05 / 05 / 2024

Sezonsal Verimlilik Kriterleri, klima seçiminde önemini artırıyor!

Sezonsal Verimlilik Kriterleri, klima seçiminde önemini artırıyor!

Yenal Altaç, Sezonsal Verimlilik Kriterleri doğrultusunda enerji sınıfları ölçeğinin, A, A+, A++, A+++ gibi yeni ölçüm kriterlerine göre yeniden düzenlendiğini söyledi.



İklimlendirme - Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) tarafından JW  Ankara  Marriott Hotel’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı’nın ana sponsoru Mitsubishi Electric oldu. Konferansın gündem maddesi sağlıklı, nefes alan, doğru iklimlendirme sistemlerine sahip binalar için atılması gereken adımlardı. Etkinlikteki sponsorluk destekleriyle ilgili açıklamada bulunan Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç, Mitsubishi Electric’in üstün teknolojisi ile yaşam alanlarına konforu ve tasarrufu bir arada sunan iklimlendirme çözüm ve avantajlarından da bahsetti.


Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri olarak iklimlendirme sektörüne destek olmaya büyük önem verdiklerini ve bu nedenle İSKİD etkinliğinin ana sponsoru olduklarını belirten Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç, sektöre katkı sağlayacak bu tarz önemli etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Altaç ayrıca, müstakil konutlardan rezidanslara, ticari alanlardan her türlü kamu alanlarına iklimlendirme çözümü sunan Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri’nin ürünleri ve hizmetleri hakkında da bilgi verdi.


Sezonsal Verimlilik klima seçiminde önemini artırıyor


Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri olarak, enerji tasarrufundan ödün vermeden yaşam alanlarını daha konforlu bir hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Yenal Altaç, Sezonsal Verimlilik Kriterleri doğrultusunda enerji sınıfları ölçeğinin, A, A+, A++, A+++ gibi yeni ölçüm kriterlerine göre yeniden düzenlendiğini, bu nedenle eski kriterlere göre en üst enerji sınıfında yer alan mevcut bir ürün ile yeni sistemin en üst sınıfı A+++ kategorisine giren bir ürün arasında enerji tüketimi ve dolayısıyla kullanıcının masrafları açısından büyük farklar oluştuğunu anlattı. Altaç, yeni nesil tüm Mitsubishi Electric klimaların Sezonsal Verimlilik Kriterleri’ne göre A, A+, A++ ve A+++ enerji sınıflarında yer aldığını sözlerine ekledi.


Teknolojiden gelen çevre bilinci


Mitsubishi Electric markasının çevreye verdiği öneme dikkat çeken Yenal Altaç, “Her zaman “Daha İyisi İçin Değişim” (Changes for the Better) felsefesini önde tutan Mitsubishi Electric bugün bu özelliği sayesinde sadece ürünlerinin teknolojisi, güvenilirliği ve kalitesiyle değil, çevre duyarlılığı konusunda da fark yaratıyor. Mitsubishi Electric’in 100. yıldönümü olan 2021 yılına denk gelen uzun dönemli çevresel yönetim vizyonumuz “Çevre Vizyonu 2021” çerçevesinde; çevresel duyarlılığı teşvik etmek, düşük karbon salınımı ve geri dönüşüm konularında bilinç artışına katkı yaratmak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.


Teknolojik keşif hizmeti: Keşfetteam


Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri’nin sadece ürünleri ile değil sunduğu hizmetlerle de dikkat çektiğini belirten Yenal Altaç, keşif hizmeti Keşfetteam’i şöyle anlattı: “Geleneksel olarak göz kararı yapılan keşiflerin yerine, iç ve dış ortam koşullarını da göz önünde tutuyor ve daha detaylı hesaplama yapan özel yazılımımız sayesinde müşterimiz için en uygun klimayı belirliyoruz. Uzman Keşfetteam ekiplerimiz, en son teknoloji ekipmanlarla termal görüntüleme yaparak ortamdaki yalıtım sorunlarını ve ısı kaçak noktalarını tespit ediyor ve yaşanabilecek konforsuz koşullar hakkında müşterilerimizi bilgilendiriyor. Böylece daha az enerji tüketirken, klimalarımızdan tam verim alınmasını sağlıyoruz. Ayrıca yeni yazılım teknolojisi Artırılmış Gerçeklik ile ihtiyaca en uygun klimanın odada nasıl duracağını keşif esnasında müşterilerimize deneyimletiyoruz.”


Enerji tasarrufu ve konfor bir arada


Altaç, Mitsubishi Electric’in sunduğu bir başka hizmet olan MELCloud uygulaması hakkında da şu bilgileri verdi: “Klimada kontrol özgürlüğü sunan yeni MELCloud teknolojimiz ile uzaktan bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanarak internet üzerinden klimanıza istediğiniz komutları vermeniz mümkün. MELCloud, kablosuz internet bağlantısı olan her yerde Mitsubishi Electric Klimaların mobil olarak kontrol edilmesine ve izlenmesine olanak sağlıyor. MELCloud ile klimayı açmak, kapatmak, çalışma modunu ve fan devrini değiştirmek, kanatçıkları ayarlamak, odanın sıcaklığını görmek ve sıcaklık ayarını değiştirmek gibi işlemler hızlı ve pratik bir şekilde yapılabiliyor. Klimaların geçmişe dönük oda ve ayar sıcaklığındaki değişimler, çalışma modu oranları, enerji tüketimi dağılım oranları gibi verilerine ulaşılmasına olanak tanıyan MELCloud, bu sayede klimayı nasıl kullandığınızı görmenizi sağlıyor. Set (ayar) sıcaklığı, ortam sıcaklığı ve dış hava sıcaklığı ile ilgili geçmiş dönem raporları karşılaştırılıp klima kullanımını doğru yönetmek ve enerji tasarrufunu artırmak için gereken ipuçlarını görmek mümkün oluyor. Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarla uyumlu MELCloud uygulaması ücretsiz olarak mobil cihazlara indirilebiliyor. Uygulamayı kullanmaya başlamak için kontrol edilmesi istenilen klima sistemini seçip bu sisteme bir Wi-Fi arayüzü adapte etmek yeterli. İnternet tarayıcılarının en son sürümleri ile çalışabilen uygulama, melcloud.com web sitesi üzerinden de kullanılabiliyor.”



Geri Dön