28 / 04 / 2024

SGK Binası'nın ihalesi, halkın tepkisi üzerine ertelendi!

SGK Binası'nın ihalesi, halkın tepkisi üzerine ertelendi!

SGK Binası'nın ihalesi, halkın tepkisi üzerine ertelendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de imza kampanyasına destek verdi. Ergün "Yanlıştan dönmek erdemdir. Manisa'da ikinci bir Sümerbank olayı yaşanmasın istiyoruz" dedi.



Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de imza kampanyasına destek verdi. Ergün "Yanlıştan dönmek erdemdir. Manisa'da ikinci bir Sümerbank olayı yaşanmasın istiyoruz" dedi. Manisa'da 'Beyaz Fil' ismiyle bilinen SGK binasının satışı halkın tepkisi üzerine ertelendi. SGK İl Müdürü Nesrin Aras da satışın ertelendiğini yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. 


SGK İl Müdürü Nesrin Aras imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, " Mülkiyeti kurumumuza ait olan Beyaz Fil binası yeni hizmet binaları yapımı karşılığı, Başkanlığımızın ortaklığında olan Emek İnşaat ve İşletme A.Ş ye devredilmiştir. Şirket tarafından söz konusu devir sonrası 08 Ağustos 2014 tarihinde yapılacağı duyurulan ihale, 20.08.2014 tarih saat 14:00 ertelenmiştir. 


Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. AK Parti milletvekili Selçuk özdağ da binayla ilgili olarak "Peşkeş çekiliyor" şeklindeki yorumları kınadı, özdağ, "Devletin beş kuruşunu dahi kimseye peşkeş çektirmeyiz" dedi. 


CENGİZ ERGÜN'DEN DESTEK


 SGK Hizmet Binasının satışının iptali için Manisa Akademik Odalar Birliği tarafından başlatılan imza kampanyasına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de destek verdi. Ergün "Yanlıştan dönmek erdemliktir. Manisa'da ikinci bir Sümerbank olayı yaşansın istemiyoruz. Farklı bir rant ve menfaat uğruna bu tür değerlerimizi yok etmemeliyiz. Merkezin, çarşının canlılığı açısından olaya baktığınızda buranın aynı şekilde devam etmesi lazım. O yüzden satılması noktasında ve başka konularda kullanması noktasına sıcak bakmadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.


Ergün, "Normal bir bedele çekildiği takdirde Manisa Büyükşehir Belediyesi burayı alabilir. Ancak KDV ile birlikte 35 milyon TL yi bugün Büyükşehir belediyesinin ödemesi söz konusu değildir. O zaman bütün icraatlarımızı Manisa'da kapatmamız lazım" dedi. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön