23 / 06 / 2024

SGK, İstanbul'da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer'deki 185 milyon TL'lik arsa oldu! 

SGK, İstanbul'da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer'deki 185 milyon TL'lik arsa oldu! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, İstanbul'un 5 ilçesindeki 10 gayrimenkulü satıyor. Sarıyer'deki arsa 185 milyon TL'lik fiyatıyla dudak uçuklatırken, Beylikdüzü Kavaklı'daki konut da 2 milyon 300 bin TL'ye satılacak. İşte ayrıntılar...



Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, İstanbul'da yer alan 10 adet gayrimenkul satışa sunuldu. SGK'nın satışını yapacağı gayrimenkuller; Bakırköy, Beylikdüzü, Esenler, Sarıyer ve Tuzla ilçelerinde yer alıyor. 

Satışı yapılacak gayrimenkuller arasında bahçeli ahşap ev, konutlar ve arsalar yer alıyor. SGK'nın satışını yapacağı en pahalı gayrimenkul Sarıyer'deki arsa olurken, en ucuz gayrimenkul de Beylikdüzü'ndeki konut oldu. 

SGK, İstanbul da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer deki 185 milyon TL lik arsa oldu! 

Sarıyer İ. Ayazağa Mahallesi'nde yer alan 'yönetim merkezleri' imar durumundaki arsanın büyüklüğü 6 bin 141,48 metrekare olarak belirlendi. 

Sarıyer'de yer alan arsanın geçici teminat bedeli 9 milyon 250 bin TL olurken, satış fiyatı 185 milyon TL olarak açıklandı. 

Beylikdüzü Kavaklı Mahallesi'nde yer alan konutun geçici teminat bedeli 115 bin TL, fiyatı sa 2 milyon 300 bin TL olarak açıklandı. 

KDV'den muaf tutulan İstanbul'daki 10 gayrimenkulün satış ihalesi, SGK tarafından  12 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Elektronik Satış Portalına e-Devlet ile giriş yapılarak ihalelere başvuru yapılabiliyor. 

SGK, İstanbul da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer deki 185 milyon TL lik arsa oldu! 

İlan metni: 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Mülkiyeti Kurumumuza ait olan aşağıdaki listede tapu bilgileri yazılı gayrimenkullerin, Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlarının Elektronik Ortamda Yapılacak Satışlarına İlişkin Yönetmelik maddelerine göre Kurum internet sitesinde yer alan Elektronik Satış Portalı üzerinden açık artırma usulü ile 10-13.06.2024 tarihleri arasında satış ihalesi yapılacaktır.

Kurumumuz 2886 Devlet İhale Kanunu’na tabi olmayıp gayrimenkul satış ihalesini yapıp yapmamakta tamamen serbesttir. Satış ihalesi ile ilgili verilen bilgiler taahhüt niteliğinde olmayıp genel bilgi mahiyetindedir. İhaleye katılmak isteyenler, taşınmazın ihale dokümanını, e-Devlet Kapısı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Elektronik Satış Portalına giriş yaparak bedelsiz görebilir.

Satın alınmak istenilen gayrimenkul için belirlenen teminat bedelinin nakit olması halinde tahsilata yetkili bankalara yatıracaklardır. Teminatın, teminat mektubu olması halinde, herhangi bir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığına başvuru bitiş tarihi mesai bitiminden önce teslim edilmesi zorunludur. Teminat olarak, Devlet İhale Kanunu ile Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen tedavüldeki Türk parası, 19.10.2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşlar tarafından verilen süresiz kesin teminat mektupları kabul edilir. Başka teminatlar kabul edilmez.

Kurum, isteklilerin beyanlarını esas kabul edecek, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre ihaleye katılamayacak olanlar ve yasaklanmış kişilerde ihalenin kalması ve bu hususun tespiti halinde ihale iptal edilerek, bu kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Elektronik Satış Portalına e-Devlet ile giriş yapılarak ihaleye başvuru yapılabilir. İhale başvuru bitiş tarihinden sonra başvuru yapılamaz.

Daha fazla bilgi almak isteyenler Kuruma ait 0312 585 6135-0312 585 61 34 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.       

ELEKTRONİK SATIŞ PORTALINDA İHALESİ YAPILACAK OLAN GAYRİMENKULLERİN LİSTESİ

SGK, İstanbul da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer deki 185 milyon TL lik arsa oldu! 

SGK, İstanbul da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer deki 185 milyon TL lik arsa oldu! 
 

NOT: *Resmî Gazete’nin 11.09.2014 tarihli ve 29116 sayılı nüshasıyla yürürlüğe giren 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un 27. Maddesine istinaden taşınmazlar KDV’den muaftır.

 

Satışı yapılacak taşınmazların listesi için tıklayın

3 kız kardeş dizisine ev sahipliği yapan tarihi yalı 157 milyon liradan satılıyor!

Faize para koymak mı, ev almak mı daha karlı? İşte şaşırtan o hesap! 

SGK Uzmanı emeklinin 2024 Temmuz zammını açıkladı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 


Geri Dön