23 / 07 / 2024

SGK kritik EYT hamlesini duyurdu! Maaşlar bu tarihte hesabınızda!

SGK kritik EYT hamlesini duyurdu! Maaşlar bu tarihte hesabınızda!

EYT düzenlemesi hala gündemdeki yerini koruyor. Bu düzenleme ile maaş alacak olan emeklilerin merakla beklenen yanıt geldi. İşte detaylar!




Emeklilikte yaşa takılan (EYT) yaklaşık olarak 5 milyon çalışan için yapılan kanun düzenlemesi, 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. EYT düzenlemesi ile ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde etti. Sonraki yıllarda da emeklilik hakkı kazananların sayısı 5 milyon olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın EYT'lilerin ilk emekli maaşı için nisan ayını işaret edilmiş olmasına rağmen ayın hangi günlerinde ödemelerin hesaplara aktarılacağı net bir şekilde bilinmiyordu.

EYT'LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

Konuyla ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, halihazırda devam eden başvurusu sürecinde vatandaşların hangi gün başvuru yapmış olduğuna bakılmadan emekli aylıklarının 1 Nisan tarihinden itibaren hesaplanacağını duyurdu.

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt şunları dile getirdi;

"Vatandaşlarımız nisan ayının 17 ile 26 arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine bakılarak belirlenen tarihte maaşlarını alacak. BAĞ-KUR'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek. Ek olarak emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilecekler."

EYT'li vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak kendilerine tahsis edilen emekli sicil numaralarını görebilirler. Emekli sicil numaralarının belirlenmesinden sonra tüm maaşların yatacağı tarih de kesinleşmiş olacak.

EMEKLİLİĞİ ONAYLANANLARA SMS GÖNDERİLECEK

Kurt, vatandaşlar ister e-Devlet üzerinden isterlerse de SGK şubeleri vasıtasıyla yapılmış olsun, tüm başvurularda onay süreci sonrası formda bulunan iletişim numarasına SMS mesaj gönderileceğini belirtti.

SMS mesaj yolunun dışında emeklilik başvurusu durumunu öğrenmek isteyen kişiler için şunları aktardı: "Ayrıca vatandaşlarımız e-Devlet Kapısından emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilir. Vatandaşlarımız mart ayında başvurularını yaparlar ise 1 Nisan tarihinden itibaren emeklilik aylıklarını hak etmiş olacaklar. EYT kapsamındaki vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart tarihinden itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden hiç farkı yok."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön