17 / 05 / 2024

SGK, Ümraniye'de 157 bin TL'den depo satıyor!

SGK, Ümraniye'de 157 bin TL'den depo satıyor!

SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi, Ümraniye Yukarı Dudullu Köyü, Göller (Açmala) Mevkii'ndeki depoyu 157 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 09 Ağustos 2012 Perşembe günü 10:00-10:15 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


KADIKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ

GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA SATIŞ İLANI


Kurumumuz Amme alacağından dolayı hacizli olup aşağıda tapu kaydı, özellikleri, adresi ve mu¬hammen değeri yazılı gayrimenkul 6183 sayılı AATUHK. uyarınca açık arttırma sureti ile satılacaktır. SATIŞA ÇIKARTILAN; 1 GAYRİMENKULUN Dosya No: 1061896-34

Tapu Kaydı: İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, 2. Bölge Mah. Yukarı Dudullu Köyü, Göller (Açmalar) Mevkii, 9598 no'lu parsel.

Yeri/Konumu:Taşınmaz; İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Esenkent Mah. Sepken Sok. No:9 Yukarı Dudullu adresinde bulunmaktadır.

Özellikleri ve Halihazır Durumu: 174.00 m2 arsa üzerine yapı ruhsatı bulunmayan tek katlı, dışı tuğla ve alüminyum tabaka ile örülmüş depo bulunmaktadır. Taşınmaz düz bir topografyaya sahip olup, çevresinde bir çok sanayi tesisi bulunmaktadır. Taşınmaz DES ve Kadosan Sanayi Sitesine 600 metre uzaklıktadır.

İmar Durumu: İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Yukarı Dudullu Köyü, Göller (Açmalar) Mevkii, 9598 no'lu parselde kayıtlı, 20.11.2009 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli, imar planında konut alanında kal¬maktadır. Yapılaşma Koşulları: Ayrık nizam Kaks: 1,40'tır.

Muhammen Değeri: Satışa konu gayrimenkule, 157.000,00.-TL. (Yüzelliyedibintürklirası) değer tak¬dir etmiş olup, bu bedel üzerinden satışa çıkarılacaktır.

İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat: SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi 1. Kat Yemekhane Birinci Açık Artırma Satış Günü : 09.08.2012 Saat: 10.00-10.15 İkinci Açık Artırma Satış Günü : 16.08.2012 Saat: 10.00-10.15 İrtibat telefonu: 0 216 565 40 43 (Direk Hat)

ihale katılımcısının gerçek veya tüzel kişinin temsile yetkili olduğunu gösteren belgenin, vekil olarak katılıyor ise vekaletnamenin aslını satış saatine kadar satış komisyonuna bildirmeleri gerekmektedir.

1-Açık artırma 09.08.2012 günü, saat 10:00-10:15 arasında SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi 1. kat Yemekhane'de açık artırma suretiyle yapılacaktır. Artırmada tayin edilen zamanda gayri¬menkulun 3 defa bağırıldıktan sonra 6183 sayılı kanunun 79. maddesine göre teklif edilen en yük¬sek bedel rayiç bedelin %75'i + takip masrafını ve varsa rüçanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla 16.08.2012 günü aynı yer ve saatte ikinci artırma yapılacaktır. İkinci artır¬mada bedelin %40'ı + takip masrafları ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki birinci artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmese ikinci artırmada 6183 Sayılı Yasanın 94. maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin gayrimenkulun artırmaya esas rayiç değerinin %7.5'u pey akçesinin 6183 Sayılı Kanunun 10. Maddesinin 1-4 fıkrasında belirtildiği şekilde Nakden veya Bankalar ve/veya Katılım Bankaları tarafından kurumumuza hitaben, şartsız, kesin ve süresiz nitelikli temi¬nat mektubu veya aynı tutarda Hazine tahvil ve bonoları Hükümetçe belli edilen Milli Esham ve Tahvilatın (bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetveli üzerinden %15 noksanıyla değerlendirilir) en geç satış günü satış saatine kadar satış komisyonuna teslim etmeleri lazımdır.

3-Satış peşin para ile yapılır. Alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.

4-Resmi ihale pulu. Damga vergisi. Tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye resmi, KDV ve Gayrimenkul teslim masrafı alıcıya aittir.

5-Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.

6-Pey ipotekli borç göz önüne alınmadan sürülür. Ancak gayrimenkul rehin suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez. Satış bedelinden tercihen ödenir. Müeccel olup alıcıya inti¬kal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendi¬sinden tahsil olunur.

7-ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililer ve irtifak hakkı sahipleri bu gayrimenkulün üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde icra satış ser¬visine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

8-Gayrimenkulün kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı fes edilir ve gayrimenkul satış komisyo¬nunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ve ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 sayılı kanunun hükmü gereğince müdürlüğümüzce tahsil olunur.

9-Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi 7. Kat İcra Satış Servisinde açık olup masrafı verildiğinde örneği gönderilebilir.

10-Gayrimenkulünkendisine ihale edilen alıcr o gayrimenkulün mülkiyetini iktisap etmiş olacağın¬dan gayri menkulde kiracı bulunuyor ise tahliyenin genel hükümlere göre alıcı tarafından yapıl¬ması gerekmektedir.

11 - İşbu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililere ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olacağı ilan ve tebliğ olunur.

12-Satışa iştirak edenler şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılırlar. Yukarıda yazılı hu¬suslardan başka malumat almak isteyenler, SGK Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi (Fahrettin Kerim Gökay Cad. No:161 Göztepe KADIKÖY/İSTANBUL) İcra Satış Servisi 07 1061896.34 no'lu dos¬yasına başvurmaları ilan olunur.

B: 46491 (www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!




Geri Dön