Kent Haberleri

SGK uzmanı asgari ücret zammını açıkladı! Asgari ücrete yeni yılda ne kadar zam gelecek?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca kişinin gündeminde yer alan asgari ücrete maksimum yapılmasını beklediği zam oranını açıkladı. Peki asgari ücrete yeni yılda ne kadar zam gelecek?

Temmuz ayını zamsız geçiren milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altına inen ücretlerle yaşam mücadelesi verirken gözler de şimdi yeni yılın Ocak ayına çevrildi.

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı asgari ücret zammına dair pek çok ihtimal değerlendirilirken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete maksimum yapılmasını beklediği zam oranını Sözcü TV ekranlarında resmen açıkladı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre SGK Uzmanı Özgür Erdursun, "Hükümet en iyi ihtimalle yüzde 25-30 zam kararı alacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

22 BİN TL BANDINA İŞARET ETTİ

SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

- Ben haftalardır asgari ücretin 22 bin Türk Lirası bandında olacağını söylüyorum. Umarım bu şekilde olmaz ama böyle olacağını analiz ediyoruz. 

-Çalışanlarda 30 bin Türk Lirası asgari ücret beklentisi var. Fakat asgari ücretin 30 bin Türk Lirası şeklinde olabilmesi için, asgari ücrete yüzde 70 oranında zam yapılması gerekir. Bu da mümkün değil. Bunun konuşulması çalışanlar açısından bir umut ve sonrasında hayal kırıklığı olabilir.

-Hükümetin gerçekleriyle hareket ettiğimiz zaman enflasyon, enflasyon hedefleri, beklentiler  doğrultusunda hükümet yetkililerinin yapacağı artışların düşük seviyelerde kalacağını söylüyorum.

- Asgari ücrete yüzde 20 artış yapılsa ücret 20 bin 400 Türk Lirası olur, yüzde 25 artış yapılsa  21 bin 250 Türk Lirası, yüzde 30 artış yapılsa 22 bin 100 Türk Lirası şeklinde olur.

- Ortalama asgari ücrete ben maksimum yüzde 25 ile 30 arasında bir zam yapılacağını düşünüyorum. Bunun üstünün olacağına çok fazla bir ihtimal vermiyorum.

- Sendikalar şu an için yüzde 25 üzerinde duruyor. Ben hükümet açısından yüzde 30'ların bile çok yüksek olduğu kanısındayım. Bu sebeple onların şu anda ilk konuşacağı oranlar yüzde 20-25 civarında olur.

- Asgari ücreti ne yaparsa yapsınlar ücretlileri memnun etmeyecek. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı fiyat artış oranları doğru değil. 

 

Merkez Bankası açıkladı: 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı yeni zamla tam bu kadar olacak!

TEDB Başkanı Hakan Akçam: Tapu harçları acilen düşürülmeli!

Kolon donatıları ne işe yarar?