Kent Haberleri

SGK Uzmanı son tavsiye diyerek uyardı: “Emeklilik dilekçenizi 2024’te verin”

2024 yılında emeklilik dilekçesi veren vatandaşların, 2025 yılında verenlere oranla yüzde 30 daha yüksek maaş alacağı” açıklaması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Vatandaş çözüm için Meclis'in açılmasını beklerken SGK Uzmanı Ali Tezel, "Son tavsiye emeklilik dilekçenizi 2024'te verin" dedi.

Emeklilik dilekçesinin verildiği tarihteki güncelleme katsayısı ömür boyu alınan emekli maaşı miktarını etkiliyor. Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi tuttuğu takdirde, 2024 yılında emeklilik dilekçesi veren vatandaşların, 2025 yılında verenlere oranla yüzde 30 daha yüksek maaş alacağı gündeme geldi. Emekliliği hak edip de dilekçesini bu yıl vermeyenler ise düşük aylıktan ömür boyu etkilenecekler. Emekli olacak vatandaşların kafası karıştı.

Vatandaş TBMM’nin açılmasının ardından konuyla ilgili bir düzenleme beklerken SGK Uzmanı Ali Tezel,  https://x.com/tezelali X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emekli olmayı düşünenleri uyardı. Ali Tezel, “SSK ve Bağ-Kur lular ile 5510 a tabi memurlar 2024 de emekli olursa 2025 e göre yüzde 35 daha çok emekli aylığı alır 5434 e tabi memurlar da durum farketmez son tavsiye 2024 de dilekçe verin.” dedi. Tezel’in paylaşımına yorum yağdı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

VATANDAŞ NE DEİ

 

Kredi kartı limitlerine düzenleme geliyor! Limitler gerçek gelirle uyumlu olacak!

Memur zammı yüzde 20-25 seviyelerinde olabilir! Vergi uzmanı rakam rakam açıkladı! 

Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın kaç TL oldu? Altın fiyatları bugün ne kadar? 6 Eylül 2024