02 / 05 / 2024

SGK’dan beklenen duyuru! SSK ve Bağ-Kur’luya gün doğdu! Hayaller gerçek oluyor!

SGK’dan beklenen duyuru! SSK ve Bağ-Kur’luya gün doğdu! Hayaller gerçek oluyor!

Yapılandırma paketi için tüm detaylar belli olurken, fırsattan faydalanmak isteyen kişiler ayrıntıları araştırmayı sürdürüyor. SGK yapılandırmanın sunduğu avantajları duyurdu. Part-time çalışan vatandaşlar eksik günlerini tamamlayabilecekken, son bir senelik isteğe bağlı borçları da yapılandırma çer



SGK yapılandırmanın avantajlarını paylaştı. Part-time çalışan vatandaşlar eksik günlerini tamamlayabilecekken, son bir senelik isteğe bağlı borçları da yapılandırma çerçevesinde ödenebilecek.

Sigorta primi, genel sağlık sigortası başta olmak üzere borcu olan 14.6 milyon vatandaş, 3.3 milyon işletme yapılandırma hakkından faydalanabilecek.

Bağ-Kur'lu vatandaşların yanında, primini kendisi ödeyen kişiler de ödeme kolaylığından faydalanarak emekli olabilecek.

Part-time, kısmi süreli çalışan vatandaşlar son 1 senede yatırılmayan primlerini yapılandırarak eksik günlerini tamamlayabilecek.

Yapılandırmada son başvuru tarihi 31 Mayıs olduğu açıklandı. Prim aslının peşin ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ından vazgeçilecek.

Gelir testi neticesinde ev içindeki kişi başına düşen geliri brüt asgari ücretin üçte birinin altında çıkan vatandaşların GSS borçları silinecek.

Geliri bu ücretin üzerinde olan vatandaşların da anaparayı 31 Ağustos tarihine kadar yatırması durumunda faiz, gecikme zammı alınmayacak.

SGK’dan beklenen duyuru! SSK ve Bağ-Kur’luya gün doğdu! Hayaller gerçek oluyor!

İSTEĞE BAĞLI İMKANI

İsteğe bağlı sigortalılık doğrultusunda primini kendisi yatıran vatandaşların bu ay başvurması durumunda Nisan 2022'den sonraki aylara ait prim borçları da yapılandırılabilecek ama nisanda başvuranlar ise Haziran 2022'den sonrakileri yapılandıracak.

İşte detaylar...


Geri Dön