Kent Haberleri

SGK’dan büyük jest! 3 aylık sigortası olanlara 24 bin 910 TL yardım yapılacak! Hemen bakın!

Hükümet tarafından ihtiyaç sahibi insanlara sağlanan destek ödemelerine her geçen gün bir yenisi daha ilave edilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından insanlara sağlanan destek ödemelerinden biri de çalışan anneler için oldu. 3 ay sigortası olan kadınların başvuruda bulunabildiği destek ile Hükümet tarafından sağlanan destek ödemeleri her geçen gün artmaya devam ederken çalışan annelerin çocukları ile sağlıklı bir şekilde zaman geçirebilmeleri için 112 günlük doğum izin parası, 3 ay sigortası olan kadınlara veriliyor

Annelere sağlanan destek ödemesi ile ilgili ayrıntılar sorgulanan konular arasında yer alıyor. Hükümet tarafından sağlanan destek ödemeleri her geçen gün artmaya devam ederken çalışan annelerin çocukları ile sağlıklı bir şekilde zaman geçirebilmeleri için 112 günlük doğum izin parası, 3 ay sigortası olan kadınlara veriliyor.

112 GÜNLÜK SÜREYİ KAPSIYOR

Hükümet tarafından verilen ödemelerden birisi de doğum yapan anneler için ödenen izin parası olarak biliniyor. Çalışan annelere devlet 112 günlük süreyi temel alarak doğum izin parası veriyor. Kadınlar doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra da 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık izin hakkına sahip olurken, aynı zamanda, günde 1.5 saatlik süt izinleri de veriliyor. Çocuk sayısına göre 6 aya kadar ücretsiz izin kullanma hakkı da annelerin sahip olduğu haklardan biri olarak biliniyor. Analık izninin kullanıldığı 16 haftada kadınlara çalışmadığı her gün için, geçici iş göremezlik ödeneği adı altında ödeme yapılıyor. Asgari ücret alan bir annenin 112 günlük parası toplam 24 bin 908 TL oluyor.

İşte detaylar...

600 TL DOĞUM YARDIMI

Doğum yapan her anneye ilk çocuk için 300 TL, ikinci için 400 TL ve üçüncü için ise 600 TL ödeniyor. Bu ödeme annenin çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın gerçekleştiriliyor.

YARI ZAMANLI ÇALIŞANA 9 BİN 932 LİRA

Anne olan kadınlara birinci doğumda 60 gün, ikincide 120 gün, sonraki doğumlarda 180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı veriliyor.

Evlat edinen kadınlar da bu olanaktan faylanabilirken, çalışılan sürenin ücretini işveren, çalışılmayan süreninkini brüt asgari ücret üzerinden ödemesini İŞKUR yapıyor. İlk çocuğunu doğuran anne İŞKUR'dan toplam 9 bin 932 TL alıyor.

90 GÜN ŞARTI ARANIYOR

Çalışan kadınlar sigortanın devamı durumunda ödemeden faydalanabiliyor.

20 bin TL’ye ne kadar kâr elde ederim? Banka banka hesaplandı! Günlük mevduat faizi getirisi hesabı!

2023 Millî Savunma Bakanlığı 32 bin 62 personel alımı başladı mı? Başvurular ne zaman, şartlar ne?

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş’tan flaş açıklama! Alkole rekor zam geliyor!