29 / 04 / 2024

SGK'dan son dakika duyurusu! Erken emeklilik hakkı olan meslekler güncellendi!

SGK'dan son dakika duyurusu! Erken emeklilik hakkı olan meslekler güncellendi!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) tarafından erken emeklilik hakkına sahip olan meslek gruplarına dair son dakika duyuru geldi. SGK, erken emeklilik meslek gruplarına dair yeni listeyi paylaştı. İşte erken emekli olma fırsatı yakalayacak yeni meslek grupları...



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) erken emeklilik listesini güncelledi. Milyonlarca çalışan için yeni umutlar doğuracak listede 5 meslek yer alıyor. Hazırlanan listeye göre kimi meslek gruplarının erken yaşta emekli olabileceği açıklanırken, kimi grupların ise daha yüksek emekli maaşı alabileceği belirlendi.Peki hangi meslek grupları erken emekli olabilecek? Kimler erken emekli olabilir? Hangi mesleklerde erken emeklilik bulunuyor? İşte detaylar...

SGK dan son dakika duyurusu! Erken emeklilik hakkı olan meslekler güncellendi!

ERKEN EMEKLİLİK HAKKI OLAN MESLEKLER!

SGK tarafından güncellenmiş haliyle erken emeklilik meslek lisesinde yer alan meslek gruplarından ilk sırada maden işçileri geliyor. Maden sektöründe çalışanlar daha erken emekli olabiliyor. Hatta daha yüksek emekli maaşı alma hakkı da doğuyor. Kamu sektöründe çalışanlar ise uzun hizmet süreleri dolayısıyla daha erken emekli olabilecek.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre: güncellenen erken emeklilik meslek listesinden biri de öğretmenler oldu. Listeye göre öğretmenlerin de uzun hizmet sürelerinden dolayı erken emekli olabilme hakları bulunuyor.

Öte yandan havacılık sektöründe çalışanlar yine uzun hizmet süreleri sebebiyle erken emekli olabilecek. Kamu sektöründe çalışanlar uzun hizmet süreleri sebebiyle erken emekli olabilecekler. 

Aynı zamanda sağlık sektöründe çalışanlarda daha yüksek emekli maaşı alabiliyorken, daha erken de emekli olabilecek. Listede yer alan meslek grupları daha erken emekli olma ve daha yüksek emekli maaşı alma hakkına sahip olduğunu gösteriyor. Her meslek grubunun şartları ve süreçleri farklı olduğundan SGK ile doğrudan iletişime geçmekte fayda bulunuyor.

Öte yandan yıpranma hakkı ile erken emekliliğinde yolları açılıyor. Buna göre erken emeklilikte yıpranma hakkı olan meslekler neler?

SGK dan son dakika duyurusu! Erken emeklilik hakkı olan meslekler güncellendi!

YIPRANMA HAKKINDAN KİMLER FAYDALANAİLİR?

Yıpranma hakkı, ağır işlerde çalışarak sağlık ve yaşam kalitesi olumsuz etkilenen vatandaşlara erken emekli olma hakkı veriyor. Yıpranma hakkından, işçi ya da memur statüsünde çalışanlar, faydalanabiliyor. 

Erken emekli olmak isteyenlere flaş haber: Hem yaş, hem prim düşüyor! 10 sene sigorta yeterli! Şimdi bakın! 

SGK duyurdu! 45 mesleğe yıpranma payı ile erken emeklilik kapısı açıldı! 

SGK maaş listesini güncelledi ve sonuçlar şaşırtıcı! Bu vatandaşlar emekli maaşını anında alacak!

Geri Dön