12 / 05 / 2024

Shangri-La İstanbul Oteli Nisan 2012'de açılacak

Shangri-La İstanbul Oteli Nisan 2012'de açılacak

Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası yerine yapılacak olan Shangri-La İstanbul için ilk adım dün atıldı



Proje için Türkiye'de özellikle tekstil yatırımlarıyla tanınan Tanrıverdi Holding ve dünyanın önde gelen lüks oteller zinciri Hong Kong'lu Shangri-La işbirliğine girdi.  2008 yılında inşasına başlanan ve Nisan 2012'de açılması plananlanan 250 milyon dolarlık yatırım maliyetine sahip otel için dün Dolmabahçe Sarayı'nda bir imza töreni gerçekleştirildi.
Törende işbirliğine giren Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi ve Shangri-La Asia Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean'ın yanı sıra Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da bulundu.

`6 yılda ikna edebildik'
Nisan 2012'de açılması planlanan otelin inşaatı, Tanrıverdi Holding tarafından İstanbul Beşiktaş'ta Dolmabahçe Sarayı ile Denizcilik Müzesi arasındaki 50 bin metrekarelik alana yapılıyor. İnşaat tekniğinde ilklerin deneneceği 14 katlı otelin,  dünyada bir ilk olarak 7 katı denizin altında inşa edilecek. Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi,  bu projeyle turizm sektörüne merhaba dediklerine dikkat çekti. Shang-ri La'yı Türkiye'ye getirmenin önemli bir hayalleri olduğunu belirten Tanrıverdi, "6 yıldır biz bu aile ile görüşüyoruz. Türkiye'ye gelmiyorlardı. 6 yılda ikna edebildik. Önlerinde Türkiye ile ilgili belki 100 dosya vardı. Bizi seçtiler. Bu otel için bizimle de çok kişi görüştü ama biz de Shangri-La'yı tercih ettik" diye konuştu.

300 kişilik istihdam
Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Korkmaz ise "Shangri-La gibi önemli bir uluslararası markanın Türkiye'ye girişi, küresel yatırımcılar nezdinde ülkemiz adına bir kez daha gündem oluşturacak, son derece önemli bir gelişmedir. Otelin yapımı esnasında 400, işletme döneminde ise 300 kişinin doğrudan istihdam edilecek" diye konuştu.

DOLMABAHÇE'DEN SONRA 2. YÜKSEK BİNA
-  Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası yerine yapılacak Shangri-La İstanbul, 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriliyor.
-  14 katlı otelin dünyada bir ilk olarak 7 katı deniz altında yapılacak.
-  200 odalı otel Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak.
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Tütün deposunun yerinde 250 milyon dolara otel yükseliyor
Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası, Hong Kong merkezli, dünyanın önde gelen lüks oteller zinciri Shangri-La İstanbul oluyor.

Mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan ve 2008'de inşaasına başlanan eski tütün deposu binasını yerine yapılacak 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul'un 7 katı denizin altında olacak. Mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan eski tütün deposu binası yerine yapılacak otelin inşasının 2012 yılında tamamlanması bekleniyor. Otelin 250 milyon dolar yatırım büyüklüğüne sahip olduğunu vurgulayan Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, bu yatırımla birlikte turizm sektörüne merhaba dediklerini söyledi. Avustralya, Çin, Fiji, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Malezya, Oman, Filipinler, Singapur, Tayvan, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde toplam 28 bin yatağa sahip olan Shangri-La'nın İstanbul'daki oteli 200 odalı olacak.
Denizin altına inecek
Otelin konumu dolayısıyla yukarıya doğru genişleme imkanları bulunmadığını, denizin altındaki otel örneğini bir ülkede görerek benzer bir modeli burada gerçekleştirmeye karar verdiklerini vurgulayan Tanrıverdi, "250 milyon dolar yatırım öngörüyoruz ancak geçebilir de. Biz binayı 8-10 yıl önce satın almıştık. En kısa zamanda yine Shangri-La ile Samsun'a bir turizm yatırımı planlıyoruz. Beşiktaş'taki bu oteli biz yapacağız, 30 yıllığına Shangri-La'ya kiralayacağız" diye konuştu.
6 yıldır görüşüyoruz
Shangri-La Grubunu Türkiye'ye getirmenin önemli bir hayalleri olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, "6 yıldır biz bu aile ile görüşüyoruz. Türkiye'ye gelmiyorlardı, hep riskli bölge olarak görüyorlardı. 6 yılda ikna ettik. Önlerinde Türkiye ile ilgili belki 100 tane dosya vardı, bunların içinden bizi seçtiler. Onlar Tanrıverdi ailesini sevdi, biz de onları sevdik. Bu otel için de bizimle çok kişi görüştü ama biz Shangri-La'yı tercih ettik" diye konuştu. Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean, Shangri-La' nın halihazırda dünyada 68 otel işlettiğini belirterek, "Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel daha açılacak. Bunlardan dördü Avrupa' da olacak. İstanbul da bunlardan biri. Bunun yanı sıra Paris, Viyana ve Londra' da oteller açacağız" dedi.

Dolmabahçe'den sonra ikinci yüksek bina olacak
250 milyon dolar yatırım büyüklüğüne sahip otel, 7 katı denizin altında  olmak üzere 14 katı bulunuyor. Mülkiyet Tanrıverdi Holding'e ait olan 200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak.  Otelin inşaat alanının yaklaşık 19 bin 500 metrekaresi bina olarak yer üstünde,  27 bin 500 metrekaresi denizin altında inşa edilecek. Otelin, dünya sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor.
Hürriyet

Marmara'nın 7 kat altında Başbakan'a komşu otel kurdu
Shangri La otel zinciri, Tanrıverdi Holding'le Beşiktaş'ta, 7'si yerin altında olmak üzere 14 katlı otele imza atacak
Hong Kong merkezli, dünyanın önde gelen lüks oteller zinciri Shangri-La, Tanrıverdi Holding tarafından gerçekleştirilen 250 milyon dolar tutarındaki yatırımı ile İstanbul Beşiktaş'ta Başbakanlık Ofisi'ne komşu geliyor. Dolmabahçe Sarayı ile Denizcilik Müzesi arasında toplamda yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda yapımı süren otel, 2012'nin Nisan ayında Shangri-La çatısı altında konuklarını ağırlayacak. 7'si denizin altında olmak üzere toplam 14 katlı ve 7 yıldızlı olarak planlanan otelin boyu, Dolmabahçe Sarayı'nın yüksekliğini geçmeyecek. 200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak. Otelin, dünya sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor. Yatırıma ilişkin işbirliği imza töreni, Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi ve Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean tarafından Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) Başkanı Alpaslan Korkmaz ve üst düzey temsilcilerin katılımı ile Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşti.

NİKÂHA BENZETTİ
Törende konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bu ortaklığın yenilerine yol açacak bir yatırım olması temennisinde bulundu. İşbirliğine ilişkin imza törenini bir ''nikah''a benzeten Çağlayan, "Nikâh şahitleri 'İyi günde kötü günde birlikte olun' derler. Ben de 'İyi günde kötü günde beraber olun' diyorum. Bu nikâhtan çocuklar, yani yeni oteller, yeni yatırımlar bekliyoruz. Ben bu nikâhta çöpçatanlık da yapmıştım'' dedi.

SHANGRIA-LA DÜNYADA 68 OTEL İŞLETİYOR
Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean, Shangri-La'nın halihazırda dünyada 68 otel işlettiğini belirterek, "Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel daha açılacak. Bunlardan 4'ü Avrupa'da olacak. İstanbul da bunlardan biri. İstanbul'un yanı sıra Paris, Viyana ve Londra'da oteller açacağız'' dedi.
Sabah

Boğaziçi'ne 7 yıldızlı otel
Mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan ve 2008'de inşasına başlanan Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası yerine 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul Otel yapılacak. 2012 yılı Nisan ayında açılacak otele ilişkin işbirliği anlaşması dün İstanbul'da imzalandı.
 
İmza töreninde konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bu ortaklığın yenilerine yol açacak bir yatırım olması temennisinde bulundu. Çağlayan, Shangri-La yöneticilerine hitaben, "Eminim ki burada yatırıma doymayacaksınız. Bu yatırımla, buradan almış olduğunuz lezzetle beraber yeni yatırımlara yöneleceksiniz. Bu yatırımı 2050 yılında dünyanın 5 büyük starından biri olacak bir ülkeye yapıyorsunuz." dedi. Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi de bu yatırımla birlikte turizm sektörüne 'merhaba' dediklerini belirterek, otelin konumu dolayısıyla yukarıya doğru genişleme imkanları bulunmadığını, denizin altında otel örneğini bir ülkede görerek benzer bir modeli burada gerçekleştirmeye karar verdiklerini anlattı. En kısa zamanda yine aynı grupla Samsun'da bir turizm yatırımı yapmayı planladıklarını söyleyen Tanrıverdi, "Beşiktaş'taki bu oteli biz yaparak, 30 yıllığına Shangri-La'ya kiralayacağız." dedi.

Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean da Shangri-La'nın halihazırda dünyada 68 otel işlettiğini belirterek, "Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel açılacak. Bunlardan 4'ü Avrupa'da olacak. İstanbul da bunlardan biri. Bunun yanı sıra Paris, Viyana ve Londra'da oteller açacağız." şeklinde konuştu. 250 milyon dolar yatırım büyüklüğüne sahip otelin, 7 katı denizin altında olmak üzere 14 katı bulunuyor. Mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan 200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak. Otelin inşaat alanının yaklaşık 19 bin 500 metrekaresi bina olarak yer üstünde, 27 bin 500 metrekaresi denizin altında inşa edilecek. Otelin, dünya sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor.
Zaman

İstanbul'un 7 yıldızlı oteli, boğazın yedi kat altına inşaa edilecek
İstanbul Beşiktaş'taki Tütün Deposu alanına 7 yıldızlı, 14 katlı otel yapılıyor. Otel'in 7 katı boğazın altında olacak. Yatırım bedeli ise 250 milyon doları bulacak
TANRIVERDİ Holding ile Shangri-La Asia İstanbul'a 7 yıldızlı otel yapmak için el sıkıştı. İki grup arasındaki İşbirliğine ilişkin olarak dün Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bu ortaklığın yenilerine yol açacak bir yatırım olması temennisinde bulundu. Tanrıverdi Holding'e ait olan ve 2008 yılında inşasına başlanan Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposunun binası yerine yapılacak 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul, 2012 yılı Nisan ayında açılacak.
Recep Tanrıverdi, 250 milyon dolar yatırımla hayata geçecek otelin yapılacağı eski tütün binasını 8-10 yıl önce satın aldıklarını söyledi. Tanrıverdi, 'Beşiktaş'taki bu oteli biz yaparak, 30 yıllığına Shangri-La'ya kiralayacağız. 6 yıldır biz bu aile ile görüşüyoruz. Onlar Tanrıverdi ailesini sevdi, biz de onları sevdik. Bu otel için de bizimle çok kişi görüştü ama biz Shangri-La'yı tercih ettik'' şeklinde konuştu.

4 OTELDEN BİRİ İSTANBUL'DA
Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean da Shangri-La'nın halihazırda dünyada 68 otel işlettiğini belirterek, 'Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel açılacak. Bunlardan 4'ü Avrupa'da olacak. İstanbul da bunlardan biri'' dedi. Pudong Shangri-La Genel Müdürü Çetin Şekercioğlu, Shangri-La'nın Türkiye'deki bu turizm yatırımının bir maratonun başlangıcı olduğunu söyledi.

Dünyada ilk 10'a girecek
250 MİLYON dolar yatırım büyüklüğüne sahip otel, 7 katı denizin altında olmak üzere 14 katı bulunuyor. Mülkiyet Tanrıverdi Holding'e ait olan 200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak. Otelin inşaat alanının yaklaşık 19 bin 500 metrekaresi bina olarak yer üstünde,  27 bin 500 metrekaresi denizin altında inşa edilecek. Otelin, dünya sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor.
Akşam

7 katı denizin altındaki otel için Shangri-La 6 yılda ikna edildi 
Dev otel zinciri Shangri-La'nın İstanbul'a gelmesi için 6 yıl uğraşan Tanrıverdi Holding, 7 yıldızlı oteli 2012'de hizmete açacak

Mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan ve 2008 yılında inşasına başlanan Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası yerine yapılacak İstanbul'un ilk 7 yıldızlı oteli Shangri-La İstanbul, 2012 yılı Nisan ayında açılacak. Otel, 7 katı denizin altında olmak üzere 14 katlı olacak. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı işbirliğine ilişkin imza töreni Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirildi. Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, Shangri-La Grubunu Türkiye'ye getirmenin önemli bir hayalleri olduğunu belirterek "6 yıldır biz bu aile ile görüşüyoruz. Türkiye'ye gelmiyorlardı, hep riskli bölge olarak görüyorlar. 6 yılda ikna ettik. Önlerinde Türkiye ile ilgili belki 100 tane dosya vardı, bunların içinden bizi seçtiler. Onlar Tanrıverdi ailesini sevdi, biz de onları sevdik. Bu otel için de bizimle çok kişi görüştü ama biz Shangri-La'yı tercih ettik" diye konuştu.

SAMSUN'DA DA YAPACAKLAR
Tanrıverdi, 250 milyon dolar yatırımla hayata geçecek otelin yapılacağı eski tütün binasını 8-10 yıl önce satın aldıklarını söyledi. En kısa zamanda yine aynı grupla Samsun'da bir turizm yatırım yapmayı planladıklarını söyleyen Tanrıverdi "Beşiktaş'taki bu oteli biz yaparak, 30 yıllığına Shangri-La'ya kiralayacağız" dedi. Shangri-La Asia Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean da Shangri-La'nın halihazırda dünyada 68 otel işlettiğini belirterek, `'Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel açılacak. Bunlardan 4'ü Avrupa'da olacak. İstanbul da bunlardan biri" dedi. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz ise "Bu işbirliği Türkiye'nin uluslararası markalaşmasına büyük katkıda bulunacaktır" dedi.

Çağlayan: Bu nikahta çöpçatanlık da yapmıştım
İşbirliğine ilişkin imza törenini bir `nikah'a benzeten Devlet Bakanı Zafer Çağlayan "Nikah şahitleri `İyi günde kötü günde birlikte olun' derler. Ben de `İyi günde kötü günde beraber olun' diyorum. Bu nikahtan çocuklar, yani yeni oteller, yeni yatırımlar bekliyoruz. Benim bu nikahta başka bir parmağım da var. Çöpçatanlık da yapmıştım" dedi. Shangri-La'ya ait bir otelde kalırken üst yönetimde yer alan Çetin Şekercioğlu ile tanıştığını ve şirketin uluslararası olması için Türkiye'de de yatırımı bulunması gerektiğini söylediğini anlatan Çağlayan, Shangri-La yöneticilerine hitaben, "Eminim ki burada yatırıma doymayacaksınız. Buradan almış olduğunuz lezzetle beraber yeni yatırımlara yöneleceksiniz" dedi.
Star

Shangri-La dört otellik Avrupa çıkarmasına İstanbul'dan başlıyor
Dünyada 68 otel işleten Hong Konglu Shangri-La Avrupa pazarına 2012'de İstanbul'da açacağı ilk otelle merhaba diyecek. Shangri-La Asia Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean, 'Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel daha açacağız. Bunlardan dördü Avrupa'da olacak. İstanbul da bunlardan biri' dedi

Merkezi, Hong Kong'da bulunan Asya-Pasifik bölgesinin en önemli otel zinciri Shangri-La Avrupa'ya 2012 yılında İstanbul'da açacağı ilk otelle merhaba diyecek.
Avustralya, Çin, Fiji, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Malezya, Oman, Filipinler, Singapur, Tayvan, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde toplam 28 bin yatağa sahip olan  Shangri-La'nın İstanbul'daki oteli 200 odalı olacak.
Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean, Shangri-La'nın halihazırda dünyanın çeşitli ülkelerinde 68 otel işlettiğini belirterek, "Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel daha açılacak. Bunlardan dördü Avrupa'da olacak. İstanbul da bunlardan biri. Bunun yanı sıra Paris, Viyana ve Londra'da oteller açacağız" dedi.

2012 Nisanı'nda açılacak
Mülkiyeti Tanrıverdi Holding'e ait olan ve 2008 yılında inşasına başlanan Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binası yerine yapılacak 7 yıldızlı Shangri-La İstanbul, 2012 yılı Nisan ayında açılacak. 250 milyon dolara mal olacak otelin yedi katı denizin altında olmak üzere 14 katı bulunuyor. Mülkiyet Tanrıverdi Holding'e ait olan 200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak. Otelin inşaat alanının yaklaşık 19 bin 500 metrekaresi bina olarak yer üstünde, 27 bin 500 metrekaresi denizin altında inşa edilecek. Otelin, dünya sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor.

Yatırıma devam
İşbirliğine ilişkin olarak Dolmabahçe Sarayında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bu ortaklığın yenilerine yol açacak bir yatırım olması temennisinde bulundu. İşbirliğine ilişkin imza törenini bir `nikah'a benzeten Çağlayan, "Nikah şahitleri `İyi günde kötü günde birlikte olun' derler. Ben de `İyi günde kötü günde beraber olun' diyorum. Bu nikahtan çocuklar, yani yeni oteller, yeni yatırımlar bekliyoruz. Benim bu nikahta başka bir parmağım da var. Çöpçatanlık da yapmıştım" ifadelerini kullandı. Shangri-La'ya ait bir otelde kalırken üst yönetimde yer alan Çetin Şekercioğlu ile tanıştığını ve şirketin uluslararası olması için Türkiye'de de yatırımı bulunması gerektiğini söylediğini aktaran Çağlayan, Türkiye'de yabancı yatırımların yapılmasında 2002 yılından bu yana yaşanan siyasi ve ekonomik istikrar ile Türkiye'ye duyulan güvendeki artışın önemine işaret etti.
Bakan Çağlayan, Shangri-La yöneticilerine hitaben, "Eminim ki burada yatırıma doymayacaksınız. Bu yatırımla, buradan almış olduğunuz lezzetle beraber yeni yatırımlara yöneleceksiniz. Bu yatırımı 2050 yılında dünyanın beş büyük starından biri olacak bir ülkeye yapıyorsunuz" dedi.

`Yüzde 6 büyürüz'
Türkiye'nin 2010 yılında yüzde 6'ya yakın büyüme performansına sahip olacağı tahmininde bulunan Devlet Bakanı Çağlayan, "Bu otelin dünyanın ilk 10'una girme iddiası var. Türkiye de 2023'te ilk 10 ekonomi arasına girecek" diye konuştu. Çağlayan, Türkiye'nin 2010 yılında yatırım çekme konusunda yıldızının yeniden parlayacağını kaydetti.
Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi de bu yatırımla birlikte turizm sektörüne `merhaba' dediklerini belirterek, otelin konumu dolayısıyla yukarıya doğru genişleme imkanları bulunmadığını, denizin altında otel örneğini bir ülkede görerek benzer bir modeli burada gerçekleştirmeye karar verdiklerini anlattı.
Tanrıverdi, 250 milyon dolar yatırımla hayata geçecek otelin yapılacağı eski tütün binasını 8-10 yıl önce satın aldıklarını söyledi. En kısa zamanda yine aynı grupla Samsun'da bir turizm yatırım yapmayı planladıklarını söyleyen Recep Tanrıverdi, "Beşiktaş'taki bu oteli biz yaparak, 30 yıllığına Shangri-La'ya kiralayacağız" dedi.

100 dosya incelediler
Shangri-La Grubunu Türkiye'ye getirmenin önemli bir hayalleri olduğunu söyleyen Tanrıverdi, "Altı yıldır biz bu aile ile görüşüyoruz. Türkiye'ye gelmiyorlardı, hep riskli bölge olarak görüyorlar. Altı yılda ikna ettik.
Önlerinde Türkiye ile ilgili belki 100 tane dosya vardı, bunların içinden bizi seçtiler. Onlar Tanrıverdi ailesini sevdi, biz de onları sevdik. Bu otel için de bizimle çok kişi görüştü ama biz Shangri-La'yı tercih ettik" diye konuştu. (Radikal)

`Türkiye'nin gücünü gösteriyor'
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, bu işbirliğinin, Türkiye'de üst düzey konaklamaya katkıda bulunacak bir yatırım olduğunu ifade ederek, "Bu yatırım Türkiye için önemli bir adım. Türkiye'nin uluslararası markalaşmasına, güçlü imaj sergilemesine büyük katkıda bulunacaktır" dedi.  Pudong Shangri-La Genel Müdürü Çetin Şekercioğlu, Shangri-La'nın hem yatırımcı hem işletmeci olma şeklinde bir çalışma tarzı olduğunu belirterek, Kuok ailesinin turizm dışında gıda, gemicilik gibi çok çeşitli alanlarda yatırımları bulunduğunu, Türkiye'deki bu turizm yatırımının bir maratonun başlangıcı olduğunu söyledi.
Radikal


Geri Dön