29 / 04 / 2024

Shangri La'nın yapımı 2012 Haziranda tamamlanacak!

Shangri La'nın yapımı 2012 Haziranda tamamlanacak!

Ercan İnan, Star Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında " Shangri La Otel inşaatıyla iyice pişti " başlıklı yazıyı kaleme aldı.  İnan, bugünkü yazısında Shangri La Otel inşaatı ile ilgili  merak edilenleri yanıtlayıp okuyucularını bilgilendiriyor...



Ercan İnan, Star Gazetesi'ndeki " Shangri La Otel inşaatıyla iyice pişti " başlıklı yazısı;

Bağcılarda Milliyet-Kanal D binalarının hemen karşısında TEMin dibinde, yol cephesinde kocaman bir  TOKİ  yazısının dikkati çektiği uçsuz bucaksız bir arazi var. Araziyi TOKİ ihalesinde alan Ege Yapı, toplam 3 bin 750 konuttan oluşan projesine Eylülde start veriyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, TOKİ levhasını gören merak ediyor. Şu ara nitelikli konut projesi arayanlara biraz daha beklemelerini öneriyorum. Pişman olmayacaklar. Haziranı beklesinler dedi

Ege Yapı, Bağcılarda E-5 ile TEM Otoyolunun tam kesiştiği noktada Milliyet-Vatan Kanal D binalarının hemen karşısında 240 dönümlük büyük arazinin ihalesini Eroğlu, Dumankaya ve Nurol gibi dev rakipleri ile girdiği yarıştan birinci çıkarak kazanmıştı. Arazi ana yolların tam kesişme noktasında olunca herkesin ilgisini çekti doğal olarak. Lokasyonu ile cazip noktadaki büyük TOKİ levhasını gören herkes, Acaba buraya ne yapılacak diye meraklanmaya başladı.

Şu an tüm enerjisini Beşiktaştaki Shangri-La Otelinin yapımına veren Ege Yapı, sessiz ve derinden de bu dev arazi ile ilgili projelerini geliştirmeye başladı.

Ege Yapının Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ile Beşiktaşta Tanrıverdi Holdinge ait arazide yükselen Shangri La Otelinin şantiyesinde buluştuk. Bu otel, Beşiktaşta Deniz Müzesi ile Başbakanın İstanbul Çalışma Ofisi olarak kullandığı Dolmabahçe Sarayına ait bölümün hemen arasında yükseliyor. Aslında yükseliyor ifadesi biraz yanlış oldu zira benim gördüğüm otel yükseliyor ancak yerin altına doğru...

Yapı sektöründe Top down, yukarıdan aşağıya doğru inen inşaatları tarif eden bir model. Deniz ve nehir kıyılarında, toprağı kazar kazmaz suyun çıktığı noktalarda bu inşaat tekniği uygulanıyor. Çelik kolonlar çakılıyor önce yerin altına doğru bir kat inşa ediliyor, ardından bir alttaki kata geçiliyor. Bu çelik kolonlar kafes gibi su basıncını dışarıda tutuyor.

İnanç Kabadayı bu noktada Top down yöntemiyle yerin 27 metre altına inildiğini söylerken Kazmaya başladık, ilk 50 santimde su çıktı diyor.

Kabadayı bu yöntemin özellikle Almanya ve Rusyada nehir kenarlarındaki büyük yapılarda çok sık kullanıldığını belirtirken Türkiye için yeni bir yöntem olan Top downı kimseden know -how almadan yaptıklarını da ifade etti. Kabadayı, Bu tür her inşaat kendi içinde önemlidir. Biz de bu inşaatın hikayesini gün gün kitaplaştıracağız. Bu yöntem 1e 4 daha pahalı bir yöntem. Ancak mecbursunuz böyle gitmeye. Aşağıya doğru 7 kat inmemiz 1 yıl sürdü. Sanıyorum Temmuzda inşaatın kabası bitecek. 2012 Haziranda da teslim edeceğiz diye konuştu.

Londra ve Paristen sonra İstanbul, Shangri-Lanın Avrupadaki üçüncü oteli olacak. 200 odalı otel eski Tekel deposunun üzerinde yükseliyor.

Yeni projede 500 bin m2 satılabilir alan olacak

Ege Yapı, üstün inşaat teknikleri kullanmasına hatta kitabını yazmasına rağmen henüz tüketici nezdinde çok fazla tanınmıyor. Bağcılardaki dev projeye start verilmeden önce Ege Yapının yaptıklarına biraz göz atmakta fayda var. Zira inşaatta 35 yıllık geçmişi olan Ege Yapının adını bundan sonra çok daha sık duyacağız. İstanbul Kartalda 128 daireli İzTetra, İzzkule ve Titanic Oteli Ege Yapı tarafından hayata geçirildi. Maltepede İzoffice projesinde ruhsat alındı, inşaatına başlandı. Ege Yapının Esenyurt ta OrionPark evleri, Sarıyerde Şifa Suyu Konutları projelerinde yaşam başladı. Ege Yapının Irak Basrada da önemli işleri var. Burada bir villa projesi, bir hastane inşası ve orta ölçekli bir alışveriş merkezi yapımı devam ediyor.

Ege Yapı ve TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi (EPP), zorlu bir ihale sürecinin ardından fiyatı 13 kat arttırarak ihaleyi 1 milyar 325 milyon TL toplam hasılat ve 424 milyon TL kurum payı taahhüt ederek kazandı. Yapılacak proje için de 1.500 kişi ile tek tek konuşularak bir anket çalışması yapıldı. Ege Yapı, tüketicilerin tercihini yaparken sosyal imkanların yanı sıra dizayn zevkini de ön planda tuttu.
Star/Ercan İnan


Geri Dön