04 / 05 / 2024

Sheraton İstanbul açıldı

Sheraton İstanbul açıldı

Dati Yatırım Holding A.Ş, Sheraton'ı 60 milyon dolarlık bir yenileme yatırımıyla Ataköy'e getirdi



İstanbul'un son dönemdeki en büyük turizm yatırımı Ataköy'e yapıldı. Dati Yatırım Holding A.Ş, franchise anlaşması yaptığı Starwood Grubu'nun beş yıldızlı markası Sheraton'ı 60 milyon dolarlık bir yenileme yatırımıyla Ataköy'e getirdi. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel yatırımı, 250 kişiye de yeni iş fırsatı sundu.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel yatırımının tamamlanması ve misafir kabulüne başlanması dolayısı ile düzenlenen basın sohbet toplantısına Dati Yatırım Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan, Sheraton Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Erhard Noreisch, Dati Yatırım Holding A.Ş  Yürütme Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kıran ve Dati Yatırım Holding A.Ş Yürütme Kurulu Başkan Vekili Faruk Miras katıldı.

Ataköy'ün en yeni beş yıldızlı oteli misafir kabulüne başladı

Dati Yatırım Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan, “Fabrikaların kapandığı ve işsizliğin artığı bir dönemde çok önemli bir yatırım gerçekleştirdik. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'inin, Türk ekonomisine verimli ve hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu. Toplantı için Viyana'dan Türkiye'ye gelen Sheraton Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Erhard Noreisch, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel için, “ son teknoloji ile donatılmış beş yıldızlı otelimizde misafirlerimiz İstanbul'daki en kaliteli hizmeti tecrübe etme imkanı bulacaktır” ifadesini kullanırken, Dati Yatırım Holding A.Ş Yürütme Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kıran, “Otelimiz misafir kabulüne başladığı Şubat ayı itibariyle her geçen gün artan bir doluluk oranı sergilemektedir. Küresel ve bölgesel olarak yaşanılan ve 2009'un tamamında olumsuz tahmin edilen konjonktüre rağmen tüm gayretimizi göstererek hem verimliliğimizi artırmaya hem de yatırımlarımıza devam etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Krizde yatırım mührümüzü vurduk”

Dati Yatırım Holding A.Ş Yürütme Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kıran, Özelleştirme İdaresi'nden 200 milyon dolara devraldıkları Ataköy Marina, Galleria ve Ataköy Otelcilik'te bir dizi yeni yatırımlar yaptıklarını ifade ederek ilk yatırım anlaşmasını dünya otelciliğinin en güçlü gruplarından Starwood Grubu'yla 1,5 yıl önce imzaladıklarını hatırlattı. Gökhan Kıran, “Bugün işte o attığımız imzanın realize edilmesini kutluyoruz. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'e 60 milyon dolar yatırım yaptık. 250 kişiye de iş imkanı sağladık. Özellikle de bu küresel kriz döneminde Ataköy'e ve İstanbul'a yatırım mührümüzü vurduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

Resort konforunda “Business Hotel”

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel kompleksinin farklı bir anlayış ile inşaa edildiğini kaydeden Dati Yatırım Holding A.Ş Yürütme Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kıran, entegre hizmet anlayışıyla, ciro ve verimliliği artırmaya yönelik yatırımlar yaptıklarını anlatarak şu bilgileri verdi: “Biz sadece oda satmak yerine daha fonksiyonel bir otel anlayışı ile yatırımı benimsedik. Bu doğrultuda, iş toplantıları, davet, yemek ve çeşitli organizasyonlar için balo salonları, toplantı odalarının yanısıra, dünya mutfaklarına farklı bir bakış açısı getiren restoranları hizmet yelpazemize kattık. Bünyemizde yer alan SPA, fitness center ile şehir otelciliğine bir farklılık getirerek İstanbul'un kalbinde resort konforunda bir “business hotel” imkanı sunmayı hedefliyoruz. Kısacası bu otel yatırımımız dünya standartlarıyla Türkiye'nin ihtiyaçlarını buluşturuyor.” Gökhan Kıran, ayrıca Dati Yatırım Holding A.Ş olarak Starwood grubuna ait diğer otel markalarının Ataköy'e getirilmesi için mevcut işbirliklerinin derinleşebileceğini kaydetti.

Habertürk


Geri Dön