18 / 09 / 2024

Shukuru Kawambwa, Türkiye'ye üniversite arazisi verecek

Shukuru Kawambwa, Türkiye'ye üniversite arazisi verecek

Binlerce hastayı muayene edip ameliyatlar yapan Türk doktorlarına teşekkür eden Tanzanya İmar ve İskân Bakanı Shukuru Kawambwa, ülkesinde bir Türk üniversitesinin kurulmasını çok istediğini söyledi




Tanzanyalı bakandan Türk doktorlara: Siz üniversite kurun, arazisi bizden  
 
Binlerce hastayı muayene edip ameliyatlar yapan Türk doktorlarına teşekkür eden Tanzanya İmar ve İskân Bakanı Shukuru Kawambwa, ülkesinde bir Türk üniversitesinin kurulmasını çok istediğini söyledi. Bunun için arazi veren Bakan, hastane için de 5 dönümlük kişisel arazisini bağışlayacak. 
 
Tanzanya ve özerk ada Zanzibar'da 2 hafta boyunca binlerce hastayı muayene edip ameliyat yapan Türk doktorlara Tanzanyalı bakandan sürpriz ziyaret. Ege Sağlık Derneği'ne (ESADER) üye 20 doktoru otelde ziyaret eden Tanzanya İmar ve İskan Bakanı Shukuru Kawambwa, doktorlara teşekkür etti. Tanzanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendiğine dikkati çeken Bakan Kawambwa, Türk doktorların yaptığı sağlık çalışmalarının da buna katkı koyacağını ifade etti. Tanzanya'daki Türk faaliyetlerinden memnun olduğunu belirten Kawambwa, ülkeye bir Türk üniversitesinin kurulması için 1.200 dönümlük bir arazi verdiklerini kaydetti. Kawambwa, kendisine ait 5 dönümlük bir arsayı da Türk doktorlara bağışlayacağını, buraya bir hastane yapılabileceğini söyledi. Kawambwa, "Yaptığınız çalışmaları takdir ediyoruz ve devamını bekliyoruz. Bir hastane yapıp burada sizlerin de hizmet vermesini temin edebiliriz. Sizler için yer ayırabiliriz.'' dedi. ESADER Başkanı Dr. Metin Akdağ ise Tanzanya'da kalıcı olarak uzun vadeli çalışmalar yapmak istediklerini, ileride bir Türk hastanesinin yapılmasını arzu ettiklerini ifade ederek, ülkede kurulması planlanan Türk üniversitesine verdiği destekten dolayı Kawambwa'ya teşekkür etti. Akdağ, Kawambwa'ya üzerinde Türk bayrağı ve ESADER logosunun bulunduğu seramikten saat hediye etti. Daha sonra İzmir'e dönen ESADER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Metin Akdağ, 20 doktorun iki hafta boyunca 74 ameliyat yaptığını ve 5 bin kişiyi muayene ettiğini söyledi. 1 ton ilaç yardımında bulunduklarını belirten Akdağ, ülkede ayrıca sivrisinek sokmalarını önlemek için 5 bin cibinlik dağıtıldığını açıkladı. Akdağ, Tanzanya ve özerk ada Zanzibar'a yapacakları sağlık organizasyonunun devam edeceğini ifade etti.
Zaman


Geri Dön