10 / 05 / 2024

Sibirya'daki Zümrüt şžehir, Oz Büyücüsü'ne emanet!

Sibirya'daki Zümrüt şžehir, Oz Büyücüsü'ne emanet!

Sibirya bölgesinin en önemli bilim, kültür ve eğlence bölgesi olan Tomsk, ilk profesyonel alışveriş ve eğlence merkezi olan SEC Izumrudny Gorod'a (Emerald City - Zümrüt şžehir), 2012 yılının sonunda kavuşuyor



Toplamda 42,300 m ² alana sahip olan SEC Izumrudny Gorod kentin en büyük ve popüler yeri olan ana cadde Komsomolsky'de yer alıyor.

Üç katlı alışveriş ve eğlence merkezi, müşterilerine bir süpermarket, elektronik mağazası, çocuklar için oyun alanı, spor merkezi, yerel mağazalar ve dünyada en çok rağbet gören mağazaları sunuyor.

Tomsk, 600,000 nüfusa sahip Sibirya Bölgesi'nde en büyük kültürel ve endüstriyel kent. Büyük Sibirya kentleri arasında Tomsk nüfusu ile dördüncü sırada, kişi başına düşen perakende alanı ile ikinci sırada yer alıyor.

SEC Izumrudny Gorod geliştiricisi, LAMA Grup firmalarına bağlı olan Alfa Gayrimenkul, bu proje için uluslararası düzeyde profesyonel danışmanları görevlendirdi. British SGG London projede ticari imajı markalaştırma görevini üstleniyor ve Colliers International ise aracılık hizmeti sağlıyor.

Yeni merkezin adı tesadüfen konulmuş değil. Emerald City Wizard'ın yazarı Alexander Volkov, Frank Baum'un Wonderful Wizard of Oz (Oz Büyücüsü) kitabının çevirisi üzerine çalışıyordu. çalışmayı ölümsüzleştirmek üzere proje geliştiricisi yapının iç ve dış tasarımında bu tanınmış kitabı kullandı.

Görsel: Annie Leibovitz (Oz Büyücüsü)

Özellikle yapının önündeki yaya alanda Slovak heykeltraş Martin Pal tarafından yapılacak olan kitap karakterlerinin heykelleri yer alacak. Heykellerden başlayıp girişe kadar sarı taşlardan oluşan bir yol bulunacak ve binanın iç ve dış tasarımı renkli tasarım elemanları bulunduracak.

Colliers International satış departmanı yöneticisi Galina Maliborskaya 'Moskova'daki perakende alanı ihtiyacı ve bölgesel pazarların etkili faaliyetleri temelinde 2010 yılında geliştiricilerin ve bölgesel piyasalarda perakende işletmecilerinin ilgilendikleri faaliyetler ve değişikliklere tanık olduk. Bu yılki talebin sadece büyük kentlerde değil aynı zamanda küçük kentlerde de büyüyeceğini umuyoruz. Bu açıdan Tomsk perakende projeleri için büyük bir potansiyele sahip. SEC Izumrudny Gorod, benzersiz bir konsepte, stratejik bir konuma ve kaliteli özelliklere sahip' diyerek projeye dair değerlendirmelerini paylaşıyor.

Europe Real Estate'den çeviren Bahar Bayhan
Görsel Kaynak: Europe Real Estate


Geri Dön