27 / 04 / 2024

Sidney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasındaki ünlü isimlerin satışlarıyla canlandı!

Sidney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasındaki ünlü isimlerin satışlarıyla canlandı!

Sydney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu yüksek riskli işlemlerde bir artışa tanık oluyor. İşte detaylar...



Sydney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu yüksek riskli işlemlerde bir artışa tanık oluyor. S-P/ASX 200 endeksinin yüzde 8'lik yükselişi, yılbaşından bu yana yüzde 10,2 artan Sidney'in medyan ev değerindeki kayda değer artışla yansıtılıyor.

Investincom'da yer alan habere göre bir dizi önemli anlaşmada ASX başkanı Damian Roche, Cremorne'daki mülkünü 11,2 milyon dolara satmış ve Canva CFO'su Damien Singh'den 13,5 milyon dolara Paddington'da bir teras satın almıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yatırım bankacısı Tim Burroughs, Bellevue Hill'deki konutunu 30 milyon dolar gibi etkileyici bir fiyata satarken, WestConnex'in eski başkanı ve Sydney Havaalanı'nın şu anki CEO'su Scott Charlton, 8 milyon dolara mal olmuş olan yeni Mosman konutuna yerleşti.

Yine paylaşılan bilgilere göre piyasada ayrıca bankacılık yöneticileri Maile Carnegie ve Joe Fayyad sırasıyla Hunters Hill ve Bellevue Hill'deki mülklerini sattı. Ayrıca verilen bilgilere göre Yüksek profilli alımlar listesine Rugby Avustralya başkanı Hamish McLennan'ın Darling Point'te bir mülk satın alması da eklendi.

Sidney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasındaki ünlü isimlerin satışlarıyla canlandı!

Yaşanan bu emlak furyasında siyasi figürler de geride kalmadı. Pauline Hanson, Tony Abbott, Barnaby Joyce, Nick Greiner ve John Alexander gibi şahsiyetlerin hepsi son zamanlarda önemli emlak işlemlerine girişmişti.

Verilen bilgilere göre Kyle Sandilands ve Jackie O Henderson'ın Vaucluse ve Clovelly'de ev satın almasıyla medya sektörü de emlak hareketinden payını aldı. Spor dünyası da emlak konusunda  oldukça aktif bir rol oynuyor. Paylaşılan bilgilere göre kriket oyuncuları Steve Smith ve Mitchell Starc, Alyssa Healy ile birlikte gayrimenkul varlıklarında düzenlemeler yaparken, tenis yıldızı Lleyton Hewitt Glenhaven'da gayrimenkule yatırım yapan isimler arasında yer alıyor.

Fakat yine paylaşılan bilgilere göre bu canlı piyasada tüm mülkler hızlı hareket etmiyor. Nathan Tinkler'ın sahildeki malikanesi ve Melissa Caddick'in Edgecliff'teki çatı katı devam eden yasal işlemler sebebiyle satılamadı.

 

Hollanda’da son 6 aydır konut fiyatları yükselmeye devam ediyor! Ortalama konut fiyatları 421 bin euroyu aştı!

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!


Geri Dön