28 / 04 / 2024

Sıfır araçlarda acil durum önlemi! Artık yollarda olmayacak

Sıfır araçlarda acil durum önlemi! Artık yollarda olmayacak

Koronavirüs salgını, çip krizi ve ardından Rusya-Ukrayna savaşı derken sıfır araçlarda bulunabilirlik sorunu büyüdü. Bulunabilirlik, küresel otomotiv satışlarının düşmesine neden olurken markalar acil durum önlemi alıyor.



Otomotiv sektöründe sorunlar bir türlü bitmiyor. Koronavirüs salgını, çip krizi, Rusya-Ukrayna savaşı derken sektörde uzun bir süredir bulunabilirlik sorunu ortaya çıktı. Yurt içinde ise bu sorunların yanı sıra döviz kurundaki hareketlilik otomobil sektöründe satışlara etki etti. Birçok marka, satış tahminlerini düşürürken, küresel otomotiv pazarı da küçülüyor. Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA), otomobil satışlarının bu yıl dünya çapında gerileyeceğini duyurdu. VDA, bu yıl için araç satışlarında dünya çapında yüzde 1 artış bekledikleri yönündeki tahmini negatife döndürdü.

VDA Başkanı Hildegard Müller, her bölgede satışlarda gerileme olduğunu belirtti. Welt Am Sonntag gazetesine konuşan Müller, ''Dünya pazarında yüzde 1’lik bir artış olacağından yola çıkmıştık ancak bunu eksi 1’e düşürdük.'' ifadelerini kullandı.


Geri Dön