02 / 05 / 2024

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

İkinci el araçlar için kullanılan ekspertiz servisinde bilinmeyen yönler gündemdeki yerini koruyor. Sıfır otomobil alanların çoğu da bu hakları maalesef bilmiyor. Bu süreçte, ekspertiz uzmanı sıfır otomobil alanlara ya da alacaklara önemli açıklamalar yaptı. 



Ekspertiz servisleri genellikle ikinci el araçların kullandığı ve aracın herhangi bir hasarının olup olmadığı, eğer hasar varsa masrafı, arabanın hangi fiyattan satılabileceği gibi konulara açıklık getiren bir uzmanlık alanındır. Arabada hasarlar yalnızca ikinci el araçlarda yer almaktadır.

Bazı durumlarda da sıfır araçlar dahi hasarlı çıkabiliyor. Sıfır araç alan vatandaşlar ise bu durumda ne yapması gerektiğini bilemiyor. Uzmanlar ise sıfır araç alan kişilerin de her zaman bir ekspertiz merkezine giderek aracını kontrol ettirmesi gerektiğini kaydediyorlar.

SIFIR ARAÇ DA ALSANIZ EKSPERTİZE GÖTÜRÜN

ATV Haber’e açıklamalarda bulunan, ekspertiz uzmanı Fatih Çeltik, sıfır araçların taşıma sırasında ya da bayilere sevk edildiği esnada hasar ile karşılaşabildiğini kaydederek, "Bazı müşterilere bilgi verilerek, bazı müşterilere bilgi verilmeksizin bayi daha yüksek kar marjı gütmek amaçlı kusurlu olarak satabiliyor" diye ifade etti.

Bu süreçte yine yaşanan bu tarz can sıkıcı olaylarla karşı karşıya kalmamak için aracınız sıfır dahi olsa ekspertiz merkezlerine götürerek denetim yaptırmanızda fayda var. Aksi takdirde aracın kaybedeceği değer ikinci el araçlara oranla çok daha fazla olabilmektedir. 

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULABİLİR

Sıfır araç alan müşterilerin bayilerle herhangi bir problem yaşadığı takdirde hukuki yollara başvurabileceğini açıklayan Avukat Mustafa Zafer, araçta herhangi bir kusur varsa söz konusu malın tüketiciye tesliminden itibaren 2 yıllık zaman aşımı süresinde tüketicinin bazı hukuki haklar elde ettiğini belirtti. Zafer, Malın kusurlu olduğunun tespit edilmesinden sonra tüketicinin elinde bulundurduğu hakları tek tek sıraladı. Bu doğrultuda tüketici sözleşmeden dönme, satış bedelinde indirim isteme, ücretsiz onarım isteme veya malın aynısıyla değiştirilmesini isteme haklarına sahip.

Fiat'tan şubat kampanyası! O modelde 200 bin TL kredi sıfır faiz fırsatı başladı!

Dacia'da dev Şubat fırsatı! Tam 250 bin TL... Sıfır otomobil alacaklara müjde! 

Renault'ta 865 bin TL'ye varan indirim fırsatı! Sıfır araç alacaklara Şubat müjdesi! 

2024’ün en ucuz sıfır araç modeli hangisi? Hyundai 2024 model araçlarının şubat ayı fiyat listesini açıkladı!


Geri Dön