29 / 04 / 2024

'Sign of the City Awards' jürisi toplandı!

'Sign of the City Awards' jürisi toplandı!

ULUSLARARASI platformda da önemli bir yeri olan Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Sign of the City Avvards' yarışmasının ikinci jüri çalışma toplantısı gerçekleştirildi...



ULUSLARARASI platformda da önemli bir yeri olan Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Sign of the City Avvards' yarışmasının ikinci jüri çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, başkanlığım Dr. Y. Müh. Mimar Doğan Hasol'un yapüğı 18 kişilik jüri tarafından değerlendiriliyor. Jüri üyeleri toplantı sırasında sayıları 120'yi bulan başvuruların değerlendirme kriterleri ve ağırlıkları konusunda görüş ve fikirlerini belirtti. "En İyi Kentsel Tasarım" kategorisinin de eklenme kararı alındığı toplantıda ayrıca katüımcüardan gelen sorular tek tek incelenerek cevaplandınldı. Süre uzadı, "Sign of the City Avvards" büyüdü. Katılımcı koşullarında daha önce açıklanan projelerin gerçekleştirilme tarih aralığı kriteri değiştirildi. İlk aşamada belirlenen 01 Ocak 2013 tarihi itibariyle tamamlanmış ya da proje aşamasında olması gerekliliği, katılımcıların yoğun talebi üzerine 01 Ocak 2012 olarak değiştirildi. Adayların son başvuru tarihi ise 15 Eylül 2014. 

En iyi kentsel dönüşüm, en iyi sosyo-kültürel yapı, en iyi eğitim, en iyi sağlık ve yılın fark yaratanı kategorilerinde meslek odaları, sektörel dernekler ve birlikler beğendikleri projeleri aday olarak gösterebilecek. 



EY TÜRKİYE DENETİMİ 



Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY, Sign of the City Awards stratejik partneri. EY Türkiye, yapacağı teknik değerlendirmede başvurularının tam ve eksiksiz olması ve kriterlere uygunluğunu inceleyecek. Jürinin ön eleme ve final karar toplantüan boyunca da çalışmalarım sürdürecek olan EY böylece bir ödül yanşmasının değerlendirme sürecinde Türkiye'de bir ilke imza atmış olacak. EY Türkiye Kurumsal Finansman Gayrimenkul işlemleri Direktörü Alp Şen, yaptığı açıklamada "Sign of the City Awards'u ilk duyduğumuz anda çok heyecanlandık. 


Dünya ölçeğinde gayrimenkul, konaklama ve inşaat şirketlerinin Üder denetim ve danışmanlık firmasıyız. Bu deneyimlerimizi sektörün duayenleri ile birlikte çalışarak bu büyük projeye yansıtacağımız için mutluluk duyuyoruz" dedi. 


Hürriyet 


Geri Dön