28 / 04 / 2024

Sign of the City Awards'tan Ontan Bayraklı'ya ödül!

Sign of the City Awards'tan Ontan Bayraklı'ya ödül!

Sign of the City Awards 2015‘de ‘Devam Eden En İyi Rezidans Projesi’ Ontan Bayraklı seçildi. Ontan İnşaat tarafından İzmir’de yükselen proje 329 bağımsız bölümden oluşuyor.



Ontan İnşaat; Ontan Bayraklı Projesi; Türk İnşaat ve Gayrimenkul sektörünü uluslararası platformlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen Sign of the City Awards 2015‘de ‘Devam Eden En İyi Rezidans Projesi’ kategorisinde, jüri üyelerinin yeri, çevreye verdiği mesaj, yenilikçi yaklaşımı, farklı mimari çözümü ve yaratıcı özelliklerini dikkate alarak yaptığı değerlendirme sonucunda ‘En İyi Rezidans Projesi’ seçildi. 


İzmir Bayraklı’da 30 bin metrekare inşaat alanına sahip proje, yatay yükselen mimarisi, çatı ve kat bahçeleri, körfez manzarası, sosyal tesisleri ve residence hizmeti ile öne çıkıyor. Ontan Bayraklı’da 329 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Bu bağımsız bölümlerin 261’inin rezidans, 512inin ofis ve 17’sinin mağazadan oluştuğunu söyleyen Ontan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sait Tiğin Özmeydan, “Proje, 1+1 ve 2+1 daireleri, 15. Katta yer alan panoramik körfez manzaralı bir havuz, 11.katta yer alan fitness salonu, spa ve jenerasyon merkezinin yanı sıra; modern ofis ve mağazalardan oluşan mimari projesi, residence hizmeti ile her katında ayrı bir sürpriz sunacak” dedi. 


Ulusal bir marka olma yolunda hızla ilerlediklerini ve son dönemde gerçekleşen projelerin bunun bir göstergesi olduğunu belirten Ontan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sait Tiğin Özmeydan ‘Amacımız gayrimenkul başta olmak üzere; yatırım, turizm, taahhüt, proje yönetimi, sanayi, yapı malzemeleri olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz her alanda başta yaşadığımız topluma ve ülkemize yüksek oranda yararlı olmak ve gerçekleştirdiğimiz projeleri yurtdışına da taşımak. Bornova Bahçe, Bornova 414, Modda Mavişehir, Ontan Bayraklı, Ontan Manisa gibi ürettiğimiz yenilikçi projeler  İzmir  ve çevre illerin dokusunda olumlu bir değişim yarattı. Nasıl ki binalarımızı hızla değişen ve gelişen günümüz şartlarına uygun, son teknolojik özelliklere sahip, kaliteden ödün vermeyen projeler olarak tasarlıyorsak; yaşadığımız kent ve ülkenin gelişimi içinde aynı hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. İstikrarlı ve planlı bir şekilde büyüyoruz. Yatırım yaptığımız projelerimiz artıyor. 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz projelerin yatırım değeri 100 milyon TL rakamına ulaştı. Aynı zamanda; mevcut projelerimizle ilgili uygun banka finansmanıyla gerçekleştirmeye başladığımız özel kampanya ile Ontan yatırımcısı satın aldığı ürünlerde yüksek getiri performansı sağlarken, uygun koşullar ile sahip olma şansıda yakalıyor. Aynı şekilde 2016 yılının ilk yarısında İzmir’de 2 yeni projemiz başlayacak. Oldukça önemli ve ses getirecek bu projeler ile birlikte 2016 yılında İzmir ve diğer illerde farklı, ayrıcalıklı, kişisel tercihlere göre planlanmış yeni tasarım projeleri ile yatırımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 


İzmir’in altyapı yatırımlarının tamamlanmasıyla çok önemli bir lojistik merkez konumuna geleceğini belirten Özmeydan şunları söyledi: “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde tamamlanacak liman, otoyol ve hızlı tren projeleriyle ulaşım ağının merkezinde yer alacaktır. Aynı zamanda sahip olduğu yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla çok önemli bir turizm ve buna bağlı olarak sağlık ve 8 üniversitesi ile eğitim kenti olma potansiyelini de barındırmaktadır. Doğru planlama ve gerçekçi yaklaşımlarla; dünyanın önde gelen sanayi, sağlık ve eğitim merkezi olma imkanı bulunmaktadır. Bu yatırımlar içinde ise; inşaat sektörü kritik bir rol üstlenmektedir. Yapılacak yatırımlar; bölgede inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar içinde önemli fırsatlar barındırmaktadır. Altyapı yatırımlarında yerel şirketlerin söz sahibi olabilmeleri bölgenin ekonomisine çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Mevcut yatırımların oluşması, bölgede refah düzeyini pozitif etkileyecek bu da konut sektörüne artı katkı sağlayacaktır. Özellikle markalı proje konsepti İzmir’de daha fazla ön plana çıkacaktır. Şehrin yeni gelişen bölgeleri örneğin Bayraklı bölgesinde olduğu gibi bambaşka bir çehreye kavuşacaktır.”


Bulunduğu yer itibariyle şehrin iş, eğlence, alışveriş merkezlerine yakın konumlandırılan Ontan Bayraklı; otopark, çocuk oyun alanı ve güvenliğin yanı sıra house keeping, kuru temizleme, ütü servisi, vale, oto yıkama, elektrikli araçlar için şarj ünitesi, concierge hizmetleri, sinema odası, çöp toplama hizmeti, dairelere teknik servis, genel rezervasyon ve sağlık hizmetleri gibi 5 yıldızlı otel konforunu residence hizmetleri ile birleştirecek.


http://ontanbayrakli.com/


Hürriyet Ek



Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ontan'dan bilimsel proje Bayraklı Ontan projesiyle yeni bir hayatın kapılarını açan sektörün öncü firması, binaların su yalıtımı için Amerikalı mühendislerin hazırladıkları özel malzemeyi kullanarak bir ilke imza attı, inşaata yenilik getirdi


Hayata geçirdiği projelerle sektörde kendine önemli bir yer edinen Ontan İnşaat, yeni projelerine büyük bir titizlikle devam ediyor. Ontan Bayraklı projesi için Dokuz Eylül Üniversitesi'nden bir profesörden danışmanlık hizmeti alındı. İncelemeler ise İstanbul Teknik Ünivesitesi'nde yapıldı. 


Dünyada bir ilki başardı Ontan Bayraklı'nm temel kazısı öncesi sonar cihazlarla yerin 300 metre altının röntgenini çeken mühendisler, alman taş ve toprak örneklerinin yapısını da farklı laboratuvarlarda analiz ettirdi ve raporların incelenip değerlendirilmesiyle projeye başlandı. Ontan Bayraklı projesindeki konutların 277 bin ila 423 bin lira arasında değişeceği öğrenildi. 


Fore kazıklarla yapay kaya oluşturulan projede binanın suya karşı yalıtımı içinse Amerikalı mühendisler, dünyada ilk kez bu proje için hazırladıkları özel malzemeyi getirip kullandı. Projeyi Ağustos ayma kadar bitirmeyi planladıklarını söyleyen Ontan İnşaat Proje Müdürü yüksek mühendis Hayri Can Dinkci, projede balkon kenarlarındaki 4.5 ila 7.5 metrekarelik küçük bahçeler olacağını belirtti. Dinkci, "Binanın 15'inci katındaki havuzu yapabilmek için çelik bir döşeme ile alt kata ters döşeme yapıldı. 


'En İyi Rezidans' ödülü 

Tüm bu ince hesaplar, mühendislik ve güvenlik detayları; bize ülkenin 4 bir yanından inşaat firmalarının katıldığı Sing of The City Awards yarışmasında En İyi Rezidans dalında birincilik ödülü getirdi" diye konuştu. Dinkci, binanın üst düzey güvenliğe ve dayanıklılığa sahip olduğunu belirterek, "Bu bina o kadar sağlam ki bir deprem olduğunda dışarıya değil, binanın içine kaçın" dedi. 


Milliyet Ege


Geri Dön