06 / 05 / 2024

Siirt Devlet Hastanesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Siirt Devlet Hastanesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Siirt Devlet Hastanesi projesine ilişkin soru önergesi verdi. 



Siirt Devlet Hastanesi projesi TBMM gündemine taşındı. CHP  İzmir  Milletvekili Kamil Okyay Sındır, konuya ilişkin soru önergesi verdi. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, soru önergesinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmasını istedi. 

CHP'li Sındır, "Aşağıda yazılı olarak yer alan “Siirt Devlet Hastanesi Projesi” ile ilgili sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin KOCA tarafından, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim" diye konuştu. Sındır, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programında, 2019-2023 yılları arasında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan 2019100-145116 proje no'lu “Siirt Devlet Hastanesi Projesi” bulunmaktadır. Proje, 80.000 m2 alanda 400 yataklı hastane yapımını kapsamaktadır. Proje toplam tutarı 281.882.300 TL olup, 2019'dan bugüne herhangi bir harcama yapılmamış olduğu anlaşılmaktadır. 2021 yılı yatırım programında projeye ayrılan ödenek ise sadece 28.189.000 TL'dir."

Siirt Devlet Hastanesi nin akıbeti meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın soruları:

1- Siirt ilimizde hâlihazırdaki yatak sayısı, yoğun bakım ünite sayısı, sağlık personeli sayısı nedir? Mevcut kapasitenin talebi karşılama oranı ne kadardır? 

2- Projenin temeli ne zaman atılacaktır? Projenin ne zaman bitirileceği düşünülmektedir? Projenin yıllar itibari ile iş programı nedir? 

3- Projede herhangi bir revizyon yapılmış mıdır? Yapıldıysa bunlar nelerdir? 

4- Siirt Devlet Hastanesi Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl hiç harcama yapılmamış, 2021 yılı için 28.189.000 TL ödenek ayrıldığı görülmektedir. 2021 yılında ayrılan ödenek ile hangi işler yapılacaktır? 

5- Yatak sayısı, yoğun bakım ünitesi sayısı, teknolojik özellikleri, klinik hizmetleri, yararlanacak insan sayısı, sağlık ve yardımcı personel sayıları açısından 3- Siirt Devlet Hastanesi'nin kapasiteleri ne olacaktır? 

6- Özellikle Covid-19 pandemisiyle sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyacın artması değerlendirilerek, 2023 yılı için proje hedefleri, hastane kapasitesi ve imkanları revize edilmiş midir?

7- Bakanlığınız tarafından projelendirilen hastane için projenin başlangıcından bugüne kadar hangi işler için hangi usulle ihaleler yapılmıştır? Yapılmış olan ihalelerin konusu nedir ve ne zaman yapılmışlardır? İhalelerin bedelleri ne kadardır, kaç kişi/kurum ihalelere teklif vermiştir? İhaleleri kazanan yüklenici firmalar kimdir ve hangi bedelle ihaleleri almışlardır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön