07 / 07 / 2024

Siirt'te karakollar okula dönüştürülüyor!

Siirt'te karakollar okula dönüştürülüyor!

Siirt'te 5 karakol, çeşitli kurumlar tarafından ihtiyaç kapsamında kullanılmaya başlandı



   Bilgili köyü karakolu boşaltıldıktan sonra okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Bir hafta önce Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay İbrahim Şanlı ve Eruh ilçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Çiftçi'nin katıldığı törenle askerler, Bilgili Karakolu yazılı tabela yerine Bilgili İlkokulu tabelası astı. 

     Okulda eğitim öğretim görecek öğrencilere şeker dağıtan askerler daha sonra köyden ayrıldılar. 

     Taşımalı eğitimin yapıldığı Bilgili köyünde yapılacak olan okula bölge köylerden taşımalı sistemle öğrenciler getirilecek. Karakolun 4 derslikli bir okul haline getirilmesi ve 2013-14 eğitim ve öğretim yılında hizmete girmesi bekleniyor. 

     Eski okulun yerine yeni bir okul yapılmasını isteyen 4. sınıf öğrencisi Gülistan Damar, "Eski okulumuz yıkıldığı için yeni bir okul istiyoruz. Okulda çocuk parkı, futbol sahası ve kitapları olan bir kütüphane olursa güzel olur" diye konuştu. 

     Bilgili köyünde 23 yıl karakol olarak kullanılan binanın boşaltılarak eğitim amaçlı kullanılacağını belirten Kadir Akçan da "1990 yıllında karakol olarak kurulan bina Milli Eğitim bakanlığına devredildi. Karakoldaki askerler köyün karşısında bulunan Doğan köyü karakoluna taşındı. Bundan sonra bu bina eğitim için kullanılacak" dedi. 

     

AA


Geri Dön