29 / 04 / 2024

3. Hudut Tabur Komutanlığı okula dönüştürülüyor!

3. Hudut Tabur Komutanlığı okula dönüştürülüyor!

1982'de Van'ın İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Albayrak köyünde kurulan 3. Hudut Tabur Komutanlığı binası, 14 derslikli okula dönüştürülüyor



    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak köyünde 1982'den bu yana hizmet veren 3. Hudut Tabur Komutanlığı binası, eğitime kazandırıldı. 

     Yapılan çalışmalarla kışlanın köyün yaklaşık 10 kilometre uzağındaki bir bölgeye taşınmasının ardından yıllarca kışla olarak kullanılan, içerisinde askeri yapıların bulunduğu 50 dönümlük arazi, okula dönüştürülmesi için Milli Eğitim İl Müdürlüğüne devredildi. 

     Milli Eğitim Müdürülüğü de hazırladığı projeyle koğuş, yemekhane ve idari birimlerin bulunduğu ana binayı 14 derslikli orta okul, askerlerin sosyal donatı ve eğitim sahası olarak kullandığı alanları da çocuk oyun alanı olarak tasarladı. 

     Yaklaşık 150 bin liralık harcama yapılarak koğuşları dersliğe dönüştürülen, pencereleri büyütülen, kapıları yenilenen, rengi ise okula uygun şekilde değiştirilen kışla, 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak. 


AA


Geri Dön