07 / 05 / 2024

Şile, restore edilen evleri ile canlanacak

Şile, restore edilen evleri ile canlanacak

Şile'nin şirin mimarisiyle ünlü eski evleri, onarılıp turizme kazandırılacak



Şile evleri, 'Örnek Köy Projesi' kapsamında onarılıp restore edildikten sonra turizme kazandırılacak. Şile'nin 57 köyünde geçmiş mimariyi yansıtan toplam bin 209 ata yadigarı ev bulunuyor. Bu evlerden en iyi korunan 60 tanesi ise pilot köy olarak seçilen Akçakase Köyü'nde bulunuyor.

Örnek köy projesi
Belediye tarafından hazırlanan Örnek Köy projesi kapsamında bu evler yeniden projelendirilecek. Bu güne kadar ulaşılan 60 tarihi köy evi onarılıp bölge turizmine açılacak. Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, bu amaçla Şile Belediye meclis üyeleri ve Akçakase Köylüleriyle bir toplantı yaptı.  Başkan Tabakoğlu amaçlarının kültür turizmini geliştirmek ve köylüye alternatif geçim kaynakları yaratmak olduğuna dikkat çekti. Tabakoğlu, şöyle devam etti: "Amacımız, bu evleri belli bir plan çerçevesinde projelendirerek, tadilat etmek, onarmak ve aslına uygun şekilde turizme kazandırmaktır.

SAFRANBOLU GİBİ
Safranbolu ve Beypazarı örneğinde olduğu gibi köy nüfusumuzu yerinde tutarak, kültür turizmini entegre etmek, gerekli fiziki yapıyı sağlamaktır. Bu arada köylümüzü kalkındıracak ve gelir kazanmasını sağlayacak bir eylem de yapmayı amaçlıyoruz."
Habertürk

 

 

 


Geri Dön