08 / 05 / 2024

Silvio Berlusconi Türkiye'ye otopark yapmaya geliyor

Silvio Berlusconi Türkiye'ye otopark yapmaya geliyor

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, aralarında kendisine ait bir şirketin de bulunduğu 5 İtalyan şirketini 100 milyon Euro'luk otopark yatırımı için Türkiye'ye yönlendirdi



İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yakın dostu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'ye yatırım yapın" çağrısını kırmadı. Berlusconi, italya'nın istanbul Başkonsolosu Massimo Rustico'yla görüşerek Türkiye'ye gerekli alanlarda yatırım yapılması için talimat verdi. Konsolos Rustico, araştırmalar sonucu otopark yatırımı yapılmasının uygun olduğunu söyleyince Berlusconi aralarında kendi şirketinin de bulunduğu 5 italyan firmasını ISPARK'la görüşmek üzere Türkiye'ye yolladı. ISPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi ve italya'nın istanbul

Konsolosu Massimo Rustico arasındaki görüşme 20 Ekim'de Rustico'nun evinde gerçekleşti. Rustico, Başbakan Berlusconi'nin Türkiye'ye 100 milyon Euro'luk yatırım yapmak istediğini belirtti. Görüşmeler sonucunda istanbul'da park sorununun yaşandığı noktalarda 5 bin araç kapasiteli otoparkların yapılmasına karar verildi.

ROMA'DA OTOPARK ZİRVESİ

Başkonsolos Massimo Rustico önümüzdeki günlerde italya'nın başkenti Roma'ya giderek ISPARK'm taleplerini italyan firmalara iletecek. Rustico'nun Roma ziyareti sonrası hangi italyan firmasıyla anlaşma yapılacağı belirlenecek. Rustico'nun iki ülke arasında sürdüreceği görüşmeler sonrası 2009 yılı sonuna kadar imzalar atılacak.

Daha önce de ISPARK'la italyan yatırımcıların buluşmasında aracı rolü üstlenen Rustico, yaklaşık 1 yıl önce de ISPARK'ı ziyaret etmiş, şirketin projelerini italyan işadamlarına tanıtıp işadamlarını Türkiye'ye davet etmişti.

BİR ŞİRKET DE BERLUSCONİ'NİN

Gayrimenkul ve yatırım alanında şirketleri bulunan Berlusconi ise Başbakan Erdoğan'ın yatırım çağrısına yanıt olarak, aralarında kendine ait bir şirketin de bulunduğu 5 italyan finmasını görüşmeler için istanbul'a gönderdi, italyan şirketleri ilk etapta Türkiye'ye 1 milyar Euro yatırım yapacak. Bunun 100 milyon Euro'su da otopark yatırımı olacak.

GURBETÇİ: DOSTLUK MEYVELERİNİ VERDİ

İSPARK Genel Müdürü desteklemek" dedi. Başbakan Kadir Gurbetçi, yabancı Erdoğan ve Berlusconi firmaların ilgisinden memnun arasındaki dostluğun olduklarını belirterek, "Bize meyvelerini verdiğini 'Türkiye'ye yatırım yapmak söyleyen Gurbetçi, "Bu istiyoruz' dediler. Biz de şimdilik bir adım. Otopark kabul ettik. Şu an yapılmış bir yatırımından sonra yeraltı ve anlaşma yok ancak 2009 yılı enerji konularında da sonuna kadar belli bir yol kat yatırımlar olacak" şeklinde temiş oluruz. Bizim İSPARK kopuştu. 2009 yılı sonunda olarak temel hedefimiz yapımına başlanacak projede istanbul'daki uygun yerlere yap-işlet-devret modeli yapılan otopark yatırımlarını uygulanacak.
Gazete Habertürk


Geri Dön