29 / 04 / 2024

Sinandede Mahallesi kentsel dönüşümün 2. etabını istiyor!

Sinandede Mahallesi kentsel dönüşümün 2. etabını istiyor!

Sinandede Mahallesi muhtarı kentsel dönüşüm için talepte bulunuyor.Mahallede 9000 nüfus olduğunu ifade mahalle muhtarı Ali Koca , sosyal yaşam alanı ve sağlık ocağı yapılmasını talep ediyor.



İsmim İsmail Ali Koca. Sinandede Mahallesi Muhtarı'yım Mahalleli beni Ali diye tanır. 

1970 Bursa doğumluyum. Sinandede' de doğdum, büyüdüm. Bu mahallenin çocuğuyum. 

Muhtar olmaya 1995 yılında karar verdim. 

Hesaplanma göre 2014'te emekli ve muhtar olacaktım. Muhtar oldum ama emekli olamadım yasalardan dolayı. Berberlik yapıyorum. 

Mahallenin birçok sorunu olduğunu bildiğim için muhtarlığa aday oldum. Seçim vaatlerimizden biri uzak olan muhtarlığın yerini merkezdeki eski yerine almaktı ve bunu da yaptık. Mahalle hattı kurmaya karar verdik ve ilk mesajımızı da Beraat Kandili' nde attık. 


EN ACİL SORUNUMUZ KENTSEL DÖNÜŞÜM 


Mahallemiz bir an önce yapılanmaya girmeli. Kenar köylere giriyormuş gibi görüntüsü var. Merkeze yakın bir yer sonuçta. Ben mahallenin 5. Muhtarıyım. Mahallemizde 9000 nüfus var. Sosyal yaşam alanlarımız kısıtlı. Fiziki olarak da iyi bir durumda da değiliz. Seçimlerde afiş yapıştıracak duvar bulamadık desem yeridir. Yıldırım Belediye Başkanımı İsmail Hakkı Edebali muhtarlarla yaptığı toplantılarda söyledi, kentsel dönüşüm için geliyoruz dedi. Kendisi de bu alanda uzmandır. Biran önce de gelmesi lazım bu kentsel dönüşümün. Kasım Önadım Bulvarı' mn etrafı muhakkak düzenlenmeli. Merkez mahalle konumunda olmamıza rağmen kenar mahalle durumda bir görüntümüz var. Yaşam alanları oluşturmamız lazım. İnsana dönük çalışmalarımız olmalı. Yeşil alan, park bahçelerimiz, çocuk oyun alanlarımız, spor yapabilecek spor aletlerinin olduğu yeşil alanlarımız eksik. 


SAĞLIK OCAĞIMIZ BİR AN ÖNCE YAPILMALI


Yapılan evlerde otopark var ama insanlar hala arabalarını dışarı koyuyorlar. Buna bir yaptırım yapılabilir. Sinandede' nin en büyük sorunu sağlık ocağıdır. Buna bir şekilde bir çözüm bulmalıyız. Büyükşehir belediyesine yer gösterdim ama orası kamulaştırılarak yapılabilecek bir yer. Gösterdiğim yer iki mahallenin de kullanabileceği bir alan. Mahalle hattımıza kayıtların çoğalması lazım. Çok güzel tepkiler aldık. Bu şekilde iletişimimiz de artacaktır. Facebook hesabımız da var mahallemizin. İnternet alanında faal olmak için uğraşıyoruz. Bu sayfadan mahalle muhtar projeleri oluşturduk.Yayınladık ve insanlarımızı bilgilendirdik. Kan bağışı için vatandaşlarımızın kan gruplarını öğrenme planımız, zor durumda lazım olursa başarıyla uygulanıyor. Bunlar ilk aklıma gelen hizmetlerimiz. 


Muhtarlık seçimini büyük farkla kazandım. Eski muhtara karşı ve değerli bir abimize karşı galip geldim. Ama bana oy vermeyenlerin de muhtarıyım. Onlarında her zaman olabilecek sorunlarında yanlarında olduğumuzu buradan da belirtmek isterim. Eksiklerimize gelince yeşil alan, çocuk parkı, kentsel dönüşüm ve en önemlisi de sağlık ocağıdır. Bunları çözmek için de elimizden geleni yapacağız. 

Bir çok mahallede mahalle konağı bulunuyor ama bizim mahallemizde yok. Bunun yapılmasını istiyoruz. PTT binası yakın ama sağlık ocağıyla beraber bir mahalle konağı yapılabilir. Sinandede'nin sorunlarını çözmek için toplantı yapabileceğimiz bir yer yok. Okul müdürümüzle konuştuk. Spor salonumuzun işlevselliğinin bittiğini söyledi ve buna bende katılıyorum. Çok eski, tadilattansa yıkılıp yapılması gerekiyor. Ama iyi bir tadilat da yapılabilir. Son söz olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe başta olmak üzere, bizlerden hiçbir zaman yardım ve desteklerini esirgemeyen Yıldırım İlçe Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ve emeği geçen herkese sizler aracılığı ile şükranlarımı sunuyorum.


Bursa Haber


Geri Dön