27 / 04 / 2024

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022'de hizmete açılacak!

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022'de hizmete açılacak!

Sincan Belören Millet Bahçesi'nde "Millet Bahçeleri İlk Fidanla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belören Millet Bahçesi'nin önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyledi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belören Millet Bahçesi'nde "Millet Bahçeleri İlk Fidanla Buluşuyor" etkinliğine katılım sağladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, konuşmasında, ramazanın huzur ve bereket getirmesi ve Belören Millet Bahçesi'nin Sincanlılara hayırlı olması dileklerinde bulundu. 

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022 de hizmete açılacak!

Şuan bulunan 50 dönüm bahçenin 4 katı büyüklüğüne sahip bir alan daha kazandırmak amacıyla Sincan için proje hazırladıklarını söyleyen Kurum, birçok ünitesi ile yürüyüş ve bisiklet yolları bölgeye hizmet edecek millet bahçesinin önümüzdeki yıl hizmete açılacağını açıkladı.

Kurum, Bakanlık tarafından Türkiye'de bulunan her yıl için hızla çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"İnsanlık aleminin mücadele ettiği iki önemli meselemiz var. Hepimizin bildiği gibi birincisi Kovid-19 salgını diğeri de iklim değişikliği. İşte aslına bakarsanız bugün yapmış olduğumuz bu projelerimiz, bizim millet bahçelerimiz, ekolojik koridorlarımız, genişlettiğimiz korunan alanlarımız, yeşil yürüyüş yollarımız ve bisiklet yollarımız; iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ve yine Kovid-19 salgını ile mücadelemizin en önemli bileşenleridir."

- "Şehrin ekonomisine katkı sağlamasını amaçlıyoruz"

Vatandaşların nefes almak için geniş yeşil alanlara her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğundan bahseden Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Tam bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 2017 yılında açıklamış olduğu '81 ilimize millet bahçesi' hedefi ile vatandaşlarımızın doğal, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeşil alanlar, millet bahçeleri kazandırma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bahçelerimizin içinde yer alan tüm donatıları salgın hastalıkların yayılmasını engelleyen genişliklerde tasarlıyoruz. Bunu da şehirlerimizin doğal dokusuna uygun, çevreye ve insana uyumlu bir anlayışla yapmaya gayret gösteriyoruz. Millet bahçelerinin bulundukları şehrin ekonomisine maksimum katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Bu amaçla yüzlerce gencimizi millet bahçelerimizin planlama, tasarım ve uygulama sürecinde istihdam ediyoruz."

Kurum, Sincan'da bulunan bu projenin Ankara'da yer alan yeşil alan sayısını yükselteceğini ifade etti. 

Türkiye'nin her şehrinde bulunan projelerin 53 milyon metrekare olduğunu ve 303 millet bahçesi yaptıklarının altını çizen Kurum, şunları söyledi: "57 millet bahçemizi tamamladık ve milletimizin hizmetine sunduk. 246 millet bahçesini de inşallah en kısa sürede tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bugün sadece Sincan'da değil, Ankara'mızın 15 ilçesine toplamda 4 milyon metrekare büyüklüğünde 19 millet bahçesi kazandırıyoruz." 

Kurum, Atatürk Kültür Merkezi'nin bulunduğu yerde bulunan millet bahçesi çalışmalarının devam ettiği ve ilk etabının tamamlanmak amacıyla olduğunu, bahçeyi haziran ayında vatandaşların hizmetine açmayı planladıklarını söyledi. 

"Hergelen Meydanı", Gençlik Parkı, 19 Mayıs Stadyumu, Atatürk Kültür Merkezi ve diğer tarafta Atatürk Orman Çiftliği içerisinde yer alan yeşil bir koridoru Ankaralı vatandaşlara kazandıracaklarından bahseden Kurum, açıklamalarına şu şekilde devam etti: 

"Başkentimize değer katacak bir diğer millet bahçemizin de Kanal  Ankara  projesinin bir kısmı olan İmrahor'da yaptığımız ve bu proje ile birlikte Eymir'i İmrahor'a bağlayacak adımların ilk etabını attığımız 193 bin metrekarelik İmrahor Millet Bahçemizin de çalışmaları devam ediyor. İnşallah üç ay içerisinde tamamlayıp Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Bu millet bahçemize baktığınızda lokasyon olarak çok önemli bir noktada ve bu bahçelerle birlikte inşallah Ankara'mız çok daha yeşil bir Ankara olacaktır. Gölbaşı'nda gölün tamamını bisiklet yoluyla dolaşacağımız, yürüyüş yolunun olacağı bir projemizi de İller Bankası Genel Müdürlüğümüz yürütüyor. İlk etabını tamamladık, 2022 yılında da Gölbaşı'nın tamamını gölün etrafını, yürüyerek bisikletle gezebileceğiniz bu projemizi de Ankara'mıza kazandırmış olacağız. Akyurt'taki millet bahçemizle beraber Kızılcahamam'da, Kahramankazan'da, Çubuk'ta ve Cebeci'deki millet bahçelerinin çalışmaları hızla devam ediyor. Sincan Millet Bahçemizi de 208 bin metrekarelik alanda  TOKİ  Başkanlığımız eliyle Sincanlı kardeşlerimize kazandırıyoruz."

Kurum, Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm hedefiyle Ankara'da da 21 riskli ve 33 rezerv yapı alanında projelerine devam ettiklerini duyurdu.

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022 de hizmete açılacak!

- Açelya Apartmanı'nın yıkımının ardından yapılan çalışmalar

Geçtiğimiz hafta Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı'nda yaşanan yangın sonrasında esnafın ihtiyaçlarını karşılamak ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Kasaplar Çarşısı'nı yenileyeceğinden bahseden Kurum şunları söyledi:

"Çankaya'da istinat duvarının çökmesi sebebiyle Açelya Apartmanı'nın olduğu bölgede bir heyelan meydana geldi ve buradan da adeta bir seferberlik anlayışıyla hemen kriz masamızı kurduk, Valiliğimiz koordinasyonunda orada sürekli arkadaşlarımız 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın yarasını sarmak için çalışmaları aynı gün başlattılar. Halen orada gerek taşınma süreci olsun gerek ya kira yardımı olsun, gerek eşya yardımı olsun tüm yardımları yapmak suretiyle bölgedeki 10 binayı da içine alacak ve 11 binada toplam 135 konut 5 ticari üniteden oluşan projeyi gerçekleştirme kararı aldık. İnşallah en yakın zamanda konutlarımızı bitirmek ve vatandaşlarımıza teslim etmek suretiyle projemizi gerçekleştiriyor olacağız."

Kurum, Ankara'da yapımına başladıkları çok sayıda proje olduklarını söyleyen 91 bin sosyal konutu tamamladıklarını, vatandaşlara teslim ettiklerinden bahsederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu 50 bin, 100 bin sosyal konut kapsamında 12 bin 500 sosyal konutumuzun da hızla inşası sürmektedir. Birbirinden güzel kamu binalarıyla, sokak sağlıklaştırma projeleri ile cephe yenileme çalışmalarıyla Ankara'mızın çehresine uygun bir şekilde çalışmalarımızı, projelerimizi yapıyor ve Ankara'mızı güzelleştirmeye devam ediyoruz."

- "Yapımına başlanan 303 millet bahçesinin 192'sini TOKİ inşa ediyor"

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise Ankara'da yaklaşık 98 bin konut yaptıklarını ve Ankara ilçelerinde 28 farklı kentsel yenileme projesine başladıklarını açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından son iki yıl içerisinde Mamak, Sincan, Altındağ, Elmadağ, Akyurt, Bala ve Kızılcahamam'da yeni kentsel dönüşüm projelerine başladıklarını anlatan Bulut, Sincan ilçerisinde hayata geçirdilşerini projelerle ilçeye 16 bin 300 konut yapılacağını söyledi. 

İnşaatına başlanan 303 millet bahçesinin 192'sini TOKİ tarafından yapılacağını söyleyen Bulut, "Şimdiye kadar 21 millet bahçesini tamamlayıp halkımızın kullanımına sunduk. 70 millet bahçesinin yapımı devam ediyor. 11 millet bahçesi ihale sürecinde, 90 millet bahçesinin de tasarım çalışmaları sürdürülüyor. Ankara'mızın yeşil alan miktarını artırmak için Bakanlığımızın görevlendirmesiyle büyüklüğü yaklaşık 2,3 milyon metrekare olan 12 millet bahçesi yapıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Bulut, Sincan Belören Millet Bahçesi'nin bir gibi kısa süre içerisinde bitirileceğini müjdeleyerek, projenin ihale bedelinin ise KDV hariç 40 milyon 820 bin lira olacağını açıkladı. 

Konuşmalar sonrasında Bakan Kurum ve beraberinde bulunan heyet Sincan Belören Millet Bahçesi'ne ilk çam fidanı dikimini yaptı. 

Programa Ankara Valisi Vasip Şahin, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve birçokk davetli katılım sağladı. 

İstanbul'a 3 yeni millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön