27 / 04 / 2024

Sinop'ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

Sinop'ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

Sinop'ta sel felaketi sebebiyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira yardımı yapılacağını dile getiren AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, köylerinde kalmak isteyenlere de konteyner tahsis edileceğini dile getirdi.



Sel felaketinin meydana geldiği Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Babaçay köyüne, vatandaşların barınma ihtiyacını gidermek için 20 konteyner konuluyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sel felaketi sebebiyle 40 evin yıkıldığı ve büyük hasara uğrayan 19 evin tahliye edildiği Babaçay köyünde, vatandaşların barınma ihtiyacı konteyner ile giderilecek.

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Babaçay köyünde hazineye ait arazide konteynerleri koymak için önce temizleme çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Sinop ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

İlk olarak 20 konteyner yerleştirileceğini belirten Taşdelen, şunları söyledi:
"Arazinin toplam kapasitesi 50 konteyner. Köyde evi yıkılan kişilere kira yardımı yapıyoruz ancak kendi köyünde yaşamak isteyenlere ise konteyner tahsis edeceğiz. Konteynerlerimiz 1+1 şeklindedir. Bir odası ve mutfağı bitişik olarak salonu var. Dört kişilik yatak bulunmaktadır. Mutfak seti ve banyosu bulunmaktadır, 21 metrekaredir. Vatandaşlarımız yeni konutlarına yerleştirilinceye kadar burada yaşama şansı bulacaktır."

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!


Geri Dön