13 / 05 / 2024

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde flaş gelişme! Danıştay itirazı reddetti!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde flaş gelişme! Danıştay itirazı reddetti!

Marmaris Kızılbük'te otel-devremülk projesini sürdüren Sinpaş ve Kızılbük G.Y.O'nun, "ÇED gerekli değildir" kararının iptali için yürütmeyi durdurma istekleri kabul edilmedi...



Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Kızılbük'te konumlanan ve Sinpaş ve Kızılbük GYO tarafından hayata geçirilen  Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce alınan "ÇED raporu gerekli değildir" kararının iptal edilmesi için dava açmıştı. 

Evrensel'de yer alan habere göre; Muğla 3. İdare Mahkemesi'nce görevlendirilen bilirkişi hayeti, devasa tesis için sürdürülen çalışmaların Milli Park’ı, kıyıyı, ormanı ve endemik türleri tahrip ettiğini tespit etmişti. 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde flaş gelişme! Danıştay itirazı reddetti! 

Mahkeme tarafından da geçen ay "ÇED raporu gerekli değildir" kararı iiptal edilmişti. Bunun üzerine davalılar, Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. temyiz yoluna yöneldi. 

Davalılar, İdare Mahkemesinin aldığı kararın bozulmasına ek olarak yürütmenin durdurulmasını da talep ederek Danıştay'a başvuruda bulundu.

Danıştay 6'ncı Dairesi, karara bağladığı yürütmenin dudurulması  talebinin oy birliğiyle reddine karar verdi. Karar, bir seneden fazla süredir mücadelelerini sürdüren Marmaris'teki yaşam savunucuları tarafından memnuniyetle karşılanırken bir açıklama da geldi. Kent Konseyi Başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi Sözcüsü Ufuk Beytekin, konuyla ilgili açıklamasında ÇED raporunun gerekli olup olmadığına dair yargı süreci tamamlanana, alınacak kesin kararın gerekleri yerine getirilene kadar Kızılkum'daki inşaata devam edilmesi ve buna göz yumulmasının hukuka aykırı davranış olduğu tescil edilmiş oldu" ifadelerini kullandı. 

Kızılbük GYO'nun  08.08.2022 tarihinde yapmış olduğu Özel Durum Açıklamasında ilgili mahkeme kararı gereği Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin inşaat faaliyetlerini durdurduğunu belirtmişti. 

Sinpaş Kızılbük devre mülklerinde fiyatlar belli oldu! Sinpaş Kızılbük 26 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Kızılbük GYO'dan Sinpaş Kızılbük Thermal Welness Resort açıklaması! 

SİNPAŞ Kızılbük’ten devremülk alanlara kötü haber!


Geri Dön