03 / 05 / 2024

Sinpaş, memnun kalmayan müşterilerine paralarını iade edecek

Sinpaş, memnun kalmayan müşterilerine paralarını iade edecek

Sinpaş tarafından başlatılan kampanyayla; ev alanlar yatırımlarından memnun kalmazlarsa, 1 yıl içinde paralarını geri alabilecek



Sinpaş GYO, `Para Katlama Sanatı' adında yeni bir kampanya başlattı. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, düzenlenen toplantıyla kampanyanın detaylarını açıkladı.

Ömer Faruk Çelik konuşmasına yatırım araçlarının son 5 yıldaki artış rakamlarını açıklayarak başladı. Euro'nun yüzde19, Dolar'ın yüzde 5, faizlerin yüzde 105, altının ise yüzde 138 artış gösterdiğini belirten Çelik, Sinpaş Central Life projesinin 2004 yılından bu yana yüzde 146, İstanbul Palace projesinin yüzde 134, Aqua City 2010 projesinin yüzde 759, Sinpaş Aqua Manors'un ise yüzde 220 arttığını söyledi.

Gayrimenkulün uzun vadeli yatırım aracı olarak hepsinden çok prim yaptığını ifade eden Çelik, "Önümüzdeki 5 yılda bu Sinpaş projelerinin değerlenmemesi için sebep yok. Ayrıca Türk insanının konuta ihtiyacı var ve konuta yatırım özlemi söz konusu" diye konuştu.

Ev alanların anaparası korunacak

2010 yılı boyunca geçerli olacak kampanyaya göre; bugünden itibaren Sinpaş'tan ev alan tüm müşterilerin anaparası Sinpaş tarafından korunacak. Yatırımından memnun olmayanlar ev tesliminden sonra, 1 yıl içinde parasını geri alacak.

"Sinpaş olarak Bill Clinton ile de 35. yılımızı kutladık" diye konuşan Çelik, ifadelerine şöyle devam etti:

"Biz sadece konut üretmiyoruz. Sanayide de, hizmet sektöründe de varız. Örneğin `Kentsel hizmetler' çalışmamız... Bu hizmet sadece Sinpaş müşterilerine veriliyor. Bizden ev alanlar evlerini satacak ya da kiraya verecekse yardımcı oluyoruz. Uzun vadede müşterilerimizle ilişkilerimizi devam ettirelim istiyoruz. Ev alanlara bir garanti belgesi veriyoruz. 3 ay içinde evleri isterlerse kiraya veriliyor, isterlerse 1 yıl içinde paraları geri ödeniyor. 1 yıldan sonra evlerini satmak istiyorlarsa kentsel hizmetler bunu 2. el olarak satmaya çalışıyor. Bu durumda yüzde 3 hizmet bedeli alınıyor. 2010 yılına böyle bir açılımla başlamak istedik. Biz projelerimizin arkasındayız"

Çelik, bir gazetecinin `Bu kampanyayla 2. el konut stoğunuz fazlalaşırsa ne yapacaksınız?' sorusuna şu ifadelerle açıklık getirdi:

"Biz bu kampanyayı geçmiş verileri göz önünde bulundurarak adım attık. Geçmişte evini hemen satmak isteyen müşterileriniz yüzde 2-3'ü geçmiyor. Ancak kriz dönemlerinde bu yüzde 6'lara kadar çıkabiliyor. Müşterilerimizin yüzde 80'i de evlerini yaşamak için alıyor. Dolayısıyla biz yüzde 2 ya da yüzde 3'lük iadeye hazırlıklıyız. Bu kampanyayı bankalardan faiz bekleyenlerin gayrimenkule yatırım yapması için başlattık"

İstanbul Sarayları için ön talep toplanıyor

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer ise İstanbul Sarayları projesi için ön talep toplanmaya başlandığını açıkladı. Ayrıca Şişli Bomonti'de gerçekleşecek projenin de konsept çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Gacemer, 2010'da kesinleşmiş olan 2 lansman projesinde de ana para garantili kampanyanın geçerli olduğunu ifade etti.

Rumeli Konakları'nda yaşam başlıyor

Öte yandan Zekeriyaköy'de yapımı tamamlanan Rumeli Konakları projesinde de yeni yaşama geçiliyor. 2007 yılında metrekaresi 2 bin 287 TL'ye satılan projede şu an metrekare satış fiyatı 3 bin 780 TL. 

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

 

SİNPAŞ GYO, YENİ KAMPANYAYLA SATIŞ SONRASINI DA GARANTİYE ALIYOR

Sinpaş GYO, yeni kampanyası "Para Katlama Sanatı" ile müşterilerini satış sonrasında da garanti altına alıyor.

Sinpaş, projelerinden ev alanlara 1 yıl içerisinde kar etmedikleri takdirde evi iade garantisi, aldıkları eve kiracı bulamayanlara da kiracı bulma veya evi kiralama garantisi veriyor. Kampanya, Sinpaş'ın 2010 açılımı olmasına rağmen bugünden itibaren geçerli olacak.

Sinpaş'ın "Para Katlama Sanatı" kampanyası mevcut projeleri Bosphorus City, Aquacity 2010, Bursa Modern, Lagün projelerini ve bundan sonra hayata geçireceği yeni projeleri kapsıyor. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni kampanyaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, TUİK'in yaklaşık iki hafta önce konut satışlarıyla ilgili bir veri açıkladığını, tüm basının da "inşaat sektörü üçüncü çeyrekte yüzde 42 düştü" diye haber yaptığını belirterek, verileri dikkatli analiz etmek gerektiğini söyledi.

Sektör olarak eksik buldukları az teşvikin bile sektörün konut satış oranını yüzde 79 artırdığını, üçüncü çeyrekte teşvikler kaldırılınca sektörün tekrar eski seviyesine düştüğünü ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"2006 yılında 600 bin adet konut üreten sektör, 2009 yılında yaklaşık 450 bin adede geriledi ve yüzde 24,4 küçülme ile zorlu piyasa koşullarında ayakta durmaya çalışıyor. Eğer devlet tapu harcını binde 10 indirirse insanlar alım kararı veriyor, KDV'yi yüzde 10 indirirse alım kararı veriyor. Fakat firmalar yüzde 10 ıskonto yapsa, tapu harcını hiç almasa yine de müşteri alım kararını vermiyor. Hazine bu indirimi yaparken binde 20 tapu harcı, yüzde 10 KDV'den az tahsil etmiş gözüküyor, fakat artan yüzde 79'luk iş hacminden dolayı artan
kurumlar vergisi oranı, yan sanayide oluşan KDV ve istihdamdan kazanıyor. Bu veriyi böyle okur ve anlatırsak daha doğru olur kanaatindeyim."

"EN AKILLI YATIRIM KONUT VE GAYRİMENKUL"
Piyasada kriz söylentilerinin bitmemesi, faizlerin düşme beklentisi, bono, tahvilde kalmaları nedeniyle insanların yatırım kararı alma konusunda tereddütte kaldıklarını söyleyen Çelik, "2010'da enflasyonun yüzde 5-6 arası,
mevduat faizlerinin yüzde 7'lerde, bono tahvil faizlerinin yüzde 7-8 arasında seyredeceği, dövizin stabil olacağını varsaydığımızda, altının nereye gideceği muğlak iken insanların en doğru ve akıllı yatırımının konut ve ayrimenkul
olacağını öngörmekteyiz" dedi.

Çelik, geçtiğimiz 5 yılda faiz yüzde 105, avro yüzde 19, dolar yüzde 5, altın yüzde 138 artarken, Sinpaş projelerinin 5 yıllık değer artışının Central Life'de yüzde 146 Aqua Manors'da yüzde 220, Aquacity'de yüzde 759, İstanbul Palas'da yüzde 134 olduğuna dikkati çekti.

Ömer Faruk Çelik, "Neden sektörlerin sıkıntıda olduğu bu süreçte projelerimizde öngördüğümüz fiyatların en optimum fiyatlar olduğunu, piyasaların düzeleceği 2011'den itibaren mutlak bu fiyatların artması gerektiğini
öngörmeyelim?" diye konuştu.

-ANAPARA GARANTİLİ SATIŞ SİSTEMİ-
Bugünden itibaren Sinpaş projelerinden ev alan tüm konut müşterilerine anapara garantisi verdiklerini belirten Çelik, "Bizden ev alan tüm müşterilerimiz evlerini teslim aldıktan itibaren bir yıl içerisinde evinin prim yapmadığını düşünüyor veya değeri düştü diyor ise evini iade edecek, ödediği anaparayı geri alacak. Veya evini kiraya vererek yatırımını uzun vadede değerlendirmek isteyen tüm müşterilerimize 3 ay içinde evlerini kiraya verme garantisini veriyoruz" dedi.

Çelik, müşteri Sinpaş projelerinden aldığı bir konutu teslimden itibaren bir yıl içinde iade ederse, Kentsel Hizmetler adındaki firmalarının müşterinin ödediği ana parayı ödeyerek konutu geri alacağını, ikinci elde kendisinin değerlendireceğini belirtti.

Evini kiraya vermek isteyen müşterilerine de gayrimenkullerini 3 ay içinde güncel kira bedelleri ile kiralama garantisi vereceklerini ifade eden Çelik, "Anapara garantili satış sistemimizin sektöre yeni bir ufuk, yeni bir
moral getireceğine inanıyoruz" dedi.
AA


Geri Dön