03 / 05 / 2024

Sinpaş Türkiye'nin en büyük lojistik merkezini kuracak

Sinpaş Türkiye'nin en büyük lojistik merkezini kuracak

Sinpaş, ekonomide canlanma sinyallerinin gelmesiyle dev ticari gayrimenkul projelerine başlıyor. Şirket, İkitelli'de 200 bin metrekarelik lojistik merkezi kuracak



Dev konut projelerine imza atan Sinpaş Grubu bünyesindeki Sinpaş Yatırım ve İşletme, ekonominin düzelmesiyle dev ticari gayrimenkul projelerine yeniden başlıyor. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde 200 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip lojistik merkezi 65 bin metrekarelik arsa üzerine kurulacak. İnşaat ile ilgili ruhsat ve izinleri alan şirket merkezin konsept çalışmasını bitirdikten sonra önümüzdeki günlerde temel atmaya başlayacak. Merkezle ile ilgili ön taleple satışların başladığını söyleyen Sinpaş Yatırım ve İşletme Yönetim Kurulu Üyesi Halit Serhan Ercivelek, ekonomide artan siparişlerin ve hareketliliğin etkisiyle yatırımlara hız verileceğini söyledi.

LOJİSTİK VE DEPOLAMA AMAÇLI

Yapılan projenin Türkiye'nin en büyük lojistik ya da depolama alanlı merkezi olacağını söyleyen Ercivelek "İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde 200 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip, Türkiye'nin en büyük ticari gayrimenkul projesini yapacağız. Bir AVM değil. Daha çok lojistik veya depolama amaçlı olacak. Bu kat karşılığı bir proje. Böyle bir projenin metrekare inşaat bedeli arsa hariç 300 Euro'ya çıkıyor. 65 bin metrekare arsa üzerine yapılacak" dedi.

ÖN TALEP BAŞLADI

Şirket olarak Flatofis benzerinde olduğu gibi ticari gayrimenkule ilave misyon yüklediklerini ve müşterilerin gereksinimlerini önceden tahmin edip ona göre çözüm ürettiklerini, ilave özellikler oluşturduklarını vurgulayan Ercivelek "Biz nasıl Sinpaş Grubu olarak sadece apartman yapıp teslim etmediysek, içine bir konsept yüklediysek, ticaride de özel fonksiyonlar oluşturuyoruz. Ruhsat izinleri alındı. Biz projeye finansman, mevzuat ve izin olarak başlayacak durumdayız. Ön talep topluyoruz" diye konuştu. 

SERVET GYO HAVUZU

Şirket olarak 380 bin metrekareye yakın kiralanabilir alanları olduğunu belirten Ercivelek, toplam 300 kiracıları olduğunu söyledi. Bu alanların teknik yönetimi, güvenlik, temizlik hizmetleri, kiraların toplanması, hukuki takip işlemleri gibi işlemleri Sinpaş Ticari Yatırım ve İşletme olarak yaptıklarını belirten Ercivelek, şunları söyledi: "1995 yılından beri Sinpaş Grubu ticari gayrimenkul işi yapıyor. İkitelli'de önemli arsa stoğumuz bulunuyor. Bu stok geçtiğimiz 4 yıl içinde İstanbul'a yayılmaya başladı. Stok, hacim kazanınca işletim ve yönetim sistemini kurguladık ve Sinpaş Yatırım ve İşletme şirketini kurduk. Şirket 2005 yılında da bir gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) yapma ihtiyacı hissettik. Servet GYO şirketimizi kurduk. İznimizi aldık. Bundan sonra Sinpaş Grubu'nun alacağı arazilerin üzerinde geliştireceği projelerini Servet GYO havuzuna atıp, proje geliştiren, kiralayan, işleten bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz."

İşler açılıyor, kiralık ofise talep arttı

Ekonomik kriz nedeniyle bu yıl alışveriş merkezlerinin durgunluğuna girdiğini belirten Ercivelek, bazı projelerin ertelendiğini, bazılarının da yarım kaldığını söyledi. Önümüzdeki yılın 2009 kadar kötü geçmeyeceğini tahmin ettiklerini vurgulayan Ercivelek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu krizde perakende sektörü büyük yara aldı. Ancak önümüzdeki dönemde bir hareket bekliyoruz. Ticari gayrimenkul KOBİ kiralamalarından en kötü günlerini geride bıraktı. Şimdi yer kiralamaya talep var. Atölye büyütme, depo büyütme gibi isteklerle yer aramalar başladı. Çünkü siparişler ve üretim arttı." Ticari gayrimenkullerde sektörde bazı yabancı fonların Türkiye'ye geldiklerini de vurgulayan Ercivelek "Yabancı fonların Türkiye'ye `Bize destek sağlayın projeleri bitirelim' diye geldiklerini duyuyoruz. Bunda Türk şirketlerinin iş bitirme yeteneği yeteneği ve bizim bankacılık sistemimizin sağlam olması büyük etken" dedi.
İbrahim Acar/Star


Geri Dön