27 / 04 / 2024

Sırbistan otobanlarındaki inşaatların büyük kısmı tamamlandı!

Sırbistan otobanlarındaki inşaatların büyük kısmı tamamlandı!

Sırbistan'da otobanlarda geçtiğimiz yıl başlayan inşaatların büyük kısmı tamamlandı Sırbistan'dan sonra tercihe göre ya Bulgaristan ya da Makedonya-Yunanistan üzerinden Türkiye'ye gidileceğinden, Sırbistan'ı geçen yolun yarısından fazlasını bitirmiş oldu.



Sırbistan'da otobanlarda geçtiğimiz yıl başlayan inşaatların çok büyük kısmı tamamlandı. Sırbistan'a giriş çıkışlarda rüşvet olayları yok denecek kadar azaldı.


Sırbistan'dan sonra tercihe göre ya Bulgaristan ya da Makedonya-Yunanistan üzerinden Türkiye'ye gidileceğinden, Sırbistan'ı geçen yolun yarısından fazlasını bitirmiş oluyor. Sırbistan'da otoban inşaatlarının büyük kısmı tamam, çok az inşaat var. Sırbistan'da resmi makamların aldığı önlemler sıkıntıları azalttı.

 

Hırvatistan yolunu takip edenler, Belgrad'a yaklaşık 20 kilometre kala "Niş" tabelasını değil, "Novi Sad", "Belgrad" tabelasını takip etmeli. Burada sağdan Belgrad istikametine doğru gittikten sonra köprüde Niş ayrımı geliyor. Buradan Niş'e doğru dönmek gerekiyor. Aksi taktirde "Niş Tranzit" yolunu takip edenler, kamyonlar için olan yola sapmış oluyor. Macaristan üzerinden gelenler de Belgrad-Niş yolunu takip edecek. 


Belgrad'a girişte yol çalışmaları daha devam ediyor. Niş'ten sonra yol Bulgaristan'ın başkenti Sofya ile Yunanistan'ın ikinci büyük kenti Selanik'i gösteren levhalarla ikiye ayrılıyor. 


Yunanistan üzerinden ülkemize gidecekler Makedonya üzerinden Yunanistan'a giriş yapacaklar. Ancak bu sene bu yol üzerindeki en önemli gelişme Niş ile Makedonya sınırına kadar olan bölgedeki yol inşaatları. Niş ayrımından hemen sonra başlayan inşaatlar izin sezonunda da sürecek. Yolun inşaat olan kısmında dikkatli olmak gerekiyor. 


Sırbistan'da otomobillerin farları ise 1U saat açık 60 euro para cezası verilebiliyor. Otoyollarda araç olmak mecburiyetinde. Bir diğer önemli nokta da, tan inilmesi halinde muhakkak fosforlu yelek trafik kontrollerinde polis müsaade etmediği müd- ler giyilmeli. 3 yaşından küçük çocuklar içinde özel detçe araçtan inmenin yasak olduğu. Araçtan inene, çocuk koltuğu ve fosforlu yelek mecburiyeti var. 


TRAFİK CEZALARI AĞIR SIRBİSTAN'DA


Trafik cezaları 30 eurodan başlıyor, 300 euroya kadar çıkabiliyor. Hız sınırını aşan Km aşan sürücüler hakkında kararı mahkemeler vermekte, hız sınırını 80 km aşan sürücüler için ise 15 güne kadar hapis cezası öngörülmektedir. Sırbistan'da cezalar polis tarafından tahsil edilmiyor. Trafikte kural ihlali yapanları bankaya veya PTT şubesine yönlendiriyor. Sırbistan'da otoyol gişelerinde euro ile ödemek mümkün. Verilen faturanın üzerinde de "euro" ibaresi bulunuyor.  


Sabah 


Geri Dön