02 / 05 / 2024

şžirinevler'deki yasal olmayan otopark kaldırıldı!

şžirinevler'deki yasal olmayan otopark kaldırıldı!

şžirinevler Meriç Sokak"ta 10 yıldır yasal olmayan bir şekilde işletilerek esnaf ve vatandaşı canından bezdiren otopark kaldırıldı. Sokak rahat bir nefes aldı  



şžirinveler Meriç Sokak 10 yıl önce trafiğe kapatılarak bir otoparkın kullanımına açıldı. Bu uygulama sokak esnafı ve bölge insanı için çileli bir sürecin başlangıcı oldu. Üzerinde çok sayıda banka, dersane, sürücü kursu ve dükkanın bulunduğu sokak 18 bin öğrencinin giriş yaptığı bir nokta olma özelliği taşımasına rağmen otoparka göz yumuldu. Emniyet Destekleme Derneği tarafından yasal bir yetkiye dayanmadan işletilen otopark esnaf ve vatandaşların kabusu oldu. İnsanlar Meriç Sokak"ta ne alışveriş yapabildi ne de rahatlıkla yürüyebildi. Star İstanbul sokak esnafı ve sakinlerinin sorunlarını ˜şžirinevler"de on yıl süren otopark davası" başlığıyla manşete taşıdı. Bunun üzerine Bahçelievler Kaymakamlığı otoparkı kapattı. Alınan karadan memnun olan esnaf, otoparktan boşalan caddenin yeniden düzenlenmesini istiyor.  

Düzen lazım

Vural Kahya (Esnaf):  

Sokak huzura kavuştu. Dünyanın hiç bir yerinde bir sokağın işgal edilip otoparka dönüştürülmesi görülmemiştir. Hem esnaf hem yayalar rahatladı. Belediyeden kaldırımların da düzenlenmesini istiyoruz.    

İsabetli karar

Kaan Özden (Esnaf):  

Vatandaşlar yolda yürüyemiyordu. çocuk arabasıyla buradan geçmek mümkün değildi. Kaldırılmış olması isabetli oldu. İşlerimiz olumlu etkilendi. Sokak, belediye tarafında yapılacak düzenlemeyle daha iyi duruma gelecek.  

Meydan açıldı

İzzet Efendioğlu (Esnaf):  

Kaymakamımız sıkıntımızı dikkate aldı. Star İstanbul"un manşeti de süreci hızlandırdı. Otopark kaldırılınca yayalar rahatladı. Araçlar şžirinevler Meydanı"na da park ediyordu, orası da rahatladı.  

Huzur bulduk

Ahmet Bükçe (Esnaf):  

On seneden bu yana esnaf olarak çok olumsuz etkilendik. Eleman sayımızı azalttık, dükkanın devredilmesi bile gündeme geldi. Otopark kalktıktan sonra feraha kavuştuk. Sokak huzur buldu işlerimiz üç dört kat arttı  
Star


Geri Dön