Ekonomi

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?

Şirketlerin KKM kapsamındaki döviz hesabı cinsinden katılım fonu hesaplarının süresi genişletildi. Peki KKM yeni süreleri ne zaman?

Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin kur korumalı mevduattan yararlanmalarını sağlayan bankada döviz tevdiat hesabı bulundurma süre sınırı değiştirilerek, uzatıldı.

İşte Şirketler için uzatılan KKM sürelerine dair detaylar…

KKM’DE ŞİRKETLER İÇİN SÜRE Mİ UZATILDI?

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat'tan yararlanabilmeleri için 31 Aralık 2021 ile 30 Mart 2022 tarihleri arasında bankada döviz tevdiat hesaplarının bulunması kriteri değiştirildi. Yeni tarihe göre döviz cinsinden katılım formu hesapları 31 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 tarihine kadar bulundurma haklarının olduğu belirtildi. Karar bu şekilde yeniden düzenlendi. TCMB'nin Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'in dördüncü maddesinin birinci fıkrasında değişiklik yapılması hakkındaki Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında da yayımlandı. Tebliğ ile şirketlerin Kur Korumalı Mevduat'tan yararlanabilmeleri için 31 Aralık 2021 ile 30 Mart 2022 tarihleri arasında bankada döviz tevdiat hesaplarının bulunması kriteri 31 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 şeklinde yeniden şekillendi ve düzenlendi.

Resmi Gazete'de yer verilen duyuru şu şekilde:

MADDE 1- 21/12/2021 tarihli ve 31696 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’in 4 üncü maddesinin birinci fıkrası şu şekilde yeniden düzenlenmiştir.

“(1) Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin bankalardaki, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31/12/2021 ile 30/6/2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda var olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini türünden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin istekte bulunması halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.”

Yer verilen maddeler de şu şekildedir;

MADDE 2- Bu Tebliğ yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ içinde yer verilen hükümleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı yürütür.

KUR KORUMALI VADE SONUNDA NE OLUR?

Kur korumalı vade sonunda ne olduğu merak edilen konulardan biridir. Faiz tahakkuku yapıldıktan sonra hesap otomatik olarak kapatılır. Bakiye vadesiz hesaba aktarılacak, yeniden vade uzatımı yapılmaz.

Dört gün içinde başvurdun başvurdun! Akbank başvuranlara 0 faizle 7500 TL veriyor

Bayramdan sonra yüzde 30 zam şoku! Bayramdan sonra hangi ürünlere zam gelecek?

Bankaların emekli promosyonu ne kadar? 2022 hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor?