28 / 04 / 2024

Şişecam, PD Group ile cam elyaf tesisi yatırımı için görüşmelere başladı!

Şişecam, PD Group ile cam elyaf tesisi yatırımı için görüşmelere başladı!

Şişecam Topluluğu, Almanya merkezli PD Group ile Türkiye'de ortak yeni bir cam elyaf tesisi yatırımı gerçekleştirmek amacıyla görüşmeler gerçekleştiriyor. Şişecam değerlendirmelerin yapılması için gerekli çalışmalara başladı.



Şişecam Topluluğu, Almanya merkezli PD Group ile Türkiye'de ortak yeni bir cam elyaf tesisi yatırımı gerçekleştirmek amacıyla karşılıklı görüşmelere ve değerlendirmelerin yapılması için gerekli çalışmalara başladı. 


Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa'nın en büyük yedinci, dünyanın ise 12'nci cam elyaf üreticisi olan şirketin açıklamasında, Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman'ın ifadeleri yer aldı. 


Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olduklarına dikkati çeken Kırman, 80 yılı aşkın deneyimleri, 21 bine yakın çalışanları, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeye ulaşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir topluluk olduklarını bildirdi. 


Kırman, topluluğun ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam ettiğini kaydederek, gerek yeni yatırımlar gerekse ortaklık ve satın alma hamleleriyle büyüyen topluluğun ülke için değer yaratmayı sürdürdüğünü aktardı. 


Kompozit sektörünün temel girdilerinden olan cam elyafı alanında stratejik iş birliği fırsatlarını değerlendirme aşamasında olduklarını anlatan Kırman, şu ifadeleri kullandı:


"Türkiye'de gelişmesinde öncü rol üstlendiğimiz kompozit sektörünün temel girdilerinden olan cam elyafı üretimini stratejik bir alan olarak görüyoruz. Yüksek teknolojili ürünlerde farklılık yaratmayı ve yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da 9 tesisle cam elyafı üretimi gerçekleştiren PD Group ile sinerji yaratacak bir iş birliği için görüşmelere başladık. Başlatılan görüşme ve değerlendirmelerin en kısa zamanda tamamlanarak sonuçlandırılmasını hedefliyoruz." 


"Yüksek katma değerli ürün yelpazesinin genişlemesini hedefliyoruz" 


Kırman, Şişecam Topluluğunun 1974 yılından beri kompozit sanayinin temel girdilerinden olan cam elyafı üretimi gerçekleştirdiğini anımsatarak, Şişecam'ın bugün Türkiye'de 1,3 milyar avroluk bir hacme ulaşan kompozit sektörünün gelişmesinde öncü rol üstlendiğini bildirdi. 


Genel Müdür Kırman, şu değerlendirmelerde bulundu: 


"Çelik, ahşap, alüminyum gibi konvansiyonel malzemelere alternatif olarak her geçen gün kullanım yelpazesi genişleyen kompozit malzemelerin ileriye dönük gelişim potansiyelleri doğrultusunda, stratejik gördükleri cam elyafı alanında yüksek teknolojili ürünlerde farklılık yaratmayı ve yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirmeyi amaçlıyoruz. PD Group ile ülkemizde ortak yeni bir cam elyaf tesisi yatırımı gerçekleştirmek amacıyla başlattığımız görüşmeler de bu çalışmalar kapsamındadır. Sektörlerinde öncü ve tecrübeli iki şirketin bu ortaklığı hayata geçirmeye karar vermesi durumunda; teknoloji, kapasite ve kaynak verimliliği konularında sinerji yaratılırken, yüksek katma değerli ürün yelpazesinin de genişlemesi hedeflenmektedir"


AA


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, cam, demir-çelik, alüminyum, çimento gibi ağır sanayilere yönelik refrakter (ısıya dayanıklı malzeme) üretiminde 140 yılı, cam elyafı üretiminde ise 40 yılı aşan tecrübeye sahip olan Almanya merkezli PD Group ile Türkiye’de ortak yeni bir cam elyaf tesisi yatırımı gerçekleştirmek amacıyla karşılıklı görüşmelere ve değerlendirmelerin yapılması için gerekli çalışmalara başladı.

Türkiye’nin tek cam elyaf üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, bugün Avrupa’nın en büyük yedinci, dünyanın ise en büyük 12’nci cam elyaf üreticisi konumunda bulunuyor.

Milliyet 


Geri Dön