06 / 05 / 2024

Şişhane yatırımcıların gözdesi oldu!

Şişhane yatırımcıların gözdesi oldu!

İstanbul'un simgesi, Pera'nın değişen adı Beyoğlu, yüzyıllardır süre gelen değişimine hız kesmeden devam ediyor



Beyoğlu halkının eğitimden sağlığa, kültürden sosyal hizmetlere kadar pek çok çalışmaya daha hızlı ulaşmasını sağlayan Semt Konakları'nda 15 bin kişi eğitim aldı. Başkan Demircan “Konaklar, kimse yok mu diyenler için bir sığınaktır” diyor

İstanbul'un simgesi, Pera'nın değişen adı Beyoğlu, yüzyıllardır süre gelen değişimine hız kesmeden devam ediyor. İstiklal Caddesi ile her gün yüz binleri ağırlayan, Galata Kulesi ile İstanbul'a tepeden bakan Beyoğlu, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un parlayan yıldızı olmayı hedefliyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yeni projelerini ve hedeflerini star İstanbul'a anlattı. Beyoğlu'nda şuan en önem verdikleri konunun Semt Konakları olduğunu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan şunları söyledi: ‘Semt Konakları' Beyoğlu Belediyesi tarafından yerel halkın yaşam kalitesini arttırmak, eğitimden sağlığa, kültürel etkinliklerden sosyal-yardımlaşma hizmetlerine kadar pek çok hizmete daha hızlı ve kaliteli bir biçimde ulaşmasını sağlamak amacıyla Beyoğlu'nun farklı semtlerinde kurulmuş merkezlerdir. Her semtin farklı sosyo-ekonomik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak oluşturulan ‘Semt Konakları' bünyelerinde sağlık ocakları, ana okulları, kurslar, muhtarlıklar, aşevleri, çamaşırhaneler ve sosyal-yardımlaşma birimleri olmak üzere çok sayıda hizmet birimi bulundurmaktadır. Hizmetler ücretsiz sunuluyor. Konaklardan bu güne kadar eğitim alan ve mezun olan kişi sayısı 15 bin. Konaklarda 10 yönetici, 85 öğretmen ve 45 yardımcı personelle hizmet verililiyor. Aşevinden günlük 2 bin vatandaş yararlanıyor ve sağlık ocaklarından günde 300 kişi faydalanıyor.

TÜM HİZMETLER TEK ÇATI ALTINDA

Beyoğlu Belediyesi'nin Yenişehir'e son olarak kazandırdığı Yenişehir Semt Konağı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından açıldı. Bünyesinde sosyal yardım bürosu, aşevi, çamaşırhane, anaokulu, sağlık ocağı ve postane bulunan konağın bir buluşma, kaynaşma mekanı olacağını dile getiren Demircan “10'uncusunu açtığımız bu konak çaresizliğin verdiği ızdırapla ‘kimse yok mu' diyen kardeşlerimiz için bir sığınak” dedi. Başkan “Semt konaklarında tüm hizmet birimleri tek çatı altında. Bu konaklardan binlerce vatandaşımızın yararlanması üzerimize düşeni bir nebze yerine getirdiğimizin göstergesi. Bunların sayısını artırmak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

YEMEKTEN SAĞLIĞA KADAR

Konakta bulunan sosyal yardım bürosu, aşevi, çamaşırhane, duşhane, anaokulu, sağlık ocağı, eğitim sınıfları, etkinlik salonu ve postane ile semtin nerdeyse tüm sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayan büyük bir hizmet kompleksi. Konakta hobi ve kişisel gelişim kurslarından, meslek edindirme kurslarına, ilköğretim öğrencilerine yönelik etüd derslerinden sanat derslerine kadar geniş bir yelpazede eğitim veriliyor. Tüm eğitimler ücretsiz olduğu konakta, yılsonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim'den onaylı sertifikalar veriliyor. Yenişehir Semt Konağı bünyesinde yer alan aşevi her gün 70 aileye hizmet veriyor ve günde 350 kişiye sıcak yemek hizmeti sunuyor. İhtiyaç sahiplerinin sıcak yemek hizmetinden yararlanabilmeleri için kart çıkartılıyor. Kartı olanlar haftada bir gün çamaşırlarını getirip yıkamaya verebiliyor, yıkanan çamaşırlar aynı gün sahiplerine teslim ediliyor. Konakta yer alan sağlık ocağı, semt halkının sağlık hizmeti ihtiyacını büyük ölçüde karşılıyor. 

HEDEF 10 KONAĞIN SAYISINI ARTIRMAK

• Tophane Semt Konağı • Kadımehmet Semt Konağı • Bademlik Semt Konağı

• Örnektepe Semt Konağı • Aynalıkavak Semt Konağı • Okmeydanı Semt Konağı

• Yenişehir Semt Konağı • Dolapdere Semt Konağı • Kasımpaşa Semt Konağı

• Çıksalın Semt Konağı 

EN BAŞARILI TURİZM YÖNETİCİSİ 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin'de Tourexpi.com'un düzenlediği ‘Tourism Destination Management Awards'da ‘En Başarılı Turizm Bölgesi Yöneticisi' ödülünü aldı. Ödülünü Türkiye'nin bu yıl partner ülke olduğu ve 187 ülkeden 11 binin üzerinden katılımcının yer aldığı 44. Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarı'nda düzenlenen törenle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın elinden aldı. Türkiye'ye turist gönderen 41 ülkedeki seyahat acenteleri satış elemanlarının oyları ile ilk kez düzenlenen Tourexpi Destination Management Awards ödülü için 21 bin 452 oy kullanıldı. Başkan “Ödülü ekibim adına alıyorum” dedi. 

DEĞİŞİMİN ADRESİ TALİMHANE

Osmanlı Dönemi'nde topçu askerlerinin talim ettikleri Taksim Talimhane Bölgesi'nin zamanla şehirleşmenin içinde sıkışıp kaldığını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yıllardır ticarethane olarak kullanılan binaların yerini oteller aldığını söyledi. Başkan Demircan “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamında Talimhane'deki değişim hissediliyor. Belediyemizin ilave çalışmaları ve doğru uygulamaları sayesinde bölge yatırımcıların gözdesi haline geldi. Talimhane'de otel sayısı 33'e ulaştı. Toplam 10 bin yatağı olan tüm otellerin lobisi artık caddelere taşıyor” dedi. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin bulunduğu alanda, tarihi, kültürel ve eğlence mekanlarına yakın, stratejik bir konumda yer aldığını da ifade eden Başkan Demircan “Talimhane, Tarihi Yarımada, Pera, İstiklal Caddesi, Galata Bölgesi, Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul Boğazı'na erişim kolaylığına sahip. Bu anlamda tüm yabancı turistlerin de gözdesi oldu” diye konuştu. 

Yatırımcının gözdesi Şişhane

Beyoğlu'nda önem verdikleri projelerden birinin de Şişhane projesinin olduğunu belirten Başkan Demircan, son 2 yıl içinde Şişhane'ye 15 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek  “Belediye olarak gelen yatırımcıları bölgeye yönlendiriyoruz. Şişhane artık yatırımcıların da yeni gözdesi oldu” dedi.

METRO GEÇİŞİ BÖLGEYİ GELİŞTİRDİ

İstanbul'un kalbi Beyoğlu'nda eskiden eğlence ve kültür sanat denilince ilk akla gelen yer İstiklal Caddesi'ydi. Beyoğlu'nun her semti artık birer kültür sanat ve eğlence merkezi olmaya aday. Uzun zamandır İstanbul'daki aydınlatma ve avize esnafının merkezi olan Şişhane'de müthiş bir değişim göze çarpıyor. Tünel ve Galata meydanlarının kültür-sanat-eğlence faaliyetlerine açılmasından sonra Şişhane de yatırımcıların gözdesi oldu. Maslak-Taksim metrosunun Şişhane durağının açılması, Unkapanı Köprüsü'nün yanında inşaatı başlayan Haliç metro geçişi inşaatı da Şişhane Bölgesi'ndeki gelişimin ilk adımları. 

İNTERAKTİF KENT EKRANLARIYLA ANINDA BİLGİ

İstanbul'un en gözde caddesi İstiklal, yepyeni bir iletişim mecrasıyla tanıştı. Beyoğlu Belediyesi ve Mobilera Holding işbirliğiyle hayata geçen İnteraktif Kent Ekranları sayesinde vatandaşlar, bilgiye anında ulaşabilecek. Başkan Ahmet Misbah Demircan “Vatandaşlarla olan iletişimimizi daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. İnteraktif Kent Ekranları'nın bilgi dağarcığının çok yüksek olduğunu belirten Demircan “444 0 160 numaralı çağrı merkezi, www.beyoglu.bel.tr adlı sitemize ve İnteraktif Kent Ekranları'yla birlikte halkımıza 24 saat bilgi sağlayacağız” dedi. 

ACİL MÜDAHALE ARAÇLARI GÖREVDE

Beyoğlu'nun cadde ve sokakları, belediye tarafından özel olarak tasarlanan 6 adet ‘Acil Müdahale Aracı' sayesinde anında bakım ve onarımdan geçecek. Beyoğlu'na yakışır şekilde araç filosunu yenilediklerini belirten Başkan Demircan “Beyoğlu'nun ara sokaklarına özel tasarlanan ‘Mobilize Acil Müdahale' araçlarıyla bölgede oluşan şikâyetleri tespit edeceğiz ve sorunu gidereceğiz” dedi. 

IŞIK TARLABAŞI'NDA PARLAYACAK

İstanbul'un tarihi değerleri arasında önemli bir yeri olan Tarlabaşı, gelişen çağa ve bu çağın çağdaş ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlanıyor. Bu  bölge dar sokaklara, otopark sorununa, kötü çevre koşullarına artık veda ediyor. Belediyenin ‘Tarlabaşı Yenileme Projesi' sadece Tarlabaşı'nı yenilemekle kalmayacak, bölgede daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir yeni bir yaşam merkezi oluşturarak, İstanbul ile bütünleşmiş bir alan haline gelmesini sağlayacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kültürel zenginliğin korunamadığını Tarlabaşı ve çevresinin yıllarca ihmal edildiğin söyledi. Projeyle bölgenin çağdaş ve modern bir görünüme kavuşacağını ifade eden Demircan, 20 bin metrekarelik alanda 278 binanın restore edileceğini belirtti. Tarlabaşı'nı Paris'teki Champs Elysees'ye dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyen Demircan “Proje ile büyüklükleri 50 ile 100 metrekare olan küçük tarihi evlerin birleştirilip tek bir blok haline getirilmesi planlanıyor” dedi.

GIDA BANKACILIĞI BAŞLATILIYOR

Beyoğlu Belediyesi'nin en önem verdiği projelerinden biri de ‘Gıda Bankacılığı'. Türk Kızılayı İstiklal Şubesi'yle protokol imzalayan belediye bu projeyle ihtiyaç sahiplerine her türlü gıda, giyecek, yakacak ve temizlik malzemesini bağış olarak toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kasımpaşa Kızılay Meydanı'ndaki Beyoğlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Binası'nda açılacak olan Gıda Bankası, gıda, giyim, temizlik maddesi, yakacak konusunda her türlü bağışı kabul edecek. Başkan Ahmet Misbah Demircan “Bölgedeki hizmet noktalarını genişleterek, burada yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın bu hizmetlerden mümkün olan en kolay şekilde faydalanmasını amaçlıyoruz. Her bölgede açılan semt konaklarında aş evleri, çamaşırhaneler, duşluklar, giyim mağazalarıyla bölgede yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu anlamda hayata geçireceğimiz ‘Gıda Bankacılığı' projesiyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşarak, sivil toplum örgütleriyle, Beyoğlu halkı arasında dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz” dedi. 

GALATA İSTANBUL'UN MODA SEMTİ OLDU

Belediyenin, Moda Tasarımcıları Derneği ile birlikte düzenlediği 5. Galata Moda Festivali, moda ve tasarım meraklılarını bir araya getirdi. Başkan Ahmet Misbah Demircan, Galata'nın artık bir moda merkezi haline geldiğini belirterek “Bizler bu değeri canlandırmak, yetenekli modacılarımızın eliyle yeni bir Beyoğlu modası oluşturmak, Beyoğlu'nu kültür ve sanatın olduğu kadar modanın da başkenti haline getirmek istiyoruz. Festivali Yeşilçam Ödülleri gibi, her yıl düzenlemek istiyoruz” dedi. 

TEMİZLİK KONUSUNDA MEMNUNUM

Ferdi Ervarol / Mağaza Müdürü (32): Beh temizlik konularında özellikle çok memnunum. Görevliler bizzat gelip soruyolarlar ‘Çöpünüz var mı?' diye. Onun dışında seyyar satıcılar konusu var. Her köşe başında 3-5 tane seyyar satıcı var.  Seyyar satıcılar için bir alan düzenlenebilir. 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ ÇOK GÜZEL

Abdullah Tok / Tezgahtar (32): Şu an her şey düzgün. Çevre düzenlemeleri, yeşil alanlar, temizlik konusunda herşey güzel. İstiklal Caddesi'nde eskisi kadar işportacı yok mesela, zabıtalar sürekli denetliyor. Daha çok hizmet tabiki isterim ama şuan ki durumdanda memnunum.

ARAÇLAR RAHATSIZ EDİYOR

Şükrü Yıldız / Bilgisayar Operatörü (30): İstiklal'deki inşaat çalışmaları rahatsız edici. Trafiğe kapalı alan olmasına rağmen, gün içinde bir çok araç geçiyor. İstiklal Caddesi'ndeki döşenen taşlardan bazıları yerlerinden oynamış. Bunlar çok fazla düşme tehlikesi yaratıyor. 

DAHA FAZLA HİZMET OLSUN İSTİYORUM

Ali Balcıoğlu / Esnaf (43): Hizmetlerden memnun değilim. Hiç birşey yapmıyorlar. Her taraf çukur, rezalet. Düzen yok. Sokakları masalarla kapatıyorlar, geçicek yer kalmıyor ama kimse bu durumlarla ilgilenmiyor. Temizlik konusundaki hizmetler diğerlerine nazaran daha iyi. Daha iyi çalışmalar, daha fazla hizmet bekliyorum.

Sayılarla Beyoğlu

Yüzölçümü:....................8.76 km2

Nüfusu:................................250 bin

Mahalle sayısı:.......................... 45

Cadde ve sokak sayısı:.....1500

Sağlık ocağı:.............................. 11

Okul sayısı:................................ 45
Star/Zeynep Çınar


Geri Dön