01 / 05 / 2024

şžişli çevre Platformu: Ali Sami Yen'de nefes almak istiyoruz!

şžişli çevre Platformu: Ali Sami Yen'de nefes almak istiyoruz!

Ali Sami Yen yerine park yapılmasını isteyen şžişli çevre Platformu, 'Nefes almak istiyoruz' sloganıyla protesto gösterilerine başlıyor. Arsaya 3 kuleden oluşan rezidanslar ve ofisler yapılması planlanıyor....



YÜRÜTME DURDURULMUşžTU
ALİ Sami Yen Stadı'nın yıkımı bitti bitecek. Arsaya 3 kuleden oluşan rezidanslar ve ofisler yapılması planlanıyor. Geçtiğimiz günlerde, yeni projeyle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşanmıştı hatırlayacağınız üzere. CHP şžişli Belediye Meclis üyelerinin açtığı dava sonucunda Ali Sami Yen Stadı arazisinin imar planı için yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.  TOKİ  de hemen itiraz etmişti. Projeyle ilgili henüz bir gelişme yok. Ancak arazinin yeşil alan olması için girişimler var. şžişli çevre Platformu, arazinin altının otopark, üstünün de park olması için mücadele başlattı.

'DEPREMDE TOPLANMA YERİ OLUR'
ARAZİDEKİ yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyleyen platform üyeleri, protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor. İlk eylem, 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. şžişli'de toplanacak platform üyeleri, Ali Sami Yen'e kadar yürüyecek, yetkililere çağrıda bulunacak. Ali Sami Yen arazisinin yeşil alana dönüştürülmesinin bölgeye nefes aldıracağının altını çizen çevreciler, aynı zamanda arazinin olağanüstü durumlarda, olası bir depremde toplanma merkezi olacağını, bu nedenle de hayati öneme sahip olduğunu belirtiyor.
Habertürk


Geri Dön