29 / 04 / 2024

Şişli Halk Pazarı'nın yerine Karagözyan'ın Oteli geliyor

Şişli Halk Pazarı'nın yerine Karagözyan'ın Oteli geliyor

Şişli'deki daimi halk pazarının yerinin sahibi olan Karagözyan Ermeni Vakfı, 6,5 dönümlük araziye inşaat yaptırıyor. İnşaat bittiğinde otel ve rezidans olarak kullanılabilecek



Karagözyan Ermeni Vakfı, Şişli'deki ilköğretim okulunun yanında otel inşa ediyor. Eskiden ilçenin daimi halk pazarı olara kullanılan 6,5 dönümlük arazisini boşalttıran Karagözyan, inşaatını rezidans olarak da değerlendirebilecek.

İstanbul'un en merkezi ilçelerinden olan Şişli'nin göbeğinde, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin kenarında yükselirken halkın merak konusu olan inşaatın sırrı ortaya çıktı. Karagözyan Ermeni Vakfı, eskiden ilçenin daimi halk pazarının kurulduğu kendisine ait arazide otel olarak değerlendirilmesi planlanan bir yatırım gerçekleştiriyor. İnşaatın hemen yanında Karagözyan Ermeni İlköğretim kurucu temsilcisi ve vakfın yönetim kurulu üyesi Bedi Ziver, "Bertuğbey İnşaat ile kat karşılığı bir anlaşma yaptık. Ortak olduk. Arazi bizim, onlarda inşaat yapıyor" dedi.

Ziver, otel planlaması yapıldığını, ancak arazide rezidansa dönmenin de söz konusu olduğunu belirterek "kesin kararımızı vermedik" diye konuştu. Kargözyan Vakfı ikinci Başkanı Karonu Kovan konuyla ilgili görüşme isteğimizi yanıtsız bırakırken ,Bertuğbey İnşaat yetkilileri ise hiçbir görüşmenin kabul edilmeyeceğini, ancak bir ay sonra açıklama yapılabileceğini belirtti.

Çok talibi çıkmıştı
Şişli Belediyesi'nden aldığımız bilgilere göre arazide otel projesi yürüyor. Yaklaşık altı buçuk dönümlük arazinin ticaret imarlı olduğu, için üzerinde otel, ofis, rezidans ve alışveriş merkezi üretmek mümkün. 17 Şubat 1954'te yapılan imar planına göre ticaret alanı olarak belirlenen arazinin bu dönemden sonraki 1/5000'lik ilk nazım planında da ticaret imarı korunmuş. Üç emsalli arazide 19 bin 500 metrekare inşaat yapılabiliyor. Yaklaşık iki yıl önce arazide kiracı olan pazar esnafına taşınması gerektiği tebliğ edildiğinde, vakfın araziyi satmayı planladığı, hatta talipleri arasında Galatasaray Başkanı Adnan Polat ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu söylentileri dolaşmıştı.
Menekşe Ataselim/Habertürk


Geri Dön