29 / 04 / 2024

şžişli Osmanbey 1.500 mağazayla dev outlete dönüşüyor!

şžişli Osmanbey 1.500 mağazayla dev outlete dönüşüyor!

şžişli Belediyesi 'nin hayata geçirdiği ve Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği 'nin desteklediği projeyle Osmanbey 'in uluslararası bir moda merkezine dönüştürülmesi planlanıyor



şžişli Belediyesi 'nin hayata geçirdiği ve Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği 'nin desteklediği projeyle Osmanbey 'in uluslararası bir moda merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. Yaklaşık 4 ayda tamamlanacak çalışmalardan sonra 1.500 'e yakın işyerinin bulunduğu Osmanbey 'de moda günleri, kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenecek, sokak restoranları ve cafeler oluşturulacak. İki ayda bir de Pazar günleri Osmanbey dev bir ‘outlet ' olarak mini bir alışveriş festivaline ev sahipliği yapacak.

şžişli Belediyesi 'nin kentsel tasarım çalışmalarının 3. etabı Osmanbey 'de başladı. Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) ile birlikte yürütülülen projeyle Osmanbey 'in uluslararası bir moda merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. Yaklaşık 4 ayda tamamlanacak çalışmalardan sonra 1.500 'e yakın işyerinin bulunduğu Osmanbey 'de moda günleri, kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenecek, sokak restoranları ve cafeler oluşturulacak. İki ayda bir de Pazar günleri Osmanbey dev bir ‘outlet ' olarak mini bir alışveriş festivaline ev sahipliği yapacak.

Moda günleri olacak

Osmanbey 'in sonbaharda yeni yüzüyle İstanbullular 'ın karşısına çıkacağını söyleyen OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan, projenin belediye tarafından yapıldığını ancak dernek olarak her aşamada bizzat işin içinde olduklarını anlattı. Projenin Osmanbey 'i uluslararası moda merkezi haline getirme hedeflerini hızlandıracağını kaydeden Orhan, “Osmanbey 'i uluslarası bir marka yapmak istiyoruz. Kağıthane, şžişli, Bomonti gibi yerlerle beraber bölgede 4 bin işyeri bulunuyor. Osmanbey özelinde baktığınızda 1.500 işyerinden söz ediyoruz. Burada doğrudan ve dolaylı 500 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Günde 5 bin kişi burayı ziyaret ediyor ve bunların yüzde 90 'ı nitelikli turistlerden oluşuyor. Beklentimiz Osmanbey 'in uluslararası bir moda merkezi haline gelmesi. Bu düzenleme de bu beklentimizin hayata geçmesinde ciddi katkı sağlayacak. çünkü sayılı bir moda merkezi olmak istiyorsanız buna yakışır bir yüzünüz olmalı ” diye konuştu.

Düzenlemeler bitince çeşitli etkinliklerle bölgeyi sürekli canlı tutmayı hedeflediklerini kaydeden Orhan, bu çerçevede özel moda günleri düzenleyeceklerini anlattı. Orhan, sözlerine şöyle devam etti: “Proje kapsamındaki trafik keşmekeşinin sona erdirilmesiyle bölgemiz çok güzel ve modern bir ticaret merkezi haline gelecek, mevcut ekonomik potansiyel ve katma değeri azımsanmayacak ölçüde artacak, Türkiye 'nin ve dünyanın en önemli moda merkezlerinden biri olacak. Bu çerçevede bizim de projelerimiz var. Osmanbey Moda Günleri adı altında bir etkinlik planlıyoruz. 2 ayda bir bölgeyi dev bir outlet olarak İstanbullular 'a ve turistlere alışverişe açmayı planlıyoruz. Sokak restoranları, defileler, kültür ve sanat etkinlikleri düzenli olarak gerçekleştirilecek. Böylece insanlar hem keyifli bir gün geçirecek hem de alışveriş yapabilecek. ”

MİLANO VE PARİS 'LE YARIşžACAKLAR

OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan 'ın verdiği bilgiye göre, düzenlemeden sonra bölgedeki reklam tabelaları ve klimalar kaldırılacak. Osmanbey 'in bütün ara sokakları Abdi İpekçi Caddesi 'ndeki gibi Bergama taşıyla döşenecek. Yaya kaldırımları genişletilecek ve hanımların topuklu ayakkabıyla yürüyebilecekleri şekilde yapılacak. Ayrıca binaların dış yüzeyi de ortak bir görünüme kavuşmaları anlamında yenilenecek. Proje çerçevesinde Samanyolu, şžair Nigar, Kodaman, Baytar Ahmet, Hacımansur, Tuğrul ve Piyango gibi sokakları modern bir görünüme kavuşacak. şžişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bu proje ile Osmanbey modacıları Paris ve Milano ile yarışacak. Osmanbey, Türkiye 'nin moda merkezi haline gelecek ” diyor.

Bavul ticaretinin resmi ihracat sayılması için düğmeye basıldı

ALİ Ulvi Orhan, bölgedeki işadamlarının en büyük sıkıntılarından birinin bavul ticaretinin ihracat sayılmaması olduğunu belirterek bu sıkıntıyı gidermek için Merter ve Laleli 'deki derneklerle ortak hareket ettiklerini anlattı. Gümrük Müsteşarlığı ve DTM ile görüştüklerini, yeni hükümetin kurulmasından sonra çalışmaların hızlandığını vurgulayan Orhan, 4.5 milyar dolarlık tekstil ihracatının liman ve havalimanı yakınlarında kurulacak antrepolar ve Basitleştirilmiş Gümrük Hattı ile ihracata kazandırılacağını dile getirdi. Orhan, şöyle devam etti: ”Başta Rusya ve eski Sovyet cumhuriyetleri ile İran gibi komşu ülkelere yapılan bavul ticareti ihracat sayılmıyor. Kayıt dışının oluşmasının sebebi iç piyasadan kaynaklanmıyor. Başta Rusya ve Eski Sovyetler Birliği ülkeleri, devlet tarafından bilinmek istemiyor. Ayrıca gümrük vergileri ve referans fiyatları çok yüksek. LASİAD ve MESİAD ile ortak bir şirket kuracağız. Bu şirket bir dış ticaret şirketi gibi çalışacak. Basitleştirilmiş Gümrük Hattı işlemleri kolaylaştıracak, referans fiyatların indirilmesini sağlayacak. Bunun yanındaki antrepoya giren mal ihraç edilmiş sayılacak. Tüm sektörden çıkan mallar burada toplanacak ve sayım yapılacak böylelikle bizim piyasadan çıkan mal gideceği ülkeye ulaşmadan önce bu lojistik merkezlerinde kayıt altına alınacak, sonra ihracatı yapılacak. MESİAD ve LASİAD ile birlikte oluşturacağımız şirket aracılığıyla Basitleştirilmiş Gümrük Hattı 'nı işlevli hale getirmiş olacağız. ”

Necla DALAN / VATAN


Geri Dön