11 / 05 / 2024

Şişli'de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

Şişli'de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

İstanbul'da bir daireye aylık 650 bin lira kira bedeli istendiği ortaya çıktı. 6 oda 1 salon olan dairenin boğaz manzarası olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şişli Teşvikiye Mahallesi'nde yer alan 7 odalı bir konut için aylık 650 bin lira bedelle ilan verildiği ortaya çıktı. İnternetteki ilanı gören vatandaşlar, ilk başta gözlerine inanamasa da başka sitelerde de benzer ilanları gördü. 

Farklı ilanlarda da 4 oda 1 salon konutlar için 390 bin ve 300 bin lira gibi aylık kira bedelleri istendiği görüldü. 

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve ilan sitelerinde bulunan konutların yüksek kira rakamlarını serbest piyasa ile ilişkilendirdiğini söyledi. 

Şişli de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş, üst limiti olmayan gayrimenkullerde, konut sahiplerinin istediği rakamları yazdığına ve aracı firmaların da istediği rakamları konut değeri şeklinde sunduğuna dikkat çekerek, alıcıların bilinçli hareket etmesinin gerekli olduğunu aktardı. 

Evrim Kırmızıtaş, söz konusu açıklamasında "6+1 bir daireden bahsediyoruz, Boğaz manzaralı ama ev bile değil daireden bahsediyoruz. Yani bulunduğu katta da tek değil" şeklinde konuştu ve kirasının 650 bin lira olduğunu yineledi. 

İnternet sayfalarının mevcutta bir kontrol olmaması sebebiyle 390 bin liralık konutu ertesi gün 550 bin liraya bile sunabileceğinin altını çizen Evrim Kırmızıtaş, "Her evin bir değeri var, alıcılar bilinçli hareket ederse o fiyatlar otomatik olarak aşağı inecektir" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Konut sektöründe finansman sorunu: Yeni konut projeleri rafta kaldı!

Dışarda yemek yemenin maliyeti yüzde 92 arttı! Fahiş fiyatlar yemek sektörünü de vurdu!

Milli Emlak'tan 38 bin TL'ye son dakika konut imarlı arsa fırsatı! Bu ihaleyi sakın kaçırmayın!


Geri Dön