Genel

Şişli'de icradan 728 bin TL'ye satılık arsa ve bina!

Şişli 5. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, 10289 ada, 35 parselde yer alan 191 metrekare arsa ve üzerine kurulu binayı satışa sunuyor. Taşınmazların kıymeti 728 bin TL

Şişli 5. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

İZALE-İ ŞUYU YOLU İLE TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI ŞİŞLİ 5. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

Dosya No: 2010/1 İzale-i Şüyu.

İzale-i şüyu yolu ile aşağıda özellikleri yazılı taşınmazın açık arttırma sureti ile satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat  yapılmaması veya adresleri bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

TAPU KAYDİ: İstanbul, Şişli ilçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, 10289 ada, 35 parsel sayılı 191.00 m2 yüzölçümlü taşınmazın tamamı.
İMAR DURUMU: Şişli Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 02.11.2009 tarih, 2009/8244 sayılı imar durum belgesine göre; Şişli ilçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, 10289 ada, 35 parsel sayılı taşınmaz 08.02.2007 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Şişli Dolapdere-Piyalepaşa Buvarlan ve Çevresi Uygulama imar Planında H=15.50m irtifada, blok nizam, konut alanında kalmaktadır, işlem dosyasının tetkikinde mevcut binanın ruhsat ve projesinin olmadığı anlaşılmıştır. Denilmiştir.

HALİHAZIR DURUMU: istanbul, Şişli ilçesi, Halide Edip Adıvar mahallesi, Melikşah sokakta, tapunun 10289 ada, 35 parsel numarasında kayıtlı ve Melikşah sokaktan 107 dış kapı numarası alan 191.00m2 miktarlı kayden: arsa, mahallen: binanın tamamı niteliğindedir. Melikşah Sokağa paralel cephesi 9.49mt, yola dik ortalama derinliği 20.12 mt civarında olan ve tapu kaydında tamamı 191.00 m2 alana sahip arsa olarak kayıtlı taşınmaz üzerinde, Melikşah sokaktan 107 dış kapı numarası alan 2 bodrum kat+zemin kat+5 normal kat +teras kattan müteşekkil, betonarme karkas tarzda, bitişik nizamda, 2. sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş olan Anadolu apartmanı mevcut olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu binanın 2. bodrum kat ve 1. bodrum katında birer daire, zemin katta bina ana girişi ile katın tamamını ihtiva eden bir dükkan, normal katları ile teras katında birer daire olmak üzere binada toplam sekiz daire ile bir dükkan bulunmaktadır. 2. bodrum katta yer alan daire 94 m2, 1. bodrum katta yer alan daire 100 m2, zemin katta bulunan dükkan 104 m2, normal kat daireleri 128 m2, teras katta yer alan daire 92 m2 alana sahip, daireleri hol, salon, mutfak, iki oda, banyo, WC, normal katlarında oda ve mutfakta olmak üzere iki balkon, teras katta yol ve arka cephede açık teras mahallerinden ibaret, zemin katta yer alan dükkan camekanlı ve kepenkli, dairelerde ıslak hacim zeminleri seramik, salon ve oda zeminleri parke, duvarları sıvalı ve boyalı, daireleri PVC doğrama ve ısıcamlı, mutfak, banyo-WC duvarları fayans kaplı, mutfaklarında sabit tezgah ile ahşap mutfak dolapları, banyolarında sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıcı aksesuarları mevcut, bina kat sahanlık ve basamakları mermer kaplama, dış cephesi Melikşah sokak cephesinde BTB olup, bina dahilinde elektrik, sıhhi tesisat, doğalgaz tesisatı mevcuttur. Satış konu 10289 ada, 35 parsel sayılı ve tamamı 191.00 m2 alana sahip arsa üzerinde yer alan binanın kapalı alanları itibarıyla toplam inşaat alanı 1080 m2 olup, bulunduğu semt ve mevki itibarıyla alt ve üst yapısı tamamlanmış, belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda konut sahasında yer almaktadır.

TAŞINMAZIN KIYMETİ: Taşınmazın tamamına toplam 728.050,00-TL (Yedi yüz yirmi sekiz bin elli TL) değer takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1- Birinci satış 16.05.2011 günü, saat: 10.00-10.10 arasında Şişli 5. icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile 26.05.2011 günü Şişli 5.icra Dairesinde saat 10.00-10.10 arasında açık artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir. 

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Katma Değer Vergisi, ihale Damga Vergisi, Tapu Alım Harcı ve masrafları alıcıya ait olup Tellaliye Resmi Tapu Satım Harcı ve birikmiş vergi borcu satış bedelinden ödenecektir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masraflara dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mehil müddeti içinde ödenmediği takdirde icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilerek 2 ihale arasındaki farktan ve geçen günlerin temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri sorumlu tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmaksızın Müdürlüğümüzce kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname ilanı gazetede yayınlandığı tarihten itibaren Müdürlüğümüzde açık bulundurulacak ve masrafı verildiği takdirde isteyene bir örneği gönderilecektir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1 izale-i Şüyu sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.
(İİKm. 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir