27 / 04 / 2024

Şişli'den Sarıyer'e Eclipse Maslak ile Sanayi Sitesi arasında hediye okul!

Şişli'den Sarıyer'e Eclipse Maslak ile Sanayi Sitesi arasında hediye okul!

Şişli Belediyesi, Maslak'ta konuk evi ve ticaret - hizmet birimleri yapımı işini ihaleye çıkardı. İhale ilanına göre proje 2 adet kuleden oluşacaktı. Mahalleler devredilecek olunca kuleler okula döndü... İşte detaylar...



Şişli den Sarıyer e Eclipse Maslak ile Sanayi Sitesi arasında hediye okul!


Şişli'nin Huzur Ayazağa ve Maslak Mahalleleri, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Sarıyer'e bağlandı. Nisan ayının ilk haftasıyla birlikte bu mahalleler, Sarıyer Belediyesi'ne devredildi. 


Bu geçişin arifesinde, 14 Mart 2014'te Şişli Belediyesi, Maslak Mahallesi 2 Pafta 1 Ada 153 Parsel sayılı 15 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Şişli Belediyesi Konukevi ve Ticaret - Hizmet Birimleri Yapımı işini ihaleye çıkardı. 


Şişli Belediyesi ihale ilanıyla ilgili haberimiz için tıklayın!


O arsa nerede? 


Şişli den Sarıyer e Eclipse Maslak ile Sanayi Sitesi arasında hediye okul!

Şişli den Sarıyer e Eclipse Maslak ile Sanayi Sitesi arasında hediye okul!

Arsa, Eclipse Maslak ve Atatürk Oto Sanayi Sitesi arasındaki Akasya Sokak üzerinde bulunuyor...


Maslak Mahallesi Akasya Sokağı'nda bulunan arsa, Artaş Grubu Avrupa Konutları tarafından hayata geçirilen Eclipse Maslak Business ile Eclipse Maslak Residence projelerinin doğusunda, Atatürk Oto Sanayi Sitesi'nin batısında bulunuyor.


Arsa, Ağaoğlu Grubu'nun Maslak, Rentaş İş Merkezi, 42 Maslak, Mashattan ve Doğuş Power Center yakınlığıyla da dikkat çekiyor...



İhale ne zaman yapıldı?


İlana göre 25 Mart 2014'te yapılacak olan ihale, Şişli Belediyesi'nden aldığımız bilgiye göre; 31 Mart'ta yerel seçimlerin hemen ertesi günü yapıldı.



Kuleler okul oldu!


İhale ilanında yer alan bilgilere göre arsada 29 ve 30 katlı iki kule yapılacaktı. Ancak Maslak Mahallesi, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri ile birlikte Sarıyer Belediyesi'ne devredilecekti. 


Muhammen bedeli 119 milyon 300 bin TL olan ihalenin geçici teminat tutarı 3 milyon 579 bin TL olarak ilan edilmişti...


"Şişli Belediyesi, Maslak Mahallesi 2 Pafta 1 Ada 153 Parsel sayılı 15 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Şişli Belediyesi Konukevi ve Ticaret - Hizmet Birimleri Yapımı işi" ihalesini sorduğumuz Şişli Belediyesi'nin cevabına göre bu arsada konukevi ve ticaret-hizmet birimi değil eğitim kurumu - okul yapılacak.


Şişli Belediyesi'nin yaptıracağı okul kime ait olacak?


İhaleyi düzenleyen Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre; arsada yapılacak eğitim kurumunun tapusu Şişli Belediyesi'nde, emlak beyanı ise Sarıyer Belediyesi'nde olacak. 


Sarıyer Belediyesi ne diyor? 


Sarıyer Belediyesi İmar Müdürlüğü, Huzur, Ayazağa ve Maslak Mahalleleri'nin imar arşivlerinin Şişli Belediyesi'nden Sarıyer Belediyesi'ne devredilmesini bekliyor.



İhaleyi hangi firma kazandı?


Şişli Belediyesi, Maslak Mahallesi 2 Pafta 1 Ada 153 Parsel sayılı 15 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Şişli Belediyesi Konukevi ve Ticaret - Hizmet Birimleri Yapımı işi ihalesi tamamlandı ancak kazanan firmanın adı, ihaleyi düzenleyen Şişli Belediyesi tarafından açıklanmadı.


Geri Dön