28 / 04 / 2024

Sit alanı belgeleri, Hazine taşınmazlarında ödeme aracı olacak

Sit alanı belgeleri, Hazine taşınmazlarında ödeme aracı olacak

Maliye Bakanlığı, sit alanı ilan edilen taşınmazlar için düzenlenen belgelerle ilgili esasları yeniden belirledi



Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Emlak Genel Tebliği" ile yapılan düzenlemeye göre, maliklerince sit alanında kalması nedeniyle adlarına düzenlenen ve kullanılmayan ya da kısmen kullanılan belgeler, en geç 31 Aralık 2011 tarihine kadar Hazineye ait taşınmazların satış ihalelerinde ödeme aracı olarak kabul edilecek. Bu tarihten sonra bu hak sona erecek.

Belgenin işleme tabi tutulacağı tarihteki bedeli, belgede yazılı bedele kıymet takdir tarihinden itibaren kanuni faiz uygulanmak suretiyle belirlenecek.Düzenlenen belgeler, satış gelirleri özel ödenek kaydedilen taşınmazlar için ödeme aracı olamayacak. Bu taşınmazların satış ihalelerine ilişkin şartname ve ilanlarında da bu durum yer alacak.

Satışı yapılan taşınmazın bedelinin belge ile ödenmek istenmesi halinde, ihale bedeline bakılmaksızın geçici ihale kararı onay için Bakanlığa gönderilecek.Taşınmaz satış şartnamesinde isteklilere ihale bedelinin belge ile ödenmek istenmesi durumunda, bu husus, bir dilekçe ile ihale komisyonuna bildirilecek. Belge ile ödeme talebinin daha sonra yapılması halinde de, talep hakkında herhangi bir işlem yapılmayacağı özel hüküm olarak belirtilecek.


Geri Dön