27 / 04 / 2024

Sit alanlarında yapılan düzenlemeler meclis gündeminde!

Sit alanlarında yapılan düzenlemeler meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sit alanlarına yönelik değişikliklere ilişkin soru önergesi hazırladı.Yedekci, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 12 soru sordu..



Sit alanlarında yapılan düzenlemeler meclis gündeminde!


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sit alanlarına yönelik değişikliklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını isteyen Yedekci 12 soru sordu.


Yedekci önergesinde "Çevre Bakanlığı'nın yaptığı sit çalışmasıyla Türkiye genelindeki sit alanlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidilmiştir. Yapılan bu düzenlemeyle sit alanları gözden geçirilerek Doğal Sit Alanları Uygulama öneri Planında bazı yerler sit alanı olmaktan çıkarılmıştır." dedi.


Yedekci'nin soruları

1. Değiştirilecek Sit alanların dereceleriyle ilgili karar için hangi kurum-kuruşlar ve üniversitelerin ilgili bölümlerine danışılmıştır? Danışıldıysa çıkan sonuç raporları nedir?


2. Yeni Sit kavramlarının adı ne olacaktır? İçeriğiyle ilgili hâsıl bir planlama

yapmayı düşünmektesiniz?  


3. Dereceleri düşürülecek kaç hektar alan değerlendirmeye alınmıştır?


4. Birer doğa harikası olan Bodrum ve Gökova da Sit derecesi düşürülen yerler arasında mıdır?


5. Bodrum Yarımadası ile Gökova'nın kıyı kenar çizgisinde bulunan kaç hektarlık hazine ve orman arazisini yapılaşmaya açmayı düşünmektesiniz?


6. Bodrum ilçe merkezinin şu andaki yerleşim alanı kaç hektardır? Yapılaşmaya açılacak doğal SİT alanları için hazırlanan planlarda bu oran kaç hektar olacaktır?


7. Gökova’da bakir kalmış doğal sit alanlarını ve koylarının derecelerini düşürerek yapılaşmaya açmakla turizm alanında ülkemize katkıda bulunan meşhur mavi yolculuğu kaldırmayı mı düşünmektesiniz?


8. Bodrum'da 1. derece doğal ve tarihi sit alanı olan yerler nerelerdir?


9. Bodrum’a bağlı kıyıları ve ormanlık alanları olan yerlerin Sit dereceleri düşürülmüş müdür? Bu Sit alanları kaç dereceyken kaç dereceye düşürülmüştür?


10. Gökova sahili kaçıncı derece sit alanıdır? Sit derecesini düşürmeyi daha çok inşaat izni için mi düşünüyorsunuz?


11 .Amaçladığınız şey dağı taşı inşaatla doldurmak mıdır?


12. Sürekli doğayı tahrip etmeyi doğaya karşı kazanılmış bir zafer olarak mı görüyorsunuz?





Geri Dön