02 / 05 / 2024

Site içindeki binalar nasıl numaralandırılır?

Site içindeki binalar nasıl numaralandırılır?

Site içindeki binalar nasıl numaralandırılır? Aynı sokağa açılan tali kapıların numaralanması nasıl yapılır? İşte 31 Temmuz 2006 tarihinde 26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alan esaslar...



Site içindeki binalar nasıl numaralandırılır?

Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Sitenin meydan, bulvar, cadde veya sokaklardan birine açılan tek bir giriş kapısının bulunması durumunda giriş kapısına, giriş kapısının bulunduğu bulvar, cadde veya sokak üzerindeki son bina veya arsaya verilmiş olan numarayı takip eden numara verilir. Site içinde yer alan binalara giriş kapısının solundan başlayarak site giriş kapısını takiben ardışık olarak harfli birleşik numaralar verilir. 

            

Sitenin meydan, bulvar, cadde veya sokaklardan birine açılan birden fazla giriş kapısının bulunması durumunda giriş kapılarına, giriş kapısının bulunduğu bulvar, cadde veya sokak üzerindeki son bina veya arsaya verilmiş olan numarayı takip eden numara verilir. Site içinde yer alan binalara, sitenin giriş kapılarından en işlek ve geniş olan yere açılan kapısının numarasını takiben, soldan başlanarak ardışık olarak harfli birleşik numaralar verilir. 


Aynı sokağa açılan tali kapıların numaralanması

Bir binanın aynı sokağa açılan birden fazla kapısı bulunduğu takdirde, bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinde belirtilen esaslara göre binaya verilen numara ana giriş kapısına verilerek, diğer kapılara bu numaranın yanına birbirini takip eden harfli numaralar verilir. (Ek-1, Şekil 6/a)

             

Bir binanın ana giriş kapısının bir sokak veya caddeye; dükkan, depo ve benzeri gibi tali kapılarının başka bir sokak veya caddeye açılması durumunda ana giriş kapısı, bulunduğu sokak veya caddeden numara alır. Diğer sokak ve caddedeki tali kapılar ise ait oldukları sokak veya caddeden birbirini takip eden harfli numaralar alır. 

            

Birden fazla sokakta kapısı bulunan binaların numaralanması

Bir binanın birden fazla sokağa açılan kapıları varsa, bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinde belirtilen esaslara göre, her kapıya bulunduğu sokaktan numara verilir.


Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik!


Geri Dön