04 / 05 / 2024

Site sakinleri aidatların artışından şikayetçi!

Site sakinleri aidatların artışından şikayetçi!

Özay Şendir: Bu tür sitelerde oturan kendi yakınlarımdan da zaman zaman aidatlarla ilgili benzer yakınmalar duyuyorum. Çoğu kişi bu tür şeylerden şikayet ediyor ama kimse yasal olarak birşey yapmıyor.  



Anadolu Yakası’nın yıldızı parlayan yerleşim bölgelerinden, özellikle de marka sitelerden ilginç mesajlar geliyor.

İçinde hem villa hem de daireler bulunan bir sitenin sakini son derece çarpıcı şeyler yazmış.

“Açık ve kapalı yüzme havuzu, spor salonu gibi sosyal imkanları fazla bir sitede oturuyoruz. Bugüne kadar her ay 400 lira civarında bir aidat ödedik. Geçen ay belirli tamirat ihtiyaçları olduğu söylenerek bizden bin lira istediler. Bu paranın neye göre belirlendiğini ve özellikle de az sayıdaki villadan ne kadar para toplandığını ısrarla sordum, hiç tatmin edici bir cevap alamadım.Çocuk büyütmek için özellikleri olan bir sitede oturuyoruz diye bu kadar keyfi bir yönetime katlanmak zorunda mıyız”

Bu tür sitelerde oturan kendi yakınlarımdan da zaman zaman benzer yakınmalar duyuyorum. Çoğu kişi bu tür şeylerden şikayet ediyor ama kimse yasal olarak birşey yapmıyor.
Hepsine savcılığa suç duyurunda bulunun diyorum ama, kimi ‘minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır’ diyor, kimi de şikayetçi olursam sitede rahat bırakmazlar diye endişe ediyor.

Garip olan şu, insanlar bu sitelerde oturabilmek için bankalardan kredi alıyor, sabahın köründen gece yarısına kadar çalışıyorlar.

Bazı semtlerde bir evin aylık kirası kadar aidat alınmasının mantığını çözebilmiş değilim.

Yüzme havuzları ya da sosyal tesisler bir kere yapılıyor ve sadece personelle, genel giderleri var.Güvenlik hizmetleriyse firmalardan paket olarak alınıyor.

Geçenlerde bir tanıdığım çalışan sayısı, ortalama gider ve toplanan paralara dair bir hesap yapmış, kafası daha da karışmış.

Hesabı görünce lüks sitede oturanlara yolunacak kaz muamelesi yapmanın acaba sınırı var mı diye düşünmeden edemedim.

Başkan oltacılar meselesi duruyor

Başkan Kadir Topbaş bu aralar dur durak bilmeden koşturuyor. Cuma günü Boğaz hattında artık yürümeye bile fırsat vermeyen oltacıları yazmıştım.

Yazıya henüz bir yanıt gelmedi ama dün rezalete bir kez daha tanık oldum.

Sayın Başkan, lütfen dün öğleden sonra Tarabya Marmara Üniversitesi durağını gösteren kameraların görüntülerine bir baktırın.

Oltacılar sahili işgal etmekle yetinmeyip, arabalarıyla da otobüs durağını işgal etmişler. Tamam yol denetimi, polis de, ama tüm Boğaz hattında yürümenin, banklarda oturmanın imkansızlığını satır satır yazmıştım.

Birileri diğerlerinin hakkına saygı duymuyor ve bunu alışkanlık haline getiriyorlarsa artık çizme aşılmış demektir ve buna seyirci kalmamak gerekir, değil mi

Hatanın nedeni belli oldu

Dün sakatlara hizmet veren İSÖM’ün internet sayfasında haberler bölümüne ulaşılamadığını yazmıştım.

İBB Sağlık ve Soyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı sabah erken saatlerde hemen bir yanıt yolladı:

“Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak web sitemizle ilgili yenileme çalışması yapmıştık. Bir süre önce de sayfamız yeni yüzüyle yayınına başladı. Sayfamızda İSÖM dahil 6 müdürlüğümüzün güncel haberlerini yayınlamaktayız. Ancak Google üzerinden sitemize yapılan erişimlerde eski siteye ulaşıldığı anlaşılmaktadır. Web grubunda görevli arkadaşlarımız da bu sıkıntının giderilmesi için çalışmaktadırlar.”

Teknoloji çağında bu tür sorunlarla karşılaşmak her zaman mümkün.

Umarım o hataya çözüm bulunmuştur da sakat vatandaşlarımız için sağlıklı haber akışı başlamıştır.
 
Sokak köpekleri şikayetleri

Sokak köpeklerine dair şikayetler zaman zaman artıyor.

Belli ki yine öyle bir zaman dilimindeyiz.

Hem Kadıköy hem Ümraniye hem de Maltepe ilçelerinden bu aralar gelen şikayetler yoğunlaştı.

İşte onlardan biri daha:

“Bizler her sabah saat 6’da 15 kişilik bir grup olarak Dalyan-Küçükyalı sahil yolunda koşu yapıyoruz. Dalyan-Bostancı arasında başıboş köpekler bize saldırmış ve bir arkadaşımızı ısırmıştı. Kuduz aşısı oldu. Bunun üzerine Kadıköy Belediyesi Mavi Masa’yı aradık. İlgilenip köpekleri toplattılar. Bu sabah ve geçen gün Bostancı-Küçükyalı arası koşu yaparken başıboş bir köpek arkadaşımıza saldırdı. Bu köpeklerin toplatılmasını rica ediyoruz”

Yazın daha kolay karınlarını doyuran sokak köpekleri tahminen kışları daha çok aç kalıyor ve saldırganlaşıyorlar.

Mesajdan da belli olduğu üzere belediyeler şikayetlere duyarsız kalmıyor.

Umarım bu hassasiyet devam ediyordur...

Aramızdaki fark

Gelişmiş ülkelerde vatandaşlar diğer vatandaşların hakkına saygı duyarlar, duymazlarsa duydurulurlar. Bizde erken gelen sırayı da kapar, denizin kıyısını da, ortak olan şehre ait alanı da...
Star/Özay Şendir


Geri Dön