27 / 04 / 2024

Boğaziçi Yönetim A.Ş.'den komşuluk harekatı!

Boğaziçi Yönetim A.Ş.'den komşuluk harekatı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Boğaziçi Yönetim A.Ş. site sakinlerinin kaynaşması için 500 bin komşunun tanıştığı komşuluk harekatını başlattı




Her bölgeye özel hizmet: Sitelerde kimsenin birbirini tanımadığını dile getiren yetkililer yaptıkları işi apartman yönetimi olarak tanımlıyorlar. Yeni adıyla ise toplu yapı yönetimi diyorlar. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri olan bu etkinliklerde her bölgenin kendi özelliğiyle ilgili projeler yapılıyor. Urfa'da sıra geceleri, Balıkesir'de Hıdrellez şenliği düzenliyor.


32 ilde, 60 ilçede, 120 bine yakın konuta, 500 binden fazla insana, 3 bin çalışan ile hizmet veriliyor.


Dönüşüm projelerinde alt gelir gruplarının siteye gelişlerinde tipik bir özellik var. Ayazma'dan doğalgazlı Halkalı'ya taşınanlar kömür ve keçilerini de getiriyorlar. Ankara, Çinçin'de Romanlar atını, atının arpasını da getiriyorlar. 


Bunlar Türkiye'nin değişik manzaraları. İlk iki yıl ortak alanı paylaşma kültürünü anlatan İBB yetkilileri, vatandaşın minderi atıp sitede oturabildiğini anlatıyorlar. Oranın kırk kişinin de oturduğu bir apartman olduğunu anlatıyoruz. Yüksek katlı binaların bırakın komşuyu insanın doğa ile ilişkisini kesiyor. 20. kata asansörle çıkıyor ve inmek bile istemiyor. Bu siteler böyle gelişirse muhtarlıkların bile yerini alabilir. Anadolu'daki çok sitemiz o ilçenin mahallesinin muhtarlığı diye anılıyor zaten.


Sitede kitap ve kan bağışı yapılıyor


Boğaziçi Yönetim A.Ş.'nin 'site sakinlerini kaynaştırma'  faaliyetlerinden bazıları şöyle: 


- Diyarbakır İBB  Kiptaş  Okulu kütüphanesine 15 bin kitap yardımı yapıldı. 


- Kan Bağışı Kampanyası'yla bin donör sağlandı. 


- Site sakinleri taziye, hasta ve yaşlı ziyaretlerinde bulunuyor. 


- Çocuklara yönelik, toplu yapılarda ortak yaşam kuralları çizgi kitapçığı, tiyatro grupları, uçurtma şenlikleri, tarihi geziler ve Anıtkabir gezisi, 23 Nisan şenlikleri düzenlenirken sitelerdeki kadınlara yönelik de kadın sağlığı seminerleri, kadınlar günü etkinlikleri, yemek yarışmaları ve tanışma çayları düzenleniyor.


Akşam


Geri Dön