28 / 04 / 2024

Site toplantısı nasıl duyurulur?

Site toplantısı nasıl duyurulur?

Birden fazla konut bloğunu içinde barındıran konut siteleri yöneticiler tarafından yönetiliyor. Yöneticilerin kat malikleri kurulu toplantısı düzenleme yetkisi oluyor.Peki,site toplantısı nasıl duyurulur?



Site toplantısı nasıl duyurulur?

Kurul toplantılarda aldıkları kararlarda içlerinden seçeceği kat maliki ya da dışarıdan anlaşacakları biri tarafından site yöneticisi seçiliyor. Site  yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanabiliyor.


Toplu yapı kapsamındaki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Yönetim plânı,toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır.


Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebiliyor.


Toplu yapılarda kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Kat malikleri kurulu ise, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Site kat malikleri toplantısı için duyuru yapılır.


Site kat maliklerine davet mektupu örneği


.... Site Kat Maliklerine.... 


Kat malikleri kurulu, aşağıdaki gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere ../../.... günü saat ....'da apartman sığınağında olağan (veya olağanüstü) olarak toplanacaktır.


Bu toplantıda yeter sayı sağlanamadığı takdirde, ikinci toplantı nisap (çoğunluk) aranmaksızın .../.../... günü saat ....'da aynı yerde yapılacaktır.


Bütün kat maliklerinin toplantıya katılmaları veya kendilerini temsil ettirmeleri önemle rica olunur .../../... 


Gündem:

1)Açılış,yoklama ve toplantı Divan başkanı'nın ve üyelerin seçimi.

2)Başkanlık panına imza yetkisi verilmesi

3)Gündemin okunması ve ilaveler

4)Yönetici faaliyet raporu ve denetçi raporunun okunması;hesapların görüşülmesi ve

yöneticinin ibrası.

5)Yeni yönetici ve denetçi seçimi.

6)Dilekler.

7)Kapanış.


.....Site Yöneticisi

(Ad,Soyad,İmza)



Site yönetimi karar defteri nasıl yazılır?


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com



Geri Dön