03 / 05 / 2024

Sıtğı Kayalı İnşaat'la Adana'daki herkes ev sahibi olabilir!

Sıtğı Kayalı İnşaat'la Adana'daki herkes ev sahibi olabilir!

İnşaat sektörüne hızlı ve emin adımlarla giriş yapan Sıtğı Kayalı İnşaat 6 yıl içerinde birbirinden özel 3 projesini hazırlayarak satışını sağladı.



Hedeflerinin Adanalılara güvenli ve istikrarlı konutlar üretmek olduğunu vurgulayan Sıtğı Kayalı İnşaat Sahibi Solmaz Durak, "Her gelen müşterilerimiz dairelerimize kadın elinin değdiğini hissedebiliyor ve bu durum onları memnun ediyor. Biz de bu güvenle 5 bloklu, 200 dairelik projemize hazırlanıyoruz ve herkesi ev sahibi yapmak istiyoruz" dedi. İlk projelerinin 2010 yılında başladığını ve 2012 yılında tamamlandığını ifade eden Solmaz Durak, şu bilgileri verdi: "İlk projemiz Sıtğı Kayalı 1" adında 3 bloktan oluşan 72 dairelik bir projeydi. Hepsi 4+1 dairelerden oluşuyor. Oyun parkı, kamelya ve otoparkı projemizin içerisindeydi. 2'nci projemiz olan "Sıtğı Kayalı 2" projemiz 2016 yılında başladı ve 2018 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Yine 3 bloktan oluşuyor 36 tane 3+1,36 tane de 2+1 dairelerimiz bulunuyor. İkinci projemizin çevre düzenlemesinde kamelya, oyun parkı, otopark ve kreşimiz bulunuyor. Şimdi ise 3'üncü projemize hazırlanıyoruz. Tek bloktan oluşacak olan projemiz Mart sonunda başlayacak ve 2017 yılında tamamlanması bekleniyor. Bu da 27 dairelik bir proje olacak. Planlarımız arasında 5 bloklu 200 dairelik projemiz var. Hazırlıklarını yaptık. Bu projeyi Tellidere'de cadde üzerinde yapmayı planlıyoruz. Eminiz ki çok başarılı bir proje olacak." İsim arayışına girmediklerini kaydeden Durak, "Herhangi bir isimle alıcılar müteahhittin kim olduğunu bilmiyor. Biz Sıtkı Kayalı güvenini sağladık. Bu nedenle projelerimize Sıtğı Kayalı 1,2,3,4 diye devam edeceğiz. 


Hedefimiz güvenli ve istikrarlı olarak Adanalılara sağlam konutlar üretmektir. Bizler herkesi ev sahibi yapmak istiyoruz" diye konuştu. Kentsel Dönüşüm projelerinde de çalışmalar yaptıklarını belirten Durak, "Biz ilk etaplarda arsayı alıp inşaat yapıyorduk, şimdi ise kentsel dönüşümle çözüm getirilmeye çalışılıyor. Kentsel dönüşüm şehri güzelleştirmek için yapılan çok güzel bir çalışma ancak zor bir çalışma" dedi. 


Solmaz Durak şöyle devam etti: "İnşaat sektörü beylerin hakim olduğu bir sektör bu nedenle bayan olduğum için sıkıntılar yaşıyorum. Beyler bizi görünce bu işi yapamaz diye düşünüyorlar ama öyle olmuyor. Bu bir güç gösterisi değil, ekip işidir. Ben projelerimde bayan olmanın artısını kullanıyorum. Eşya düzenini inceliyorum. Her gelen müşterilerimiz dairelerimizde bayan dokunuşunu hissedebiliyor. Ustamızla birlikte çalışıyorum ve yerinde çözüm arıyorum, dar değil ferah evler yapmaya çalışıyorum bundan da keyif alıyorum. Adana'da şu anda ciddi anlamda imar sıkıntısı yaşanıyor. En kısa zamanda bu açık kapanacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Adana'da konut fiyatlarının yüksek olmasının nedeni de arsa üretilemiyor olmasından kaynaklanıyor. Arsa maliyeti inşaat maliyetini şuanda geçmiş durumda. Bu da sektörü ciddi anlamda etkiliyor." 



Posta Çukurova GAP


Geri Dön