27 / 04 / 2024

Sivas 100. Yıl Sitesi'ne yıkım kararı!

Sivas 100. Yıl Sitesi'ne yıkım kararı!

Sivas Valiliği, tehlike arz ettiğini belediyeye bildirmesiyle sitede faaliyette bulunan mülk sahiplerine ve kiracılara yıkım tebligatı gönderdi.



Sivas Valiliği, binanın 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine göre genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiğini belediyeye bildirmesiyle sitede faaliyette bulunan mülk sahiplerine ve kiracılara “Siteyi ay sonuna kadar boşaltın” ifadeleri kullanıldı.

Büyük Sivas Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sivas´ın uzun zamandır gündemde bulunan 100. Yıl Sitesi´nin yıkım kararının kendilerini mutlu ettiğini belirten Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu, binada faaliyette bulunan esnafların da gözetilmesi gerektiğini kaydederek “Onların mağdur edilmemesini istiyoruz, ekmeğinin derdindeler” şeklinde konuştu. 

Kongre Anadolu Lisesi´nin karşısında yer alan ve metruk halde bulunan Sivaslıların tepkisini çeken 100. Yıl Sitesi için Valiliğin talimatıyla Sivas Belediyesi hareketlendi. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binada yıkım işlemlerinin başlayacağıyla ilgili tebligat ilgililere ulaştırıldı.

Tebligatta; 100. Yıl Sitesi´nin 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine göre genel güvenlik ve asayiş konusunda tehlike arz ettiğini belirterek yıkılacağı kaydedildi. Yapı içinde bulunan mal sahipleri ve kiracılardan ay sonuna kadar binayı tahliye etmeleri isteniyor.

AY SONUNA KADAR SÜRE TANINDI

Gönderilen tebligatta, şu ifadeler kullanıldı: “İlimiz Merkez Pulur Mahallesi Ahi Emir Caddesi 100. Yıl Sitesi Numara 6 adresinde ve tapuda 1386 ada 8 nolu parsel üzerinde bulunan Ahmet Cila ve müştereklerine ait bodrum üzeri 4 katlı iş merkezinin Valiliğin talimatı doğrultusunda ve 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine  göre işlem yapılması talep edilmiştir. Sivas Valiliği´nin 20.09.2019 tarih ve 23461229-249- E.14284 sayılı yazısı ve eklerindeki bilgi ve belgelere istinaden 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine göre genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği Valilikçe metruk yapı olarak belirtilen taşınmazın yıkım işlemleri gerçekleştirilecektir. Bu nedenle mülkiyet sahipleri tarafından yapı içerisinde bulunan kiracı ve mal sahiplerinin 01/10/2019 tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yapının malikler tarafından boşaltılarak yıkımın gerçekleştirilmesi, aksi takdirde tarafımızdan yıkım işlemleri gerçekleştirilerek yıkım masraflarının yüzde 20 fazlasıyla tarafınızdan tahsil edileceği hususunu bilgilerinize arz ederiz.”

KARAR, MEMNUNİYET OLUŞTURDU

Uyuşturucu kullanan ve bali kullanan vatandaşların mekanı haline gelen 100. Yıl Sitesi´nin yıkılmasıyla ilgili vatandaşların yanı sıra bölge esnafının da yıllarca talepte bulunduğunu söyleyen Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu, karardan memnun olduklarını söyledi. Sivas´ın uzun zamandır gündeminde bulunan 100. Yıl Sitesi´nin yıkılmasıyla metruk yapının yıkılacağını söyleyen Muhtar Bekçioğlu, sitede faaliyette bulunan esnafın mağdur edilmemesini istediklerini kaydetti.

Muhtar Bekçioğlu, şu açıklamalarda bulundu: ''Pulur Mahallesi Ahi Emir Caddesi üzerinde bulunan 100 .Yıl Sitesi için çok uğraştık. Muhtarlığa geldiğim günden bu yana çok atıl olduğu için 100. Yıl Sitesi´nin yıkılarak yeniden yapılması hatta kiraya verilmesiyle ilgili çok uğraştım. Yani mahallemize bir değer katalım istedik ama olmadı.  Genellikle kapıları açıktı o zamanlar. İçki içenler, bali çekenler başta olmak üzere her türlü pislik vardı o sitede. En sonunda emniyet güçlerine ulaşarak kapıyı kilitlettirdik. Elektrik sayaçlarını da ÇEDAŞ komple aldı. Söktürdük. Elektriği de yoktu ama yine de uygunsuz birçok şey yapılıyordu. Biz Sivas Valiliği´ne 2 defa oranın yıkılması veya tadilatıyla ilgili yaptırım için dilekçe verdik ama o zaman Valiliğin gücü yetmiyordu. Yıkamayacaklarını söylemişlerdi. Belediyenin de gücü yetmedi. Kamulaştırmasını istemiştik ama olmadı. Yıkılmaya yüz tutmuş yerlerin devlet tarafından yıkılmasıyla ilgili kanun çıktıktan sonra buraya  Valilik el attı. Gelerek incelediler. Yıkılmaya yüz tuttuğunu tespit ettiler ve yıkılacağını söylediler. Orada alt katta esnaf olarak faaliyet gösteren arkadaşlarımız var. Onların da mağdur edilmemesini istiyoruz, ekmeğinin derdindeler. Hisse sahipleri orası yıkılınca güzel bir bina yapabilirler. Pislik Pulur Mahallesi´nden kalkacak, millet de rahat bir nefes alacak.”


Geri Dön